A 2 leggyakrabban használt gyógyszer homeopátiás változatban

Fejfájásra vagy hőemelkedésre nem biztos, hogy a gyógyszer a megoldás. Próbálj ki valami természetesebbet!

Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

A homeopátiás szerek elnevezésüket az előállításukhoz felhasznált növény vagy ásvány latin neve után kapták. Az elmúlt évtizedekben használatuk egyre közkedveltebbé vált, köszönhetően annak, hogy mellékhatások nélkül képesek megszüntetni a különféle egészségügyi panaszokat. Ismerj meg négy olyan szert, mely hatékonyan enyhíti a lázat vagy épp a fejfájást.

Adagolás és használat

A készítmények erőssége változó lehet: minél hígítottabb a szer, annál erőteljesebb a gyógyhatása, és annál magasabb a száma, vagyis a potenciálja. A homeopátiás készítmények általában 5, 9, 15 vagy 30 CH potenciálú hígításban fordulnak elő. A pontos adagolás betegség- és emberfüggő lehet, így az orvos, illetve a gyógyszerész adhat pontos utasítást ez ügyben. A készítmények megválasztásakor lényeges szempont, hogy pontosan milyen tüneteid vannak, milyen körülmények között romlanak, illetve javulnak a panaszok.

Fejfájás-csillapító helyett

A fejfájásnak számtalan formája és oka lehet. Bizonyára te is tapasztaltad már, hogy olykor szúró, lüktető fájdalmat érzel, míg máskor a fejfájás inkább tompa. Kialakulhat valamilyen krónikus betegség következtében, de akár az előző napi - nem éppen megfontolt - italozás eredményeképpen is.

Aconit - sisakvirág

A sisakvirágból készült kivonatot már a 19. században alkalmazták gyógyászati célra: elsősorban akut lázas és gyulladásos állapotok enyhítésére. Napjainkban hatékony fejfájás-csillapítóként ismert. Használd az Aconitot, ha a lüktető fájdalom hirtelen alakul ki, és hatására nehéznek érzed a fejed. Amennyiben a tünet fülledt szobában, fény vagy zaj hatására rosszabbodik, szinte biztos, hogy ezt a szert kell alkalmaznod.

Nux vomica - hánytatódió

Kitűnő szer a tipikus másnapos fejfájás kezelésére. A hánytatódió kivonatát már a 17. században használták élénkítő, serkentő szerként. Homeopátiás gyógyszervizsgálatát 1805-ben végezték el. Ha nem tartottál mértéket az előző esti buli alkalmával, és úgy döntesz, nem szeretnéd további méreganyagokkal terhelni a szervezeted, próbáld ki a Nux vomicát. Ha az orvos vagy a gyógyszerész nem javasol mást, alacsony potenciálból - 5 CH - naponta 3-4x5 golyócskát, a közepes potenciálból - 9 CH, 15 CH - naponta 2x5 golyócskát kell fogyasztanod.

Használd helyesen!

Nézd meg Dr. Bán Marianna természetgyógyásszal készített videónkat, és ismerd meg a homeopátia használatának fő szabályait!

Lázcsillapító helyett

Ha lázas betegség kínoz, vagy hőemelkedésed van, de tartasz a gyógyszerek mellékhatásaitól, a homeopátia hatékony segítséget nyújthat. Alkalmazása segítségével a láz elmúltával jelentkező gyengeség, kimerültség, illetve a szövődmények kialakulásának kockázata minimálisra csökken.

Belladonna - nadragulya

Ha a láz gyorsan alakul ki nedves, hideg időben vagy éppen napszúrás következtében, próbáld ki a Belladonnát. A nadragulya görcsoldó hatóanyagait magában rejtő Belladonna nyugtató hatású atropint is tartalmaz. Rendkívül kedvelt és sokoldalú homeopátiás szer: a lázcsillapítás mellett használják torokfájás, menstruációs görcsök, illetve fogzási fájdalmak enyhítésére is.

Használata különösen akkor javasolt, ha a lázas állapot zajra, fényre, hidegre vagy huzatra való túlérzékenységgel jár együtt. Bármilyen magasra is szökik a testhőmérsékleted, a szer bevételét követően perceken belül valamilyen mértékű javulást kell tapasztalnod. Csak akkor ismételd a használatot, ha a javulás leáll. Kezdd az adagolást gyengébb potenciálú - 5 CH - szerrel, majd csak akkor emeld az adagot, ha szükséges.

Bryonia - fehér földi tök

Akkor használd a szert, ha a lázas állapot hideg, száraz időben és lassan alakul ki. A Bryonia hatóanyagait fehér földi tökből nyerik. A Bryonia homeopátiás gyógyszervizsgálatát már 1834-ben elvégezték, és azóta is sikerrel alkalmazzák számos betegség esetén. Elsősorban akkor javasolt a használata, ha a lázas betegség szemgyulladással és erős szomjúságérzettel jár együtt, illetve szinte minden mozdulat ízületi fájdalommal társul. Először inkább kisebb adagot vegyél be, majd fokozatosan növeld a mennyiséget.

Cikkünk Henrietta Wells Homeopátia című könyve segítségével készült.

A könyv praktikus útmutató a homeopátiás készítmények alkalmazásához. Lépésről lépésre ismerteti az elsősegélyhelyzeteket a méhcsípéstől a napszúrásig. Elmondja, hogyan kezeld a mindennapos köhögéseket, lázat és influenzát, tanácsot ad az ételmérgezés, de még a másnaposság kezelésére is. Kitér számos fontos és vitatott kérdésre, választ ad a homeopátiát ért néhány gyakori kritikára.

Kiadja az Édesvíz Kiadó.
A könyvet itt rendelheted meg.
Ezt is szeretjük