Ilyet nem kapsz a boltban! 3 játék, amit imádnak a gyerekek
A közös alkotómunka nemcsak vidám perceket, hanem egy új és egészen egyedi játékot is eredményezhet.

Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

Gyerekjátékoknál fokozottan igaz, hogy nem a mennyiség, hanem a minőség számít. Ha időt szánsz rá, hogy meglepd valamivel a csemetédet, netán együtt készítitek el a régóta vágyott játékot, a végeredmény annál értékesebb lesz a szemében.

Ráadásul ily módon spórolhatsz is, hiszen például egy új társas beszerzése akár többezer forinttal is megterhelheti a családi kasszát - ám ennek töredékéből megvalósíthatod otthon, saját kezűleg. Egy kis ötletességgel és kreativitással pedig még kidobásra ítélt dolgokat is újrahasznosíthatsz.

A közös alkotás öröme

Ha nem meglepetés lesz a játék, akkor kérd meg a gyerkőcödet, hogy segítsen. Hallgasd meg az ő elképzeléseit is, és hagyd, hogy aktívan részt vegyen a folyamat minden mozzanatában.

A közös alkotás öröme még közelebb hozhat benneteket egymáshoz, miközben kreatívan töltitek el az időt. Nem utolsósorban pedig az otthon elkészített játékoknak az az előnye is megvan, hogy egyediek - ilyen biztosan nem lesz a gyerkőc egyetlen barátjának sem.

Babaház

Ha van egy nagyobb kartondobozod, esetleg a párod szeret barkácsolni, és kellő tér is a rendelkezésetekre áll, akkor saját babaházat rendezhetsz be a kicsinek.

A bútorokat kisebb dobozokból ragaszthatod össze, majd színes papírral befedheted, illetve a már meglévő bababútorokkal és kiegészítőkkel dekorálhatod. Selyempapírból vághatsz bele tapétát, régi anyagokból pedig függönyt és szőnyeget varázsolhatsz. Ha elég nagy a doboz, emeletes házzá alakíthatod, vékony szegőlécekből készült lépcsővel. Ez utóbbi esetben fordíts különös figyelmet az emeleti padló rögzítésére, mivel bírnia kell a fokozott terhelést.

Ha nincs túl sok időd vagy helyed a projektre, egyszerűbben is megoldhatod a kérdést. Mindössze két erősebb kartonpapírra van szükséged, melyet kettéhajtasz, és a hajtásnál összetűzöl - így mindjárt négy szobát is varázsoltál. A háttérbe bútoráruházakból kivágott képeket ragaszthatsz, melyek nagy előnye, hogy cserélgethetők. Filléres ötlet, ám a lurkó imádni fogja, ráadásul a gyerekszoba éke lehet ez a kis külön bejáratú mesevilág.

Családi móka

Ha az átlagosnál kicsit ügyesebben bánsz a tűvel, akár twistert is alkothatsz. Csak egy nagyobb méretű, minimum 100x140 centiméteres viaszosvászonra van szükséged, valamint néhány festékszóróra, de ha van otthon maradék filcanyagod, azt is bátran bevetheted.

Négyféle árnyalatú korong kell a játékhoz: kék, zöld, sárga és piros. Mindegyikből hatot vágj ki, majd a darabokat ragaszd fel egymás alá a viaszosvászonra.

Érdemes nagyobb korongokban gondolkodnod, hogy gyerkőcöd minél többet játszhasson a saját kezűleg kreált twisterrel.

Ha a pálya megvan, már csak a dobókockákat kell megálmodnod. A haladók próbálkozhatnak a varrással, a cél, hogy két tetraédert készíts el.

Az egyiken a négy szín látható, a másikon a jobb kéz, jobb láb, bal kéz, bal láb felirat vagy lenyomat található. A háromszögek belsejét szivaccsal tömd ki - és show time. Garantáltan jól fog szórakozni az egész család.

A legjobbak kicsiknek
Könyvet, CD-t, filmet, programot keresel? Itt mindent megtalálsz, ami a gyerkőcöt is érdekelni fogja!

A tökéletes játszósarok

A kicsi egészséges szellemi-lelki fejlődésének legfontosabb feltétele a játék. Alakítsd ki számára a tökéletes játszósarkot videónk segítségével!

Állatkerti séta

A gyurma egyetlen kisgyerekes család háztartásából sem hiányozhat, azonban amíg kicsi a gyerkőc és mindent azonnal a szájába vesz, érdemes otthon elkészíthető sógyurmával játszani. Nem túl időigényes az összekeverése, ráadásul sok anyagot sem szükséges beleölni: 20 dekagramm liszt, 20 dekagramm só, egy deciliter víz és fél teáskanál olaj kell hozzá. Gyúrd össze jól a hozzávalókat, és már indulhat is a játék.

Készíthettek például állatkertet, melyet akár naponta bővíthettek újabb és újabb jövevényekkel. Az ólakat, kerítéseket szintén megformázhatjátok gyurmából. Ha már nagyobb a lurkód, ékszerdobozokat, asztali díszeket vagy dominót is kreálhattok együtt. Az elkészült alkotásokat sütőben tudod kiszárítani: a tepsibe tegyél alufóliát, ezekre rakosgasd a kész figurákat. A gyurma hamar megpirul, ezért soha se hagyd hosszabb időre magára, és csak takaréklángon, pár percig süsd.

Színezőnek használhattok temperát vagy ételfestéket, de a kakaó vagy az őrölt - és nem erős fajtájú - paprika is tökéletes fedést biztosít. Ha elkészült, vigyél fel rá lakkréteget, így még tartósabb lesz.

Ezt is szeretjük