Képeken 6 hizlaló adalékanyag, amit mindennap eszel

Az aszpartám vagy a nátrium-glutamát nagy mennyiségben való fogyasztása elhízást okozhat.

Dia

	A nátrium-glutamát - E621 - az egyik leggyakrabban alkalmazott élelmiszer-adalékanyag, mely legnagyobb mennyiségben hústartalmú ételekben fordul elő. Az ízfokozóként használt vegyület hatással van az étvágyat szabályozó és az anyagcserét befolyásoló leptin hormon termelésére, így hízáshoz vezethet.

A nátrium-glutamát - E621 - az egyik leggyakrabban alkalmazott élelmiszer-adalékanyag, mely legnagyobb mennyiségben hústartalmú ételekben fordul elő. Az ízfokozóként használt vegyület hatással van az étvágyat szabályozó és az anyagcserét befolyásoló leptin hormon termelésére, így hízáshoz vezethet.

Dia

	A kukoricaszirupot különböző élelmiszerekben - például reggelizőpelyhekben, üdítőkben - alkalmazzák édesítőként. Tartós fogyasztása azonban az étvágyat szabályozó hormonok kedvezőtlen befolyásolásával megnöveli az energiabevitelt. Tudj meg többet a témáról.

A kukoricaszirupot különböző élelmiszerekben - például reggelizőpelyhekben, üdítőkben - alkalmazzák édesítőként. Tartós fogyasztása azonban az étvágyat szabályozó hormonok kedvezőtlen befolyásolásával megnöveli az energiabevitelt. Tudj meg többet a témáról.

Dia

	A cukortermékek bevonatánál felhasznált alumínium ugyancsak összezavarja az étvágyszabályozást, így az E173-as számú adalékanyagnak szerepe lehet a túlsúly kialakulásában.

A cukortermékek bevonatánál felhasznált alumínium ugyancsak összezavarja az étvágyszabályozást, így az E173-as számú adalékanyagnak szerepe lehet a túlsúly kialakulásában.

Dia

	A szukralózt - E955 - cukormentes lekvárok, üdítők, desszertek édesítésére használják. Egy washingtoni kutatás szerint azonban a mesterséges édesítő befolyásolhatja azt, hogy a szervezet miként bontja le a cukrot, így hízáshoz vezethet. Tudj meg többet róla!

A szukralózt - E955 - cukormentes lekvárok, üdítők, desszertek édesítésére használják. Egy washingtoni kutatás szerint azonban a mesterséges édesítő befolyásolhatja azt, hogy a szervezet miként bontja le a cukrot, így hízáshoz vezethet. Tudj meg többet róla!

Dia


                        	A cukormentes italok, desszertek, édes-savanyú gyümölcs- és zöldségkonzervek édesítésére használt aszpartám - E951 - nem csupán túlsúly kialakulásához vezethet, de rendszeres fogyasztása a diabétesz esélyét is növeli.

A cukormentes italok, desszertek, édes-savanyú gyümölcs- és zöldségkonzervek édesítésére használt aszpartám - E951 - nem csupán túlsúly kialakulásához vezethet, de rendszeres fogyasztása a diabétesz esélyét is növeli.

Dia

	A szacharin az egyik leggyakrabban használt energiamentes, szintetikusan előállított édesítőszer. Cukormentes italok, lekvárok, kakaó- vagy szárítottgyümölcs-alapú édességek ízesítésére alkalmazzák. Kutatások szerint becsapod vele az anyagcserédet, és hízást okozhat.

A szacharin az egyik leggyakrabban használt energiamentes, szintetikusan előállított édesítőszer. Cukormentes italok, lekvárok, kakaó- vagy szárítottgyümölcs-alapú édességek ízesítésére alkalmazzák. Kutatások szerint becsapod vele az anyagcserédet, és hízást okozhat.

Ezt is szeretjük
Szerző: Horváth Eszter
Fotó: