A gyerekek 4 kedvenc mesekönyve

Lepd meg velük a kicsit!

Élvezni fogja, miközben bővül a tudása, gyarapodik a szókincse, és emberi kapcsolatai is jobbá válnak.

Dilemma - Izgalmas témák, különböző nézőpontok a Femina új podcastjében.
Sóbors
Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

Az édesapák-édesanyák többsége egyetért abban, hogy a gyerkőcnek érdemes mielőbb könyvet adni a kezébe - nem mindegy azonban, hogy milyet. A hazai gyerekkönyvpiacon pedig nagy az eklektika, ami bizony nem könnyíti meg a szülők dolgát.

Segítségképpen feltérképeztük a kínálatot, és kiválasztottunk néhány kiadványt, amit mi is nyugodt szívvel teszünk majd a karácsonyfa alá.

Apacuka zenekar: Színes világ - Mesekönyv és hanglemez egyben

A csodálatos grafikákkal tarkított kiadvány a kicsik körében már jól ismert Bojzi és Pippó újabb kalandjait mondja el versben és mesében. A hozzá tartozó cd-t a zenekar tagjai - no meg a csemeték - által kedvelt stílusok sokszínűsége jellemzi, amit a meghívott zenészek közreműködése csak tovább fokoz.

- Örömmel vettem kezembe az Apacuka együttes új lemezét és a verseket tartalmazó könyvét. A színvonalas kiadvány címe nagyon találó, mert ahol Kriszta énekesnő és zenekara megjelenik, ott bizony kiszínesedik a világ, és felragyognak a gyermekszemek. Az egész családnak kellemes kikapcsolódást nyújtanak a különböző stílusban megzenésített versek és a gyönyörű, színes rajzok. Ebből a kiadványból sugárzik a szeretet is, tiszta szívből ajánlom minden kedves gyermeknek és felnőttnek! - mondta a Színes Világról Juhász Magda meseíró.

Kiadja a Rézbong Kiadó.
Ára 2900 forint.

Kiss Ottó: A nagypapa távcsöve

„Nagypapa nem ért a számítógéphez, csak a betűket nyomogatja rajta, de játszani egyáltalán nem tud. Hiába magyarázom neki, hogy összesen három élete van, mert szerinte egy is bőven elég.”

Kiss Ottó költészete a svéd gyerekversek világával rokon: gyerekhangon, de nem gyerekesen szól a csemeték gondjairól, örömeiről és bánatairól. A nagypapa távcsöve című kötetében a gyerek főhős messziről érkezett nagyszülei látogatását meséli el. A közöttük lévő távolságot felváltja a közelség, és egyre fényesebben ragyog a felnőtteket és a gyereket összekötő szeretet.

Hétköznapi szeretet ez: a nagymama elnézi, hogy a nagypapa nem hisz Istenben, és úgy gondolja, ezt Isten is megbocsátja, apa meg nagy sportember, de a súlyzózásban úgy elfárad, hogy a súlyzókat már anyának kell az ágy alá visszatenni. A nagypapa távcsöve varázslatos eszköz - belenézve közel kerül a múlt, az emlékek, nagy lesz a kicsiből, és kicsi a nagyból.

Kiadja a Móra Könyvkiadó.
Ára 2190 forint.

Jean-Philippe Arrou-Vignod-Olivier Tallec: Liza és Micsoda karácsonya

Liza ötéves, virágos ruhát hord, és tele van ötlettel. Szeret duzzogni, parancsolgatni, megjátszani a nagylányt, illetve a kutyáját babakocsiban tologatni. Micsodának, a név nélkül maradt kutyának rövid farka van, és ismertetőjele a nagy piros folt a szemén. Ő bezzeg békés, lusta, rendíthetetlen nyugalmú, de pimasz és falánk is, és csak akkor szólal meg, ha az elkerülhetetlen. A fentiek fényében nem is meglepő, hogy karácsony napján még sehol sem tartanak az előkészületekkel. Végül azért megírnak egy levelet, amiben részletezik, milyen ajándékokra vágynak, aztán nagy hirtelen összedobják az ünnepi menüt, majd a paplan alá bújva várják, vajon jön-e valaki.

A meghökkentően minimalista, grafitszürke-fekete ceruzás és piros foltozós, mégis vagány és bájos illusztráció tökéletesen illeszkedik Liza és Micsoda fordulatokban gazdag, humoros dialógusaihoz.

Kiadja a Vivandra Kiadó.
Ára 1575 forint.

Joyce Tyldesley: A múmiák titkai - Tutanhamon és a többi fáraó rejtélyes világa

Félig mese, félig ismeretterjesztő irodalom - nagyobb gyerekeknek. A gyönyörűen illusztrált kiadvány egy bámulatos civilizáció csodáit tárja fel. A Nílus és a fáraók varázslatos földjére repíti el az ifjú olvasót, aki a könyv révén beléphet az ókori Egyiptom világába, és bejárhatja a fáraók rejtélyes, sötét sírjait, miközben felfedezheti a múmiákat, és az is kiderül, voltaképpen ki is volt az a titokzatos Tutanhamon.

A könyvben lévő borítékok további felfedezésre váró titkokat rejtenek, a hieroglifák megfejtése, a varázsszövegek böngészése és a mágikus amulettek megkeresése közben a gyerek az egyiptomi istenek legendáival is megismerkedhet.

Kiadja az Alexandra Kiadó.
Ára 4999 forint.
Ezt is szeretjük