Az 5 legbájosabb, lerakhatatlan könyv kicsiknek

Te is imádni fogod

Olvass te is gyermekednek a legbájosabb mesekönyvekből!

Dilemma - Izgalmas témák, különböző nézőpontok a Femina új podcastjében.
Sóbors
Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

A hazai gyermekkönyvpiacon számos olyan kötet van, amely nevelő célzatú, tanulságokkal teli, vagyis érdemes arra, hogy lefekvés előtt a gyerkőccel közösen végiglapozzátok.

Persze rengeteg olyan kötetet is kínálnak a kiadók, amelyek mondhatni nem igazán minőségiek, de hogy megkönnyítsük a dolgodat, összegyűjtöttük az öt legbájosabb mesekönyvet, amelyet nemcsak a gyermeked, de te is imádni fogsz.

Maszat doktor

A kisgyerekek tartanak az orvosoktól, hiszen a fehér köpenyesek sokszor olyan beavatkozásokat végeznek, amelyek nem biztos, hogy fájnak, de kellemetlenek lehetnek.

A vizsgálat ijesztő, a várótermek egyhangúsága már-már horrorba illő lehet egy kisgyerek számára. Amennyiben nem szeretnéd, hogy csemetédnek rossz emlékei legyenek egy esetleges orvosi látogatás alkalmával, hívd segítségül Maszat doktort!

Ebben a kötetben Maszat doktor megbetegszik, csúnyán köhög és náthás. Viszont - ahogyan a gyerekek - az orvosságot nem szereti.

Azonban a kisállatok sem egészségesek, így ahhoz, hogy meggyógyuljanak, Maszat doktornak példát kell mutatnia - le kell nyelnie a keserű orvosságot. Hogy sikerül-e a doktornak megoldani a problémát, és ezáltal meggyógyul-e, kiderül a történetből.

17 mesekönyv, amit imádnak a gyerkőcök

Nézegess képeket!

Elolvasom

Az események láncolata nem merül ki ennyiben, a második történetben Maszat és barátja, Misi azt mutatja be, hogyan kell hideg időben felöltözni, sétálni, ezzel pedig egyfajta megelőzést is tanítanak csemetédnek.

Kiadja a Pagony Kiadó.
Ára: 1428 forint.

A legszebb La Fontaine-mesék

La Fontaine meséi igazi klasszikusok, amelyeken már generációk egész sora nőtt fel. A szerző fabulái megunhatatlanok, a történetek és a bájos szereplők a gyerekek kedvencei lesznek egy csapásra. Ráadásul te magad is visszarepülhetsz gyermekkorod éveibe, amikor esténként felolvasol a vaskos kötetből.

A nemrégiben kiadott könyv olyan meséket gyűjtött egy csokorba, mint például A tücsök és a hangya, A nyúl meg a teknős, A holló meg a róka, és további jól ismert történeteket.

A mesék titka azonban nemcsak az igazán szerethető szereplőkben rejlik, hanem a tanulságokban, valamint az örökérvényű igazságokban, amelyek a sorok között vannak elrejtve.

Kiadja az Alexandra Kiadó.
Ára: 2959 forint.

Bögreúr meséi

A nagyfiúvá, nagylánnyá válás nem könnyű a gyerekeknek sem, hiszen a pihentető, nyugalmas óvodás éveket egy csapásra felváltja az iskola kemény napirendje.

Persze a gyerkőcök csak arra koncentrálnak, mi mindent nem kell megtennie egy nagy iskolásnak, többek között fésülködnie, aludnia délutánonként, vagy éppen enni.

Rufusz Rafael a Bögreúr meséinek főszereplője, aki eddig rossz alvó volt, most viszont rossz evővé válik. Nincs semmi étvágya, rá sem bír nézni az ételekre. Azonban a szülei nem hagyják békén az étkezéssel, ezért, hogy mégis le tudjon gyűrni néhány keserves falatot, kitalálja Bögreurat.

Ha te sem vagy híve az egyet apa, egyet anya, egyet a sokadik rokon kedvéért etetési módszernek, akkor olvasd fel a gyerkőcnek Bögreúr meséit. A kötetben olyan történeteket találsz, amelyek kifejezetten rossz evőknek szólnak, így nemcsak az evést szerettetheted meg a csemetéddel, de még jól is fogtok szórakozni közben.

Kiadja a Pagony Kiadó.
Ára: 1913 forint.

Emese almája

"A csend sokféle lehet.
Ha például durcás vagyok,
teljesen másképpen
tudok hallgatni,
mint amikor örülök,
de mégse szólok semmit."

Talán már ismered Kiss Ottótól a Csillagszedő Máriót – a szerző Emese almája című kötete pedig a Márió párjának is tekinthető. A versek szellemes és ötletes, svéd gyerekverses hangnemben, ezúttal egy kisfiú hangján szólnak.

Versek A-tól Zs-ig, ősztől nyárig, az élet kis és nagy, komoly és komolytalan, jó és rossz dolgairól - és közben egy szerelem is kibontakozik. A könyvet 4-10 éves gyerekeknek ajánlja a kiadó.

Kiadja a Pagony Kiadó.
Ára: 1488 forint.

A sün, akit meg lehetett simogatni

Az állatmesék mindig nagy kedvencek a gyerekek és a felnőttek körében egyaránt, hiszen senki nem tud ellenállni egy bájos kis négylábúnak. Vlagyimir Szutyejev és Mihail Pljackovszkij jól ismert történetei garantáltan a gyerkőc kedvencei lesznek.

Hápisápi kacsa, Csahos kutya, Csíkoska tigris, Trikó zebra, Torzsarágó nyuszi és még sok más szereplő elevenedik meg a szerzőpáros A sün, akit meg lehetett simogatni című könyvében.

A kötet világa igazán gazdag, óriási fantáziára vall, hogy figurái olyan emberi jellemvonásokkal rendelkeznek, amelyek a mindennapokban is jellemzőek. Ezáltal pedig a gyerkőc olyan problémákra kaphat válaszokat, amelyek az ő életében is bármikor felmerülhetnek.

Kiadja a Móra Kiadó.
Ára: 1992 forint.
Ezt is szeretjük