Fiút vagy lányt szeretnél szülni? Egy egyszerű módszerrel befolyásolhatod a baba nemét

Ismerd meg a Shettles-módszert!

beauty and style
Top olvasott cikkek

Csak egészséges legyen - ezt szokták mondani a legtöbben, akik babát várnak, és nekik szegezik a kérdést, fiút vagy lányt szeretnének. Titkon pedig sokan vágynak inkább az egyikre, mint a másikra, még ha az ellenkező végkimenetel sem szomorítja el őket: a kérdés az, befolyásolható-e valahogy a születendő baba neme.

A válasz igen, legalábbis Landrum B. Shettles szerint, aki a Shettles-módszer kidolgozója.

A Shettles-módszer

A módszer arra a megfigyelésre alapoz, hogy az Y-kromoszómát hordozó spermiumok, amelyekből a petesejtet megtermékenyítve fiú lesz, gyorsabbak és kisebbek is, mint az X-kromoszómát hordozók, amelyekből pedig lány lesz. Az előbbiek a lúgos környezetet szeretik, ott maradnak tovább életben, az utóbbiak pedig a savast.

A hüvelyben alapvetően enyhén savas a közeg, ami tehát nem mindkét esetben kedvező, ezért sokat számít, milyen pózban és mikor történik a szeretkezés, hiszen ezek a tényezők befolyásolják, végül Y- vagy X-kromoszómát hordozó sejt ér-e révbe.

Mi kell a fiúhoz, és mi a lányhoz?

Ha egy pár fiút szeretne, érdemes olyan pózt választania, amely mély behatolást tesz lehetővé, ezzel elkerülve, hogy a savas közeget rosszabbul tűrő, fiút eredményező Y-kromoszómás spermiumok sokáig a hüvely savas közegében kényszerüljenek a cél felé haladni. Mindemellett érdemes az együttlétet az ovuláció idejére időzíteni.

Ha azonban lányra vágyik egy pár, a hüvely savas környezete nem akadály, mivel az X-kromoszómás sejteknek az a kedvező, így nem lényeges, sőt, jobb, ha a póz nem jár mély behatolással. Ennek köszönhetően mire a sejtek célba érnek, a savas közeget nem jól tűrő Y-kromoszómás sejtek már nem lesznek túl versenyképesek. Ami pedig a szeretkezés idejét illeti, akik lányt szeretnének, időzítsenek két-három nappal az ovuláció előttre.

Múlhat az ételeken is

Vannak savasító és lúgosító ételek is, amelyeket tudatosan összeválogatva a Shettles-módszer szerint úgyszintén befolyásolható, hogy fiú vagy lány szülessen majd. Ha a nő inkább savasító ételeket eszik a babagyártás idején, mint például a csirkehús, a hal, a tejtermékek vagy éppen a csokoládé, akkor hüvelyflórája is savasabb lehet, ami az X-kromoszómás hímivarsejteknek kedvez.

Ha lúgosító ételeket eszik, például spenótot, sok zöldséget és gyümölcsöt, magvakat, sok teát fogyaszt, akkor pedig a fiúgyermek születése segíthető elő, mivel a hüvelyflóra pH-értéke az Y-kromoszómás spermiumoknak kedvezőbb lúgosabb irányba módosul.

Nincs garancia

Bár a Shettles-módszer valóban beválhat, és érvei abszolút logikusak, nincs rá semmi garancia, hogy a párnak a tervezett módon fiú- vagy lánygyermeke születik majd, ha ezzel a módszerrel próbálkozik. Illetve ha a várakozások teljesülnek, akkor sem kizárható, hogy az egész a véletlen műve. Próbálkozni mindenesetre lehet, hiszen akárhogy is alakul végül, a baba érkezése jelentette örömből mit sem vesz el, ha éppen ellenkező nemű lesz a kicsi, mint azt eredetileg remélték.

Ezt is szeretjük