A 9 legerősebb zsírégető mag
A lenmag, a quinoa és a mustármag támogatja a zsírégető folyamatokat.

Dia

	Lenmag	Ha anyagcseréd lelassult, és felkúszott rád néhány pluszkiló, bátran bevetheted a lenmagot. Elsősorban ballasztanyagokat, esszenciális zsírsavakat és nyálkaanyagokat tartalmaz. A magok folyadék hatására megduzzadnak, felületük síkossá válik, ezáltal serkentik a bélműködést, segítik az anyagcserét.	Kapcsolódó cikk:	Így adj le heti 2 kilót lenmaggal »

Lenmag

Ha anyagcseréd lelassult, és felkúszott rád néhány pluszkiló, bátran bevetheted a lenmagot. Elsősorban ballasztanyagokat, esszenciális zsírsavakat és nyálkaanyagokat tartalmaz. A magok folyadék hatására megduzzadnak, felületük síkossá válik, ezáltal serkentik a bélműködést, segítik az anyagcserét.

Kapcsolódó cikk:
Így adj le heti 2 kilót lenmaggal »

Dia

	Quinoa	A hazánkban még kevéssé ismert quinoa Dél-Amerikából származik. A fehérjedús gabonaféle magas rosttartalma révén az egyik leghatásosabb béltisztító táplálék, minek hatására hatékonyan hozzájárul hasad körfogatának centikben mérhető csökkenéséhez. A quinoa íze viszonylag semleges, ezért megfelelő fűszerezéssel akár főételként vagy desszertként is fogyaszthatod.

Quinoa

A hazánkban még kevéssé ismert quinoa Dél-Amerikából származik. A fehérjedús gabonaféle magas rosttartalma révén az egyik leghatásosabb béltisztító táplálék, minek hatására hatékonyan hozzájárul hasad körfogatának centikben mérhető csökkenéséhez. A quinoa íze viszonylag semleges, ezért megfelelő fűszerezéssel akár főételként vagy desszertként is fogyaszthatod.

Dia

	Dió	Bár olajos magként a diónak viszonylag magas a zsírtartalma, napi egy-két marékkal elfogyasztva hatása még kifejezetten kedvező, különösen, mert a dióban omega-3 zsírsav található. Ez az úgynevezett jó zsírok csoportjába tartozik, és elengedhetetlen a megfelelően működő anyagcsere és a vitaminok hasznosítása szempontjából.	Kapcsolódó cikk:	Így adj le 2 kilót 3 nap alatt a diódiétával »

Dió

Bár olajos magként a diónak viszonylag magas a zsírtartalma, napi egy-két marékkal elfogyasztva hatása még kifejezetten kedvező, különösen, mert a dióban omega-3 zsírsav található. Ez az úgynevezett jó zsírok csoportjába tartozik, és elengedhetetlen a megfelelően működő anyagcsere és a vitaminok hasznosítása szempontjából.

Kapcsolódó cikk:
Így adj le 2 kilót 3 nap alatt a diódiétával »

Dia

	Tökmag	A tökmag számos B-vitamint tartalmaz, melyek szerepet játszanak a fehérjék, szénhidrátok, illetve zsírok lebontásában és felszívódásában. Folsavtartalma is jelentős, minek köszönhetően kiegyensúlyozottabbá teszi az emésztést.	Kapcsolódó cikk:	Így szabadulj meg heti 2 kilótól tökmaggal! »

Tökmag

A tökmag számos B-vitamint tartalmaz, melyek szerepet játszanak a fehérjék, szénhidrátok, illetve zsírok lebontásában és felszívódásában. Folsavtartalma is jelentős, minek köszönhetően kiegyensúlyozottabbá teszi az emésztést.

Kapcsolódó cikk:
Így szabadulj meg heti 2 kilótól tökmaggal! »

Dia

	Mustármag	Az angliai Oxford Polytechnic Institute kutatásai azt bizonyítják, hogy csupán egy teáskanál csípős barna magos mustár hozzáadása az ételhez 25%-kal felgyorsítja az anyagcserét, ami egy 700 kalóriát tartalmazó ebédnél például plusz 45 kalória elégetését jelenti.	Kapcsolódó cikk:	Gyorsan ható zsírégető: próbáld ki a mustármagot! »

Mustármag

Az angliai Oxford Polytechnic Institute kutatásai azt bizonyítják, hogy csupán egy teáskanál csípős barna magos mustár hozzáadása az ételhez 25%-kal felgyorsítja az anyagcserét, ami egy 700 kalóriát tartalmazó ebédnél például plusz 45 kalória elégetését jelenti.

