5 gusztustalan dolog egy kozmetikában
Nem kell elviselned
A kozmetikushoz vagy masszázsra pihenni megy az ember, de nem árt résen lenni.

beauty and style
Top olvasott cikkek

Bár az ember otthon is ápolhatja a bőrét, elláthatja tápanyagokkal, alaposan megtisztíthatja, azért jólesik időnként értő kezek alá feküdni, és kozmetikussal végeztetni az arckezelést.

A masszázs is kijár a legtöbb embernek, legyen az irodai dolgozó vagy elfoglalt anyuka. Azonban nagyon nem mindegy, hogy milyen a hely, illetve a szakember, hiszen nem kevés pénzt fizetsz azért, hogy jól érezd magad.

Ha az alábbiakat tapasztalod, akkor nyugodtan mondj nemet a kezelésre, és sétálj ki a szalonból.

Higiénia a kezeléskor?

Ahogyan az orvosnál, úgy egy kozmetikában is elvárható a tisztaság. A koszos padló, a nem frissen mosott törülköző vagy papucs önmagában is kínos, és arra utal, hogy a kezeléskor sem számíthatsz másra. Lehet, hogy a gőzöléshez használt víz áporodott, a krémeket nem megfelelően tárolják, így a bőröd nem szebb lesz, de esetleg összeszedsz valami jó kis fertőzést, ami akné formájában jelentkezik később, hogy csak egy példát említsünk.

A gyantázás igazi bizalmi tevékenység, éppen ezért, ha azt látod, hogy a melegített gyantában már korábban, másból kitépett szőrszálak éktelenkednek, köszönd meg a lehetőséget, és távozz.

A gyanta ugyan forró, de nem biztos, hogy egy bikinivonal gyantázáskor csak sima bőrt kapsz, esetleg egy kis bakteriális vagy gombás fertőzés is ott lehet extraként a csomagban.

A masszázshoz az ember levetkőzik, pucér bőrfelülete érintkezik az ággyal, illetve a ráterített törülközővel. Ha egy kis gyanú is felmerül, hogy nem frissen mosott, akkor állj fel, hiszen nem kell, hogy a másról lecsepegett olajban feküdj egy órát.

A masszázs előtt jó, ha le tudsz zuhanyozni, vagy ha erre nincs lehetőség, akkor legalább egy gyors lábfürdőre legyen, de még jobb, ha fertőtlenítő-tisztító folyadékkal törlik át a lábfejet, ami szandál esetén például rengeteg kosszal találkozik, és tisztítás híján ezeket szétkenik a test többi részén.

A halpedikűr nálunk is divat, de ha az ember jobban belegondol, hogy a halacska egész nap lábakat rágcsál, függetlenül azok állapotától, majd a te bőröddel is érintkezik, belátható, hogy ennél jobb módszerek is vannak a lábápolásra.

Ezt is szeretjük