A tanár, aki mindennap dicsérettel kezdte a napot: már nem tanít, de nézd, mit csinál helyette!

A reggelente adott motiváló dicséret mellett Christopher Ulmer másik fontos projektbe fogott.

cover-2

FeminaShop

Látogass el a
Femina Shopba!

Megnézem
Sóbors
Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

Ki ne emlékezne Christopher Ulmerre, a minden reggelt tíz perc dicsérettel indító tanár bácsira? Egy pillanat alatt szárnyára vette a net, ami nem is csoda, hiszen amellett, hogy remek pedagógusként működött, emberileg is példát mutatott a világnak.

Autistákat tanító tanárként ismerhettük meg, aki nyolcfős osztálya élén minden egyes tárgyat egy személyben oktatott a diákoknak.

- Ők a legemberibb kisemberek, akiket ismerek. Minden reggelt úgy kezdünk, mintha tulajdonképpen barátok lennénk, és csak együtt lógnánk. Minden gyerek egyedi dicséretet kap. Aki például ügyes matekos, azt a legutóbbi szépen sikerült dolgozatáért dicsérem meg - mesélte a következő, róla készült videó elterjedése idején, néhány éve a Floridában, Jacksonwille-ben élő Chris.

Így dicsérte tanítványait reggelente:

Régi-új misszió

Ugyan három év után felhagyott a speciális iskolában való tanítással, választott küldetését, hogy a különleges igényű gyerekeket segítse, a mai napig nem feledte, sőt, azóta világ körüli projektekbe fogott. Videókat készít olyan gyerekekkel - és szüleikkel -, akik valamilyen fogyatékkal élnek, esetleg születési rendellenesség következtében más életet élnek, mint a többiek. Chris előadásokat is tart, hogy felhívja rá a figyelmet, milyen fontos őket is úgy kezelni, mint más gyerekeket.

A cikk az ajánló után folytatódik

Légy szabad! - Merj szembemenni az árral!

A Femina Klub áprilisi vendége Lakatos Márk stylist, médiaszemélyiség lesz, akivel Szily Nóra, az estek háziasszonya többek között az önmagunk elfogadására való törekvésről beszélget. Hogyan szembesüljünk saját korlátainkkal? Hogyan lehet feldolgozni az életünkben felmerülő elakadásokat? Miért káros, ha mindig arra fókuszálunk, hogy mindenki szeressen bennünket? Hogyan békéljünk meg saját tökéletlenségünkkel? 

Pontos részletek az estről itt olvashatók: femina.hu/feminaklub

Jegyek kizárólag online érhetőek el, korlátozott számban.

Időpont: 2024. április 22. 18 óra

Helyszín: Thália Színház

Promóció

Videókat először régi osztályába járó autista diákjaival csinált, és ez nőtte ki magát később nagyszabású projektté. A videókat YouTube-csatornáján teszi közzé, a Special Books by Special Kids-en - Különleges könyvek különleges gyerekektől. Célja, hogy újradefiniálja, mi a normális, mi az átlagos, és az általa megkérdezetteket, csak mint gyerekeket mutassa be, akik talán másképp néznek ki, másképp beszélnek vagy mozognak, mint más korukbeliek, de mindeközben ugyanúgy gyerekek. Hallatni akarja a hangjukat, láttatni akarja életüket.

Egyik videója, melyet egy Ruby nevű kislánnyal készített:

Minden gyerekkel, akivel csak találkozik - mára már felnőttekkel is, akik testi és/vagy szellemi fogyatékkal élnek -, olyan kapcsolatot próbál kialakítani, mintha egy teljesen átlagos, egészséges emberrel beszélgetne. Erre ösztökél mindenkit:

- Mindenki felé tisztelettel fordulok, és nagyon pozitívan. Hiszem, hogy az illető megért engem, és képes velem kommunikálni. Ha új barátra teszek szert, mindig azt kérem tőle, csapjon a tenyerembe, "adjon egy ötöst". Néhány eset igazán szívbemarkoló, de az a cél, hogy a világ lássa őket. Sokan elfordítják a fejüket tőlük, pedig közben nagyon sokat tehetnénk értük.

Ezt is szeretjük