Minden idők 15 legnépszerűbb diétája
Fogyókúrába kezdenél, de nehéz a választás? Próbáld ki azokat a diétákat, melyek hosszú ideje kedvencnek számítanak!

Dia

Káposztaleves-kúraKi ne ismerné a jó öreg káposztaleves-diétát? A kúra során adott egy káposztás zöldségleves, amit recept szerint kell elkészítened, majd kiegészítened vele napi étkezéseidet. A kúra hosszútávon nem tartható, ám addig több jótékony hatását is élvezheted.Kapcsolódó cikk:Az új káposztaleves-diéta »

Káposztaleves-kúra

Ki ne ismerné a jó öreg káposztaleves-diétát? A kúra során adott egy káposztás zöldségleves, amit recept szerint kell elkészítened, majd kiegészítened vele napi étkezéseidet. A kúra hosszútávon nem tartható, ám addig több jótékony hatását is élvezheted.

Kapcsolódó cikk:
Az új káposztaleves-diéta »

Dia

90 napos diétaA fogyókúrázók kedvenc diétája a szétválasztás módszerén alapszik. Fehérje-, keményítő-, szénhidrát- és gyümölcsnapok váltják egymást a diéta során, melyek sorrendje nem felcserélhető.Kapcsolódó cikk:90 napos diéta: így fogyj le 15 kilót! »

90 napos diéta

A fogyókúrázók kedvenc diétája a szétválasztás módszerén alapszik. Fehérje-, keményítő-, szénhidrát- és gyümölcsnapok váltják egymást a diéta során, melyek sorrendje nem felcserélhető.

Kapcsolódó cikk:
90 napos diéta: így fogyj le 15 kilót! »

Dia

Update-módszerA Schobert Norbert nevéhez kötődő diéta az ételeket tápanyagtartalmuk szerint három csoportba sorolja, és kódokkal látja el. A kódok segítenek abban, hogy tudd, mikor mit ehetsz. Az életmódprogramnak a sport is szerves része.Kapcsolódó cikk:Látványos fogyás az Update-módszerrel »

Update-módszer

A Schobert Norbert nevéhez kötődő diéta az ételeket tápanyagtartalmuk szerint három csoportba sorolja, és kódokkal látja el. A kódok segítenek abban, hogy tudd, mikor mit ehetsz. Az életmódprogramnak a sport is szerves része.

Kapcsolódó cikk:
Látványos fogyás az Update-módszerrel »

Dia

 	Beverly Hills-diéta 	Az amerikai sztárok közkedvelt diétája a fehérje és a szénhidrátok elkülönített fogyasztását írja elő, emellett sok zöldséget és gyümölcsöt kell fogyasztanod, ugyanakkor kevés zsírt. A megfelelő folyadékfogyasztás és a mozgás is a kúra szerves része. 	 	Kapcsolódó cikk: 	Beverly Hills-diéta »

Beverly Hills-diéta

Az amerikai sztárok közkedvelt diétája a fehérje és a szénhidrátok elkülönített fogyasztását írja elő, emellett sok zöldséget és gyümölcsöt kell fogyasztanod, ugyanakkor kevés zsírt. A megfelelő folyadékfogyasztás és a mozgás is a kúra szerves része.

Kapcsolódó cikk:
Beverly Hills-diéta »

Dia

Vércsoport-diétaA diétát Peter D’Amo dolgozta ki, aki szerint az eltérő vércsoportú embereknek - eltérő fizikai és mentális adottságuk miatt - más-más táplálékokra van szükségük. Eszerint négy különféle csoportot és étrendet különböztet meg.Kapcsolódó cikk:Melyik típusba tartozol? - A tartós fogyás titka »

Vércsoport-diéta

A diétát Peter D’Amo dolgozta ki, aki szerint az eltérő vércsoportú embereknek - eltérő fizikai és mentális adottságuk miatt - más-más táplálékokra van szükségük. Eszerint négy különféle csoportot és étrendet különböztet meg.

