Ezért nem segít a léböjtkúra a fogyásban

A magyarázat

A léböjtkúra a tartós súlycsökkenés megtartásához rossz választás. Tudd meg, miért!

A szervezeted méregtelenítése egy lépéssel közelebb visz ahhoz, hogy hamarabb leadd a felesleges kilókat, ám ez nem egyenlő a fogyókúrával.

Eloszlatjuk a salaktalanítással, méregtelenítéssel és a léböjtkúrával kapcsolatos tévhiteket!

A koplalás nem megoldás

Sokan kijelentik: ők azért nem diétáznak, mert nem akarnak koplalni. Ez persze csak kifogás, hiszen az egészséges súlycsökkenés lényege az, hogy a szervezettől nem szabad megvonni a táplálékot, csupán az alapanyagokat kell megválogatni.

Emellett azonban jellemzően a koplalást elutasító emberek azok, akik inkább választják a két-három napos léböjtkúrát a gyors, látványos eredmény érdekében. Bármennyire is győztesnek hiszik magukat, ez mégsem megoldás.

Gyors, de nem tartós

A léböjtkúra méregtelenítésre szolgál. Persze valóban segít a kilóktól megszabadulni, ám ennek a módszernek a célja sokkal inkább a szervezet - elsősorban a máj - megtisztítása a felesleges salakanyagoktól, amelyek befolyásolják az emésztést és az anyagcserét. Mindemellett a léböjtkúra vitalizáló szerepet is betölt, tehermentesíti az emésztőrendszert, de hosszú távon nem kínál biztos megoldást.

Segítségével néhány nap alatt két-három kilót is leadhatsz, ám ennek a hirtelen súlyveszésnek gyorsan elmúlik a nyoma, ha a méregtelenítő kúrát nem követi életmódváltás is.

Íme, a 8 legerősebb zsírbontó ital: ezeket idd a fogyásért!

Nézegess képeket!

Elolvasom

Ráadásul a módszer kizárólag abban az esetben hatásos, ha a szilárd táplálékok nélkülözése mellett a mozgásra is elegendő figyelmet fordítasz. Ezáltal felgyorsul a vérkeringésed, így a szervezeted nagytakarítása is hamarabb végbemegy.

Laura, a Turbó diéta háziasszonyának tippjei
  • Egy fogyókúra akkor sikeres, ha hosszú távon is tartható, és a szervezeted nem koplal!
  • Ha megvonod a szükséges tápanyagokat a szervezetedtől, akkor a fogyókúra után már pár falattól is hízni fogsz.
  • A Turbó diétával hatékonyan és látványosan fogyhatsz úgy, hogy közben nem éhezel, így nem kell félned a visszahízástól sem. Nézd meg, hogyan lehetséges ez!

Az ételmegvonástól hízhatsz is

A léböjtkúra egy évben egyszer-kétszer teljesen rendben van, ennyitől még nem lesz bajod, de nem érdemes ennél többször megismételni. Ugyanis ilyenkor a szervezetedből nemcsak a méreganyagok, de a vitaminok és ásványi anyagok is gyorsabban kiürülnek, ráadásul a vércukorszinted is nagymértékben csökkenhet, amitől csak még inkább éhesnek érezheted magadat.

A szervezeted érzékeli, hogy éhezel, amit azzal próbál kompenzálni, hogy több zsírt raktároz el az ínséges időkre, ez pedig plusz kilók formájában jelenhet meg a testeden. Tehát, ha egészségesen fogynál - ami ugyan hosszabb folyamat -, jobb, ha az életmódváltás mellett voksolsz, a méregtelenítést pedig hagyd olyan alkalmakra, mikor a szervezetednek szüksége van egy kis pihenőre.

Ezt is szeretjük