Íme a legveszélyesebb fogyasztószerek!
Hatékony zsírégetés, látványos és tartós fogyás – többek közt ezt ígérik az egyre népszerűbb fogyasztószerek. De vigyázz velük!

Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

Az ember egy kiadós vacsora után bekapkodja azokat a bizonyos fogyasztó kapszulákat, majd leül a tévé elé, eszik egy kis ropit és chipset, végül aludni tér. Reggel aztán elégedetten állapítja meg: megint fogytam! Vagy mégsem?

Ha jobban belegondolsz, hihetetlen, hogy az emberek képesek nem kevés pénzért varázsbogyókat vásárolni, mert azt gondolják, attól fognak lefogyni. Nem változtatnak a táplálkozásukon, nem kezdenek el edzeni – egyszerűen beveszik a fogyasztószert, és várják a csodát.

Érdemes lenne elhinni végre: ha az ember úgy táplálkozik, hogy állandóan túlzott mennyiséget eszik, akkor a felesleg zsír formájában folyamatosan lerakódik a testén. Ha pedig egyszer ez így került oda, nem fogják holmi kapszulába zárt őrlemények eltávolítani onnan. A dolgot ugyanazzal a módszerrel lehet orvosolni, ahogy a probléma létrejött, csak épp fordítva: több energiát kell felhasználni, mint amennyi a táplálék által a szervezetbe kerül.

A csodatermékek

A gyártók azt a képzetet keltik a gyanútlan vásárlóban, hogy a termék hatóanyaga majd magához vonzza a zsírsejteket, és mintegy kézen fogva kivezeti őket a testedből. Vajon van-e olyan csodaszer, amely állítólag nem engedi a zsiradékot felszívódni, emiatt jóval kevesebb kalória kerül be ténylegesen a szervezetbe? Ha józan ésszel belegondolsz, ez meglehetősen valószerűtlennek hangzik, és ebben az orvostudomány is egyetért: nem tudták bizonyítani, hogy valóban működik a dolog.

A szénhidrátok felszívódását gátló termékek sem pontosan azt teszik, amit róluk állítanak: egyszerűen csak az - általában babból készült - őrlemény összekapcsolódik a bevitt egyszerű szénhidrátokkal, és lelassítja az emésztésüket. Bár ennek számos előnye van a szervezetre nézve, cserébe hasfájást, -puffadást vagy hasmenést is kaphatsz. A fogyasztószerek zöme azonban mindezeknél gorombább módszereket választ: általában az anyagcserét gyorsító szerekkel próbálkoznak, ennek pedig gyakran kellemetlen mellékhatásai lehetnek, még ha növényi hatóanyagokból áll is a szer.

A hatásos, a kockázatos és a legveszélyesebb

A hoodia gordoniinak talán megszavazhatsz némi bizalmat. Valóban hatékonyan csökkenti az étvágyat - már ha tényleg hoodia van a kapszulában -, annyira, hogy az ember hajlamos egész nap nem enni. Ez azonban határozottan káros, minden szempontból. A hoodia a kényszeres evőkön segít, akik pszichésen éhesek, és nem fizikailag. A diéta első egy-két hetében érdemes esténként szedni, hogy ne tömje tele magát az, aki egész nap tudott normálisan táplálkozni, és csak este szalad el vele a ló.

A zöldtea-kapszula, a CLA-s készítmények, a zsírégetés-fokozók, a vízhajtók és a többiek inkább turbókészítmények, tehát rásegítenek a szervezet működésére, és néha nem feltétlenül ott, ahol kéne.

Több fogyókúrázó esetében okoztak már hányingert, szívdobogást, hőhullámokat, alvási problémákat és egyéb gondokat. Működésük alapja az, hogy gyorsítják az anyagcserét, és csökkentett kalória-bevitel mellett felgyorsul a fogyás is, mert a szervezet folyamatosan stimulált. A gond éppen ez: ahogy „normálisan” kezdesz táplálkozni, a test mindent túlzott bevitelnek értékel majd, és jön a jojóeffektus.

Számos – a karcsúság ígéretét megcsillantó – termék létezik még, melyek szerencsére recept nélkül nem elérhetők a nagyközönség számára: ezek közül a legveszélyesebbek a pajzsmirigy- és hormonműködést befolyásolják. Hidd el, nem éri meg kockáztatni! Ha felszedtél néhány pluszkilót, nézz szembe a ténnyel, és tegyél valamit azért, hogy egészségesebb, és ennek következtében karcsúbb legyen a tested. Vagyis edzőcipő fel, süti, kóla le!

Cikkünk az Ideál Magazin írása alapján készült.

OLVASD EL EZT IS!

zold kapszula
  • fogyasztó praktikák
  • karcsúsító szerek körképe

5 extra hatékony karcsúsító szer

tablettas uveg
  • fogyasztó praktikák
  • karcsúsító szerek körképe

4 extra hatékony, forradalmi zsírégető készítmény

teas
  • fogyasztó praktikák
  • salaktalanító szer

4 extra hatékony szer a tavaszi méregtelenítéshez

Ezt is szeretjük