Sanyargatás nélkül is diétázhatsz: ezt az új életmódváltó programot élvezni fogod

Tudod, mit hibáztál el eddig, amikor diétázni kezdtél? Mi most megtudtuk.

edzok-dietetikus kepe
Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

Aki egy diétába vág, szeretne látványos eredményt elérni, ami természetesen hosszú távon is kitart. A cél határozott, az irány viszont bizonytalan, különösen kezdő életmódváltóként, szakértő dietetikus vagy személyi tréner segítsége nélkül. 

A kalóriaszámlálás nehézségei, egy rosszul megválasztott mozgásforma vagy akár a motiváció hiánya is akadályozhatja az eredményeket, ami könnyen megingathatja az életmódváltásba vetett hitet. Pedig a megfelelő tudatosság a karcsúbb alak mellett jobb közérzethez, erősebb immunrendszerhez, de akár energikusabb reggelekhez is vezethet - felesleges önsanyargatás nélkül.

Életmódváltás a Feminánál

A SPAR 30 napos életmódváltó programját mutatta be a Femina.hu szerkesztőségének egy izgalmas nap és egy forgatás keretében, amikor a szakértők avattak be mindenkit az egészségmegőrzés alapvető lépéseibe, szervezett bemutatók és kötetlen beszélgetések keretében fontos tanácsokkal látva el a csapat tagjait.

A program szervezői bíznak abban, hogy ez senkinek nem egy időszakos kúra lesz. Szokták mondani, hogy 21 nap kell a változáshoz, ezért a 30 nap bárki számára jó kezdőlökést jelenthet: tudást, ötletet és gyakorlatot ad, ami mind-mind jó szokásokká változhat. A program szeptember 18-án indult, de utólag is bátran lehet csatlakozni, akár a 30 nap leteltével is.

Sikerhez vezető app

Mivel pedig a célhoz vezető út a hasznos információk tudatában lehet igazán egyszerű és valóban produktív, a SPAR egy mobilalkalmazást fejlesztett ki, amivel lépésről lépésre segít a tudatosság kialakításában. A részletekig kidolgozott terv könnyű, konkrét és praktikus.

A programot elismert és rutinos szakértők állították össze, ami hozzájárul a hitelességhez: az étrend például Turcsák Katalin dietetikus közreműködésével készült, ehhez további tanácsokat a rádióból is ismert Tóth „Bio” Gábor élelmiszeripari fejlesztőmérnök ad. Ha pedig valakinek nincs mindig módja vagy ideje főzni, a tervezett ebédet egy kattintással megrendelheti országszerte az Interfood hálózatában.

A tervek szerint a reggeliket és a vacsorákat új nyersanyagokkal sokkal változatosabbá és élvezhetőbbé teszik: ha eddig nem is használtad őket, mostantól a tányérodra kerülhet a vargánya, a köles vagy épp a hajdina. Az étkezési terv egyébként általános, napi 1900-2000 kalóriára lett tervezve, ételintolerancia - vagy ízlésbeli különbségek - esetén pedig egy helyettesítő táblázat nyújt segítséget.

A diéta azonban nem lehet teljes kellő mozgás nélkül, ezért a programban profi testedzők közreműködésével kialakított edzéstervek is szerepelnek: Bakonyi Panni és Bene Marci mozgásszakértők és trénerek könnyen követhető, 20-25 perces tornáit kisfilmek formájában lehet elérni, továbbá számos tanács, motivációs írás, tudnivaló, de még relaxációs hanganyag és jógavideó is szerepel az anyagok között.

Mozognak eleget a feminások?

Amellett, hogy egy női site életében rendkívül fontos küldetés az egészségtudatosság közvetítése az olvasók számára, a munkatársak a mindennapjaikban is próbálnak tenni a megfelelő életmódért, többen jógáznak, vagy más sportokat űznek, ám napi szinten szembesülnek a nehézségekkel is. A legalább 8 órán át tartó ülőmunka önmagában is megterhelő a test számára, de a nap végén sem mindig könnyű motivációt találni a mozgásra.

Pedig ha nem használod, elveszíted - tartja a mondás, ami az izommunkára különösen igaz. A csaknem állandó ülő pozícióban a testnek csak kevés izmot kell folyamatosan használnia, ami hosszú távon számos egészségügyi problémához vezet, és egyetlen csodaszer létezik rá: a lehető legváltozatosabb mozgás.

A szerkesztőség egyetértett abban, hogy ülés közben arra sem mindig könnyű feladat figyelni, hogy igyanak néhány korty vizet, vagy felálljanak picit mozogni - jó lenne, ha erre néha halkan figyelmeztetne valaki. Bakonyi Panni és Bene Marci javaslatára fel is pattantak a feminások, és néhány perc alatt alaposan átmozgatták tagjaikat: az edzők asztal mellett is elvégezhető, mégis pillanatok alatt ellazító gyakorlatokat mutattak be.

Változtass könnyedén életeden a SPAR 30 napos életmódprogramjával!


Kezdd el a 30 napos életmódprogramot a SPAR szakértői csapatának segítségével! Edzésprogramok, táplálkozási és sporttanácsok, receptek várnak.

Töltsd le az ingyenes mobilapplikációt, és csináljuk végig együtt!

Promóció

Az alkalmazásban fellelhető gyakorlatok a kezdőtől a haladó szintig skálázhatók, ráadásul plusz eszközöket sem igényelnek. Hetente két erősítő, egy kondicionáló és több regeneráló edzésterv lesz elérhető, de még masszázstippeket is kaphatnak a letöltők.

Az app figyel a folyadékbevitelre, de az oldal még konzultációs lehetőséget is biztosít, ha elakadt az ember valamiben: a Femina.hu csapata ezért csak biztatni tud mindenkit a csatlakozásra. A kollégák egyetértettek abban, hogy bár eddig is fontos helyet kapott életükben a diéta és a sport, a nap folyamán elhangzott új információkat érdemes lesz beépíteni a jövőbeli napi tervbe, amihez további ötleteket ad majd az alkalmazás, ami Google Play-ből és AppStore-ból is letölthető: próbáld ki te is velünk!

Ezt is szeretjük