Kapcsolódó cikk:
Melyik típusba tartozol? - A tartós fogyás titka »

Dia

 	Ananász-diéta 	Az ananász segíti az emésztést, fehérjebontó enzimeket tartalmaz, alacsony a kalóriatartalma, mégis nagyon ízletes. A diéta során meghatározott mennyiségű ananásszal kell kiegészítened étrendedet mindennap. 	 	Kapcsolódó cikk: 	A zsírfaló ananászdiéta »

Ananász-diéta

Az ananász segíti az emésztést, fehérjebontó enzimeket tartalmaz, alacsony a kalóriatartalma, mégis nagyon ízletes. A diéta során meghatározott mennyiségű ananásszal kell kiegészítened étrendedet mindennap.

Kapcsolódó cikk:
A zsírfaló ananászdiéta »

Dia

 	GI-diéta 	Az eredetileg a cukorbetegeket segítő GI, vagyis a glikémiás index az ételeket aszerint számozza, hogy elfogyasztásuk milyen mértékben idéz elő káros vércukorszint-ingadozást. A diéta az alacsony glikémiás indexű, egészséges ételek révén éri el a változást. 	 	Kapcsolódó cikk: 	Tartós fogyásra kódolva - GI-diéta »

GI-diéta

Az eredetileg a cukorbetegeket segítő GI, vagyis a glikémiás index az ételeket aszerint számozza, hogy elfogyasztásuk milyen mértékben idéz elő káros vércukorszint-ingadozást. A diéta az alacsony glikémiás indexű, egészséges ételek révén éri el a változást.

Kapcsolódó cikk:
Tartós fogyásra kódolva - GI-diéta »

Dia

 	South Beach-diéta 	A módszer megkülönbözteti a jó és rossz zsírokat és szénhidrátokat, az alacsony glikémiás indexű élelmiszerek mellett pedig a jó minőségű és telítetlen zsírsavakban gazdag ételek fogyasztását javasolja. A három szakaszból álló diéta tartós változást ígér. 	 	Kapcsolódó cikk: 	A South Beach-diéta »

South Beach-diéta

A módszer megkülönbözteti a jó és rossz zsírokat és szénhidrátokat, az alacsony glikémiás indexű élelmiszerek mellett pedig a jó minőségű és telítetlen zsírsavakban gazdag ételek fogyasztását javasolja. A három szakaszból álló diéta tartós változást ígér.

Kapcsolódó cikk:
A South Beach-diéta »

Dia

 	Súlykontroll-program 	Béres Alexandra módszerének alapjául a GI-diéta szolgál, de legalább ilyen fontos az ételek energia-, zsír- és szénhidráttartalma is. A diéta három szakasza fokozatosan nyújt segítséget az életmódváltáshoz.

Súlykontroll-program

Béres Alexandra módszerének alapjául a GI-diéta szolgál, de legalább ilyen fontos az ételek energia-, zsír- és szénhidráttartalma is. A diéta három szakasza fokozatosan nyújt segítséget az életmódváltáshoz.

Dia

 	Anyagcsere-diéta 	A fogyást a lassú anyagcsere is megnehezítheti, ami azonban nem végleges állapot. Az anyagcsere-pörgető diéták során kis adagokban, viszont gyakran kell étkezned, a táplálékok közül pedig a gyümölcsöket, a zöldségeket, a teljes kiőrlésű gabonákat és a sovány fehérjéket kell előnyben részesítened. A megfelelő folyadékfogyasztás is elengedhetetlen.

Anyagcsere-diéta

A fogyást a lassú anyagcsere is megnehezítheti, ami azonban nem végleges állapot. Az anyagcsere-pörgető diéták során kis adagokban, viszont gyakran kell étkezned, a táplálékok közül pedig a gyümölcsöket, a zöldségeket, a teljes kiőrlésű gabonákat és a sovány fehérjéket kell előnyben részesítened. A megfelelő folyadékfogyasztás is elengedhetetlen.

