3 jel, hogy öreg lélek lakik a gyermekedben
Ismerd fel, ha csemetéd lelke már nem először született a Földre, de ne feledd, akármilyen öreg is tudat alatt, ő csak egy kisgyerek.

Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek
A keleti vallások és az ezoterikus irányzatok egyaránt elfogadják a reinkarnáció létezését. Eszerint életünk nem egyszeri és megismételhetetlen, hanem újra és újra megszületünk a Földre, hogy megtapasztalhassuk gondolataink, szavaink és cselekedeteink valamennyi következményét, és az így szerzett tudás révén egyre jobbá váljunk.
 
 

A tanulási folyamat végén, a lehető legmagasabb tudati szintet elérve pedig végleg visszatérhetünk oda, ahonnan érkeztünk: a szellemi világba. Az elmélet hívei szerint fiatalabb és idősebb lelkek egyaránt élnek a Földön. Utóbbiak jóval magasabb tudati szinten állnak, és lényegesen kevesebben vannak, mint lelki kistestvéreik, akik viszonylag kevés számú inkarnációt tudhatnak maguk mögött.

Az öreg lelkek valamilyen küldetéssel érkeztek közénk, amire tudat alatt emlékeznek is, különlegességük pedig már földi tartózkodásuk első éveiben megnyilvánul. Tudd meg, milyen jelek utalnak arra, hogy öreg lélek lakik gyermekedben.

Látszólagos magány

Az inkarnációs ciklusa elején járó ember nem érzi át, hogy ő is része az univerzumnak, mint egységnek egésznek. Ezért sokan bizonytalannak érzik magukat, félnek a haláltól, és fontos számukra mások biztonságot adó közelsége. Ezek az emberek gyerek- és felnőttkorukban egyaránt hajlamosak átvenni a körülöttük élők nézeteit és viselkedését annak érdekében, hogy ne kelljen szembenézniük a félelmetes magánnyal.

Ezzel szemben az öreg lélek már rendelkezik valamilyen szintű egységtudattal, így már gyerekként kevésbé igényli a csoport oltalmát. Ha tehát porontyod valójában már vén róka a Földön, valószínűleg nem különösebben törekszik arra, hogy teljes mértékben integrálódjon a bölcsődei vagy az óvodai közösségbe.

Könnyen lehet, hogy nem lesz a játszótéri közösség oszlopos tagja sem, ellenben a korához képest meglepően hosszú ideig képes önállóan elfoglalni magát. Bár szülőként furcsa lehet számodra, ha azt tapasztalod, hogy a gyerkőc kerüli a többiek társaságát, aggodalomra nincs okod. Egyszerűen csak arról van szó, hogy öreg lélekként jól érzi magát egyedül, sőt, esetenként kifejezetten szüksége van bizonyos fokú elszigetelődésre.

Nem minden körülmények között természetes és egészséges azonban a magány. Ha túlságosan magába fordul, csemetédben nem fejlődik ki az alkalmazkodás képessége, ezért idővel a csoport perifériájára kerülhet: ezen a ponton már be kell avatkoznod a folyamatba. Első lépésként ismerd meg az adott közösség írott és íratlan szabályait, és a gyerkőctől is várd el, hogy eleget tegyen azoknak. Ha rád nem hallgat, kérd ebben a tanár vagy a nevelőnő segítségét. Mindez elengedhetetlen a gyerek jövője szempontjából is, hiszen élete során elkerülhetetlenül be kell majd illeszkednie különböző közösségekbe ahhoz, hogy boldogulhasson.

Művészi adottságok

A művészeti tevékenységek alapvetően a látványra és az érzésekre koncentráló jobb agyféltekét veszik igénybe, ez pedig a hasonló, különleges gyerekeknél általában különösen fejlett.
 
Ha tehát porontyod kiemelkedően tehetséges a művészet valamely - vagy akár több - válfajában is, könnyen lehet, hogy öreg lélek lakik benne. Amennyiben azt veszed észre, hogy a kicsi érdeklődik a festészet, a zene vagy a tánc iránt, mindenképpen biztosíts számára lehetőséget, hogy kedvenc tevékenységének hódolhasson. Ez éppúgy lehet rajzolás vagy gyurmázás, mint valamilyen kézműves foglalkozás, de akár a zenés programok is megfelelnek: a lényeg, hogy a kicsi létrehozhasson valamit.

Ami pedig a későbbieket illeti, ne feledd: a hasonló emberek többnyire alkotni szeretnének, és nem érik be annyival, ha tanulmányozhatják a művészeteket. A lexikális tudás ugyanis a racionális, elemző, bal agyféltekéhez tartozik. Légy tehát elnéző gyermekeddel, ha annak ellenére, hogy tehetségesnek találod, az iskolában kevésbé jó jegyeket szerez néhány tárgyból. Talán nem tud teljes figyelmével a művészettörténetre összpontosítani, ha azonban például tüzetesebben megnézed a képeit, lehet, hogy minden részletében megkomponált műalkotásokat találhatsz közöttük.

Túlzott érzékenység

Mivel az öreg lelkű gyermekek esetében a jobb agyfélteke a domináns, fizikai érzékszerveik különösen fejlettek, ráadásul kiválóan érzékelik mindazt, ami másokban érzelmi szinten zajlik, és át is veszik gondolataikat.

Ám egy ponton túl megterhelő lehet az ingerek áradata. Ha tehát porontyod is közülük való, megeshet, hogy látszólag ok nélkül zaklatottá válik, de az sem kizárt, hogy időnként védekező magatartást vesz fel: kerüli a négyszemközti beszélgetéseket, és hallgatásba burkolózik, ami miatt barátságtalannak tűnhet. Tudatosítsd csemetédben, hogy ezzel a magatartással akarata ellenére is megbánthat másokat, és várd el tőle, hogy tiszteletben tartsa a társadalmi érintkezés alapvető szabályait. Fontos azonban, hogy megteremtsd számára azokat a körülményeket, melyek között kiengedheti a gőzt.

Ha nincs saját szobája, alakíts ki számára egy sarkot a lakáson belül, ahová időről időre visszavonulhat, és - persze az ésszerűség határain belül - azt teheti, amihez kedve van. Emellett minél többször vidd ki a szabadba, hogy valamilyen játékos mozgás során megszabadulhasson a benne felgyülemlett frusztrációtól vagy indulattól.

Ha elég idős hozzá, érdemes megkezdened a vízhez való szoktatást, amivel az úszást is megalapozhatod - ez az ősi közeg ugyanis rendkívül hatékony feszültségoldó.

Természetesen soha ne hagyd felügyelet nélkül porontyod, hiszen akármennyire öreg lélek lakik is benne, a tudatos tapasztalatok nem öröklődnek: ő tehát csak egy kisgyerek.

Ezt is szeretjük