Kapcsolódó cikk:
Gyorsan ható zsírégető: próbáld ki a mustármagot! »

Dia

	Lencse	A lencse, bab, szója és más hüvelyesek a bennük található fehérjéknek köszönhetően elősegítik a természetes zsírlebontó folyamatok működését, rostjaik pedig hozzájárulnak a gyorsabb anyagcseréhez és a salakanyagok kimosásához.	Kapcsolódó cikk:	Egyetlen ételcsoport, ami segít leszámolni a túlsúllyal »

Lencse

A lencse, bab, szója és más hüvelyesek a bennük található fehérjéknek köszönhetően elősegítik a természetes zsírlebontó folyamatok működését, rostjaik pedig hozzájárulnak a gyorsabb anyagcseréhez és a salakanyagok kimosásához.

Kapcsolódó cikk:
Egyetlen ételcsoport, ami segít leszámolni a túlsúllyal »

Dia

	Mandula	A fehérje a zsírégetés szempontjából talán az egyik legfontosabb tápanyag, hiszen nemcsak a szervezet zsíranyagcseréjében játszik meghatározó szerepet, az izmok védelméért is felel. A mandula kiváló természetes fehérjeforrás, ráadásul telítetlen zsírokat is tartalmaz, amelyek a vitaminfelszívódás és az anyagcsere szempontjából szintén elengedhetetlenek.	Kapcsolódó cikk:	Így hat a manduladiéta »

Mandula

A fehérje a zsírégetés szempontjából talán az egyik legfontosabb tápanyag, hiszen nemcsak a szervezet zsíranyagcseréjében játszik meghatározó szerepet, az izmok védelméért is felel. A mandula kiváló természetes fehérjeforrás, ráadásul telítetlen zsírokat is tartalmaz, amelyek a vitaminfelszívódás és az anyagcsere szempontjából szintén elengedhetetlenek.

Kapcsolódó cikk:
Így hat a manduladiéta »

Dia

	Földimogyoró	A földimogyoró gazdag telítetlen zsírsavakban - olaja csaknem ugyanolyan jó minőségű, mint az olívaolaj. Segíti az emésztésedet, felgyorsítja az anyagcserédet, közben pedig ellát kellő mennyiségű B-vitaminnal is, ráadásul nagyon laktató. A mogyorót eheted nyersen vagy pirítva, de akár a reggeli zabkásádat vagy zabpelyhedet is dúsíthatod vele, sózva azonban ne fogyaszd.

Földimogyoró

A földimogyoró gazdag telítetlen zsírsavakban - olaja csaknem ugyanolyan jó minőségű, mint az olívaolaj. Segíti az emésztésedet, felgyorsítja az anyagcserédet, közben pedig ellát kellő mennyiségű B-vitaminnal is, ráadásul nagyon laktató. A mogyorót eheted nyersen vagy pirítva, de akár a reggeli zabkásádat vagy zabpelyhedet is dúsíthatod vele, sózva azonban ne fogyaszd.

Dia


            	Bolhafűmag
            	A bolhafűmag és -maghéj nemcsak serkenti a bélműködést, hanem védi is a beleket. Javítja a bélflórát és csökkenti a koleszterinszintet. Mindezeknek köszönhetően pedig nemcsak az egészségedet óvja, de a fogyókúrában is segít.
            	Kapcsolódó cikk:
            	Szabadulj meg heti 2 kilótól bolhafűmaggal »

Bolhafűmag

A bolhafűmag és -maghéj nemcsak serkenti a bélműködést, hanem védi is a beleket. Javítja a bélflórát és csökkenti a koleszterinszintet. Mindezeknek köszönhetően pedig nemcsak az egészségedet óvja, de a fogyókúrában is segít.

Kapcsolódó cikk:
Szabadulj meg heti 2 kilótól bolhafűmaggal »

Ezt is szeretjük
Fotó: