3 jel, hogy a férfi nem akar gyereket
Pedig mást mond
Nem vagy biztos benne, hogy kedvesed valóban készen áll az apaságra? Figyelj a jelekre!

Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

A gyermekvállalás minden pár életében komoly feladat, éppen ezért nem árt alaposan átgondolni, hogy valóban készen álltok-e rá. A kicsi felneveléséhez ugyanis nem elegendő a te elhatározásod és akaratod, hiszen ahhoz, hogy igazán boldog életetek legyen, mindenképp szükséges, hogy párod is örömmel tekintsen az apaságra. Figyelj a jelekre, melyek alapján kiderülhet számodra, hogy mit is gondol valójában a gyermekvállalásról.

Passzívan lelkesedik

Előfordulhat, hogy párod azért mutat csak lelkesedést a gyerektéma iránt, mert azt gondolja, hogy ezzel örömet okoz neked. Ha azonban valójában még nem tudja elképzelni magát apaként, ez számodra is könnyen kiderülhet, csak figyelned kell a nyilatkozatait.

Amennyiben inkább csak passzív résztvevő a dologban, és nem tiltakozik a terveid ellen, de ő maga nem veti bele magát kitörő lelkesedéssel a babaszoba megálmodásába, lehet, hogy még várnotok kellene. Ha ugyanis párod nincs igazán felkészülve a feladatra és az ezzel járó kötelezettségekre, teherként élheti meg az apaságot. Ez pedig amellett, hogy sok feszültséget szül közöttetek, gyermekéhez fűződő kapcsolatát is negatívan befolyásolja.

Ha tehát nyílt kérdésedre a férfi azt feleli, hogy ő is szeretne gyereket, ahogy te, azonban a részleteket illetően már nem őszinte a lelkesedése, nem árt kicsit mélyebben elbeszélgetnetek a témáról. Amennyiben kiderül, hogy kedvesed csak miattad tenné meg ezt a nagy lépést, akkor érdemes lenne elhalasztanotok a dolgot. Ha a te kedvedért akár hajlandó is lenne apává válni, minden bizonnyal rövid időn belül megjön hozzá a szívből jövő lelkesedés is, feltéve, hogy nem ragaszkodsz a sürgős gyerekvállaláshoz.

Lankadatlan szombat esti láz

Párod valószínűleg nehezen tudna eleget tenni szülői kötelezettségeinek abban az esetben, ha általában alig várja, hogy leteljen a munkaidő, és végre mehessen a haverokkal bulizni. Persze egy kis lazítás a szülőknek is kell, és csak azért, mert te kismamaként nem ihatsz, partnerednek az alkoholt sem kell megtagadnia. Amennyiben azonban a felelősség helyett is a szórakozást választaná legszívesebben, és úgy érzed, hogy a gyerektervezéssel egy időben különösen felerősödött benne a facér évek nosztalgiája, már probléma lehet.

Ez ugyanis annak a jele, hogy, ha szavaival és tetteivel maximálisan melletted is áll a vizsgálatok és az ágyban megejtett kísérletezés során, ő maga még nem szeretne gyereket. Éppen ezért, ha úgy látod, hogy kedvesed számára fontosabbak a még át nem élt kalandok, mint a gyermek tervezgetése, jobban teszed, ha adsz neki még egy kis időt, hogy a család kerüljön értékrendjének első helyére.

Az életkorával érvel

Egy egyszerű kérdéssel is a végére járhatsz annak, hogy párod elhatározása mennyire komoly. Amennyiben érdeklődésedre, hogy ő miért szeretne gyereket, legelőször azt feleli, hogy azért, mert már eljött az ideje, nem biztos, hogy készen áll minderre. Ha azt látja, hogy szinte már az összes ismerősötök és barátotok gyermeket vállalt, miközben ti ennek még a közelében sem jártok, könnyen lehet, hogy érzései ellenére is belemegy a tervezgetésbe.

Ha pedig ezzel együtt még a szüleitek is gyakran felhozzák az utódtémát, szintén nem árt utánajárnod, hogy nem csak az ő nyomásukra vállalna-e csemetét. Amennyiben kiderül, hogy azért vágyik csak az apaságra, mert a külső nyomás hatására úgy érzi, hogy épp megfelelő korban vagytok, jobban teszed, ha hagysz neki egy kis időt, hogy őszinte meggyőződésből tegye mindezt.

Hasonló helyzetben azzal is segíthetsz párodnak az elhatározásban, ha tudatosítod benne, hogy nem kell csupán megfelelési kényszerből gyermeket vállalnotok.

Ne ess a többiek hibájába, és ne gyakorolj még te is nyomást partneredre: amennyiben tudja, hogy gyerek nélkül is szereted őt, könnyen lehet, hogy hamarabb megérik benne is az elhatározás.

OLVASD EL EZT IS!

baba par
  • szülés
  • párkapcsolati probléma

A 3 leggyakoribb párkapcsolati probléma

anya pocak kisbaba
  • csecsemő
  • apa és anya

Kire hasonlít a gyerek?

Ezt is szeretjük