BMW babakocsival utazik majd Katalin és Vilmos gyereke?
Királyi babakocsi-kabriót kínált a gyártó április 1-jén - azoknak, akik nem néztek a naptárra.

Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

Motoros királyi babakocsi-kabriót kínált a hétfői brit sajtót elöntő hirdetési kampányában a német BMW autógyár - legalábbis azoknak a briteknek, akik elfelejtettek rápillantani a naptárra.

Korlátozott példányszámban

A fél újságoldalt megtöltő hirdetések - amelyeknek színes fotóján az új BMW-modell látható II. Erzsébet királynő windsori rezidenciájának és két kedvenc corgi kutyájának előterében - felhívják a figyelmet arra, hogy az idén esedékes Vilmos herceg, a brit trón majdani várományosa és várandós hitvese, Katalin hercegnő első gyermekének érkezése. A bajor autógyár büszkén tudatja a brit alattvalókkal, hogy ebből az alkalomból BMW P.R.A.M. márkanéven vászontetős, két- vagy négykerék-meghajtású változatban kapható babakocsit hoz forgalomba korlátozott példányszámban a brit piacon.

Klíma, zászlórudak, dajkakímélő motor

A P.R.A.M. - pram angolul: babakocsi - rövidítés feloldása: Postnatal Royal Auto Mobile, vagyis szabad fordításban a királyi újszülött világra jötte után használatos önjáró gyermekkocsi.

A hercegnői rózsaszín - Princess Pink - vagy királyi kék - Royal Blue - kivitelben kapható babajármű természetesen légkondicionált, és alapfelszereltségként kihúzható zászlórudakkal is ellátták.

A luxuskivitelű babakocsit N.A.P.P.I.E. rendszerű - nappie angolul: pelenka - motorral szerelte fel a gyártó. Ez nem más, mint a Nanny-Assisting Petrol-Powered Injection Engine, vagyis a dajkakímélő, benzinüzemű, üzemanyag-befecskendezéses motor.

Az olimpia évében ez volt a nagy dobásuk

A későn kapcsoló brit vevőjelölteknek a BMW már korábbi április 1-jéken is kínált különleges, kizárólag erre a napra kifejlesztett modelleket. A cég egy évvel ezelőtt például arról tájékoztatta a brit sajtó olvasóközönségét, hogy - a 2012-es londoni nyári olimpiai játékok hivatalos autóipari partnereként - új technológiával kíván segíteni azon vásárlóinak, akik az olimpia alkalmából formába akarják hozni magukat.

A Running Coach - Futóedző - nevű extrafelszerelés a tavaly április 1-jei hirdetések szerint - széles látókörű kamerák révén - lehetővé tette, hogy az autó önjáró módon, vezető nélkül, biztonságos távolságból kövesse kocogó gazdáját. Ha a tulajdonos fáradni kezdett volna, és ösztönzésre volt szüksége, a kocsi erről is gondoskodott, integrált külső hangszórókon keresztül kiáltva biztató szavakat.

Abban az esetben, ha az akaraterővel lett volna baj, és a kocsi gazdája vissza kívánt volna ülni a volán mögé, ezt az ajtókat lezáró Lock Out Logistics - LOL - nevű technológia volt hivatva megakadályozni, elősegítve, hogy a futóedző BMW tulajdonosa mindenképpen lefussa a kijelölt távot.

Ezt is szeretjük