A legjobb babahordozók körképe 15 ezer forint alatt: megtartják a csípőt és a hátat is
Árral, lelőhellyel mutatjuk a legjobbakat.

GettyImages-473871686
Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

Rugalmas hordozókendő, karikás kendő, szövött kendő, csatos hordozó, kenguru, babaerszény, csípőhordozó, Mei Tai - az anyák ma már számtalan fazonú babahordozó közül válogathatnak, amelyek kényelmes és praktikus viseletet nyújtanak nekik és babáiknak.

Köztudott, hogy a hordozott babák nyugodtabbak, hiszen közelről hallhatják édesanyjuk szívverését és légzését, a függőleges testhelyzet mérsékeli a hasfájást, valamint a refluxot, de kutatások azt is kimutatták, hogy azok a babák, akiket sokat hordoznak, kevesebbet sírnak. A Pediatrics folyóiratban megjelent tanulmány szerint a napi három órát hordozott csecsemőknél nappal 41%-kal, este pedig 51%-kal csökkent a sírással töltött idő - írja a thestar.com.

Babahordozók körképe

Kiránduláshoz vagy túrázáshoz babakocsi helyett ideális választás egy megbízható babahordozó, ami rendes alátámasztást biztosít a babának, hiszen a megfelelően alátámasztott csípő és térdek biztosítják a csípőcsontok helyes fejlődését. Mindegy, hogy hordozókendőben vagy babahordozóban viszed a gyermeket, fontos, hogy biztonságban érezze magát: az álla alatt legyen öt centi hely az akadálytalan levegővétel miatt, a lába és gerince megfelelően legyen alátámasztva, és ne nézzen arccal kifelé.

Az alábbiakban különböző fazonú babahordozókból válogattunk, árral, lelőhelyekkel mutatjuk az általunk legjobbnak ítélt, 15 ezer forint alatti darabokat.

Borító-és ajánlóképek: Getty Images Hungary

Ezt is szeretjük