Zellerkrémleves
Hozzávalók:
-
1 nagy fej zellergumó
-
5 dkg vaj
-
3 szál újhagyma
-
2 dl joghurt
-
1 l húsleves - kockából is jó
-
só, frissen őrölt bors
Elkészítés menete:
Végy elő egy levesfőzésre alkalmas lábast, karikázd fel a hagymát, majd olvaszd fel a vajat, és egy kicsit dinszteld meg rajta. A zellergumót tisztítsd meg, vágd közel egyforma méretű, apró kockákra, add a hagymás-vajas keverékhez, sózd és borsozd, majd öntsd fel a húslevessel.
Közepes lángon addig főzd, amíg a zellerdarabokat már könnyen szét tudod nyomni egy villával. Ha elérték ezt az állapotot, botmixerrel turmixold péppé az egészet, majd add hozzá a joghurt. Kevergesd egy-két percig, majd zárd el a gázt, és már tálalhatod is a levest.