Tényleg le lehet fogyni csak fogyasztó masszázzsal?
A szakértő válaszol
Farkas Lehel a fogyasztó masszázzsal ismertet meg.

Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

Ha régóta küzdesz kisebb-nagyobb túlsúllyal, bizonyára belefutottál már egy-egy fogyasztómasszázs-hirdetésbe.

Farkas Lehel gyógymasszőr beavat, pontosan hogyan is működik egy ilyen kezelés, és mit várhatsz el tőle.

Svéd-, gyógy-, fogyasztó masszázs: mi a különbség?

Az alap: svédmasszázs

A svédmasszázs, amelyet legtöbben frissítő masszázsként ismernek, minden nyugat európai alkalmazott masszázs alapja. Ennél a masszázstípusnál a cél a pihentető, frissítő állapot elérése és megtartása, így kizárólag erre a célra szabad alkalmazni: csak az alapvető fogásokat, rendszereket - simítás, dörzsölés, gyúrás, ütögetés és rázás - használhatják a masszőrök.

Fájdalomcsillapító gyógymasszázs

A gyógymasszázs alapja a svédmasszázs: erre húzzák rá az összetett és igen bonyolult rendszert - mint a szegment- és kötőszöveti, periosztális masszázst, továbbá az ízületek kimozgatását, izmok, inak, szalagok nyújtását. Ennél a masszázstípusnál a cél a fájdalom csillapítása, mozgásszervi és szervi megbetegedések hatékony gyógykezelése, ezen felül elősegíti a műtéti és baleseti rehabilitációt.

Magas szintű anatómiai ismeretek elsajátítását és neuoromuszkuláris gyakorlat elmélyítését igényli a terapeutától. Az általános fogásokon felül idegkompressziós eljárást, vagyis akupresszúrát alkalmaznak a testfelszín különböző területein, pontjain.

Salaktalanító-fogyasztó masszázs

A fogyasztó masszázs alapja szintén a svédmasszázs, kiegészítő eljárásként használják ilyenkor a nyirokdrenázs, cellulitmasszázs fogásrendszerét. Az alapfogásokat erőteljesebben alkalmazzák a testfelszín területein, valamint a nyirokutak enyhébb nyomkodásával, dörzsölésével érik el a kívánt eredményt.

A fogyasztó masszázs célja a feleslegesen felgyülemlett salak- és méreganyagok kiürítése a szervezetből, a kötőszöveti állományból - elősegítve ezzel a kívánt testsúly arány elérését. Kiegészítő eszközöket is bevethetnek a fogyasztásnál: ilyenek például a melegítő-izzasztó takarók, párnák, gumiköpölyök és a melegítő-zsírégető olajok, krémek.

Milyen gyakorisággal járj fogyasztó masszázsra?

Hogy milyen gyakorisággal, illetve mennyi ideig kell folytatni a fogyasztó masszázs kezeléseket, az emberenként változó lehet, de leginkább a súlyfelesleg határozza meg. Általánosságban javasolt a heti négy-öt alkalom.

Megjelent Mentes Anyu legújabb szakácskönyve!

Inzulinrezisztenseknek és mentesen táplálkozóknak főzni nagy kihívás, ebben nyújt segítséget Nemes Dóra, a Mentes Anyu megálmodója. Legújabb szakácskönyvében minden étkezésre és alkalomra található szuper könnyű, mentes fogás. A receptek nemcsak kipróbáltak, de minden étel tápértéke (kalória, szénhidrát, zsír, fehérje) pontosan, adagokra ki van számolva.


Kizárólag online elérhető, a FeminaShopban! 

Promóció

Súlyvesztés csak fogyasztó masszázzsal?

Minden embernél szükséges ilyenkor kiegészítő kezeléseket alkalmazni, tehát a heti rendszeres mozgás, sportolás nélkülözhetetlen a hatékony és egészséges fogyáshoz. Ezen kívül természetesen fontos még az egészséges táplálkozási szokások kialakítása - ehhez érdemes igénybe venni dietetikus szakember segítségét. Ha pedig nem átlagos testsúlyfogyasztásáról beszélünk, kizárólag orvosi együttműködéssel engedélyezett a fogyasztás.

A lelki tényezőkről se feledkezz el!

Mindemellett pedig érdemes még figyelmet fordítani a pszichés és lelki egyensúlyra is. Sokszor az egyén életét boldogtalanság, üresség tölti ki valamilyen életterületen. Ezért mindent, ami beáramlik hozzá elraktároz, egyfajta gyűjtögető életmódot él. Az emberi kapcsolatokat sokan próbálják meg élelmiszerekkel helyettesíteni, ez pedig könnyen vezethet hízáshoz.

Szabadulj meg a salakanyagoktól!

Kattints az alábbi videóra, ha kíváncsi vagy, milyen táplálékok segítenek megszabadulni a salakanyagoktól.

Mennyi idő után várható eredmény?

Hogy mennyi idő múltán érhető el a kívánt eredményt, azt leginkább az határozza meg, hogy a fogyni vágyó mennyire komolyan alkalmazza a fentieket. Önmagában nem elég a fogyáshoz a masszázs - sokan esnek bele abba a hibába, hogy kizárólag ettől várják az eredményt, miközben életük más területén nem változtatnak. A fogyasztó masszázs a méreganyagok kiürülését támogatja, valamint segít megőrizni a kötőszöveti rugalmasságot, hogy a bőr ne essen össze. Azonban ehhez mozogni is kell, illetve helyesen táplálkozni, mert a masszázs nem helyettesítheti mindezt.

Ezt is szeretjük