Ezt látod az anyaságból, de ilyen valójában: szellemes rajzokon mutatja meg az ausztrál anyuka

Paula Kuka jól megfogta, milyen anyának lenni: rajzai minden kisgyerekes szülő számára ismerős valóságot mutatnak meg.

paula-kuka-cover

FeminaShop

Látogass el a
Femina Shopba!

Megnézem
Sóbors
Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

Közhelyesen hangozhat, de igaz, hogy anyának lenni a világ legjobb melója, és egyben a legfárasztóbb is. 24 órás elfoglaltság, miközben nincs hétvégi pihenés, sem év végi bónusz.

Az elvárások elég magasak: nevelj boldog, önálló, sikeres gyereket, legyen tápláló, vitaminban gazdag étel az asztalon, jusson időd a párodra. De inkább ne is soroljuk tovább. Egy ausztrál grafikusnő vicces és találó rajzaival igyekszik szemléltetni, milyen is ma anyának lenni.

Anyának lenni valójában 

Az anyaság tele van hullámvölgyekkel, melyeket nem láthatsz, ha te magad nem vagy szülő. Paula Kuka ausztrál grafikus szellemes illusztrációival mutatja meg a gyermeknevelés valóságát. Rajzai bizonyítják, hogy amit a társadalom az anyaságból lát, az csak a jéghegy csúcsa. Ha a parkban az édesanya a telefonját nyomkodja, könnyen kéretlen kritikák célpontjává válhat, miközben a külvilág nem látja mindazt a munkát és erőfeszítést, melyet akár csak aznap a gyerekéért tett. 

Az alsó képen: amit bárki láthat az anyaságból. A felső képen: amivel valójában az anyák mindennapjai telnek.

A bal oldali képen az látható, amint egy édesanya az autós ülésbe szíjazza a gyermekét. A jobb oldali azonban jobban hasonlít a valósághoz.

Ismerős? Murphy törvényei a séták és játszóterezések során is érvényesek.

Bal oldali kép: a felületes szemlélő számára így néz ki egy három hónaposnál idősebb gyerek pelenkázása. De valójában olyan, mint a jobb oldalon látod. 

Persze a kisgyerek létforma csalóka. Sok-sok cukiságával és szívmelengető pillanatával olykor még az anyukákat is megtéveszti. „Így érzem magam, amikor benne vagyok… és így, amikor visszanézek.”

Külső szemlélő számára úgy néz ki az együtt alvás, ahogy a bal oldali képen látható. Ha azonban benne vagy, gyakran érezheted magad úgy, ahogy a jobb oldali kép szemlélteti.

„Mindig is magamban hordoztalak. 9 hónapon át a vérkeringésemen is osztoztunk. Még 18 hónapig tápláltalak a testemből. De akkor sem adok a sütimből.”

„Így nézünk ki a kisfiammal, amikor a körmét vágom. És így érzem magam közben.”

Képek: Getty Images Hungary

Ezt is szeretjük