Zsírégető golyócskák: így adj le heti 2 kilót homeopátiával
A Schüssler-sók támogatják diétád sikerét, és segítenek megszabadulni a túlsúlytól.

beauty and style
Top olvasott cikkek

Az elmúlt évtizedekben egyre nagyobb népszerűségnek örvendenek a homeopátiás szerek. Legyen szó fájdalomcsillapításról, szorongásoldásról vagy akár fogyókúráról, érdemes bevetned a szelíd gyógymód erejét.

A homeopátiás eljárással készülő Schüssler-sók segítenek a test méregtelenítésében, és támogatják az anyagcsere-működést.

Schüssler-sók

Dr. W. H. Schüssler ezelőtt száz évvel dolgozott ki egy ásványokon alapuló gyógyító terápiát, melynek révén a beteg sejtek olyan információt kapnak, melynek segítségével helyre tudják állítani a megbomlott egyensúlyt.

A homeopátiás eljárással készülő Schüssler-sók nem ásványi anyagokat pótolnak, hanem megteremtik annak a lehetőségét, hogy a test fel tudja szívni az ásványokat.

Vannak olyan Schüssler-sók, amelyek lényeges szerepet játszanak a méregtelenítésben, és a fogyókúra során is hasznukat veheted, ugyanis szervezeted tehermentesítésével, illetve a megfelelő anyagcsere-működést biztosító szervek támogatásával a súlyvesztést is elősegítik.

Ezek a homeopátiás szerek segítik a fogyókúrát

A 4-es számú Schüssler-só, a kalium chloratum szinte minden sejtben jelen van, és fontos májméregtelenítő. Szabályozza a méregkiválasztást a nyirok- és mirigyrendszerben, valamint a vesében. Hiányát a nyirokcsomók duzzanata mutatja, lelki síkon pedig ez lustaságban és egykedvűségben nyilvánul meg.

A kalium chloratum és a kalium sulfuricum - 6-os számú Schüssler-só - felváltott szedése, illetve a natrium sulfuricum - 10-es számú Schüssler-só - alkalmazása általános méregtelenítő hatással bír.

A kalium sulfuricum mindenekelőtt a máj kiválasztását és méregtelenítését serkenti, a natrium sulfuricum pedig speciális máj- és epeszer, és kiválasztja az anyagcsere-folyamatok során felszabadult mérgeket.

A natrium chloratum - 8-as számú só - ezen kívül szabályozza a sav-bázis háztartást, és szerepet játszik az emésztőnedvek termelésében is. A Schüssler-sókat gyógyszertárakban és gyógynövényboltokban is beszerezheted.

Még mit kell tudod?

Tudtad, hogy homeopátiás szer alkalmazása mellett nem szabad mentolos készítményeket használnod? Kattints az alábbi videóra, és tudj meg még néhány hasznos információt a homeopátiás szerekről.

Így használd őket!

A homeopátiás szerek erőssége változó lehet: általában 5, 9, 15 vagy 30 CH potenciálú hígításban fordulnak elő. A pontos adagolás emberfüggő lehet, így ez ügyben kérd ki a homeopata orvos, illetve gyógyszerész tanácsát. A bevételt megelőző, illetve követő fél órában ne egyél, ne igyál semmit, ez ugyanis megzavarhatja a szer felszívódását.

Mozgás és rostban gazdag táplálkozás

Természetesen annak érdekében, hogy a fogyás tartós legyen, a homeopátia önmagában kevés. Ha a homeopátiás szerek használatát nem egészíted ki mozgással, valamint túl sok zsírban és cukorban és szénhidrátban gazdag táplálékot fogyasztasz, nem remélhetsz jelentős eredményt. Kattints az alábbi dobozra, és próbáld ki letölthető edzésterveinket!

Cikkünk megírásában Rüdiger Dahlke és Doris Ehrenberg Testi és lelki megtisztulás című könyve segített.

Ezt is szeretjük