Dia

 	Citrusdiéta 	Az emésztésjavító, anyagcsere-pörgető és immunerősítő citrusokra építő villámdiéta egész évben hatékony segítséget jelent. Amellett, hogy elősegíti a súlycsökkenést, télen a betegségektől óv meg, míg nyáron felfrissíti tested.

Citrusdiéta

Az emésztésjavító, anyagcsere-pörgető és immunerősítő citrusokra építő villámdiéta egész évben hatékony segítséget jelent. Amellett, hogy elősegíti a súlycsökkenést, télen a betegségektől óv meg, míg nyáron felfrissíti tested.

Dia

 	Mediterrán diéta 	Tartós, fokozatos súlyvesztést érhetsz el a diétával, mely a mediterrán országok népeinek autentikus táplálkozását veszi alapul. A diéta ideje alatt elsősorban teljes kiőrlésű gabonából készült tésztákat, gyümölcsöket, zöldségeket, hüvelyeseket, minőségi tejtermékeket, magvakat, olívaolajat, tengeri halhúst és mértékkel vörösbort fogyaszthatsz. 	 	Kapcsolódó cikk: 	Mediterrán diéta »

Mediterrán diéta

Tartós, fokozatos súlyvesztést érhetsz el a diétával, mely a mediterrán országok népeinek autentikus táplálkozását veszi alapul. A diéta ideje alatt elsősorban teljes kiőrlésű gabonából készült tésztákat, gyümölcsöket, zöldségeket, hüvelyeseket, minőségi tejtermékeket, magvakat, olívaolajat, tengeri halhúst és mértékkel vörösbort fogyaszthatsz.

Kapcsolódó cikk:
Mediterrán diéta »

Dia

 	Salaktalanító, lúgosító diéta 	A modern életvitel és a nem megfelelő táplálkozás a szervezet elsavasodását okozza, ami a krónikus betegségek kialakulása mellett túlsúlyhoz is vezethet. A salaktalanító és lúgosító diéták az egészséges, könnyű, vitaminban és rostokban gazdag ételek segítségével visszaállíthatják a szervezet egyensúlyát.

Salaktalanító, lúgosító diéta

A modern életvitel és a nem megfelelő táplálkozás a szervezet elsavasodását okozza, ami a krónikus betegségek kialakulása mellett túlsúlyhoz is vezethet. A salaktalanító és lúgosító diéták az egészséges, könnyű, vitaminban és rostokban gazdag ételek segítségével visszaállíthatják a szervezet egyensúlyát.

Dia

 	Almaecet-diéta 	A diéta az almaecet anyagcsere-gyorsító, emésztésserkentő és étvágycsökkentő hatására épül. Lényege, hogy az étkezések előtt 10-15 perccel meg kell innod két kávéskanál - szénsavmentes vízben elkevert - almaecetet. 	 	Kapcsolódó cikk: 	Almaecet-diéta »

Almaecet-diéta

A diéta az almaecet anyagcsere-gyorsító, emésztésserkentő és étvágycsökkentő hatására épül. Lényege, hogy az étkezések előtt 10-15 perccel meg kell innod két kávéskanál - szénsavmentes vízben elkevert - almaecetet.

Kapcsolódó cikk:
Almaecet-diéta »

Dia

 	Los Angeles diéta 	Az amerikai orvosok által kidolgozott mintaétrend könnyű ételeket tartalmaz, melyek révén felfrissíti szervezeted, az emésztőrendszer tehermentesítése révén pedig felgyorsítja az anyagcserét. 	 	Kapcsolódó cikk: 	Los Angeles-diéta »

Los Angeles diéta

Az amerikai orvosok által kidolgozott mintaétrend könnyű ételeket tartalmaz, melyek révén felfrissíti szervezeted, az emésztőrendszer tehermentesítése révén pedig felgyorsítja az anyagcserét.

Kapcsolódó cikk:
Los Angeles-diéta »

Ezt is szeretjük
Fotó: