Az 5 legerősebb fogyasztó akupresszúrás pont
Így fogyj otthoni masszázzsal
Segítsd elő a fogyást egy kis nyomkodással: hatékony pontok, melyek beindítják a méregtelenítést.

Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

Ahhoz, hogy megszabadulj a túlsúlytól, először is meg kell tisztítanod a testedet a lerakódott méreganyagoktól, melyek gátolják a kiválasztási folyamatokat.

A hagyományos kínai orvoslás szerint minden szervhez tartozik egy reflexológiás pont, melyet stimulálva serkentőleg hathatsz az érintett szerv működésére.

Így stimuláld a reflexológiás pontokat!

Az akupresszúra segít az izmok ellazításában, ezáltal javítja a vérkeringést, az oxigénellátást, továbbá elősegíti bizonyos kémiai anyagok, például a tejsav lebontását.

Ne ijedj meg, ha stimulálni szeretnéd az akupresszúrás pontokat, nem kell tűvel szurkálnod magad, elég, ha ujjaddal nyomást fejtesz ki az érintett területre.

Általánosságban elmondható, hogy azon a ponton kell kifejtened a nyomást, ahol enyhe fájdalmat vagy kellemetlen érzést tapasztalsz, ez ugyanis azt jelenti, hogy a reflexológiás ponttal összeköttetésben álló szervvel valami gond van, ott áll fent valamilyen pangás, amelyet meg kell szüntetni.

Ehhez ujjad hegyével gyakorolj enyhe nyomást a pontra, majd tartsd így egy percen keresztül. Ha ezt így túl kellemetlennek érzed, akkor valamivel hosszabb ideig, de szakaszosan gyakorolj nyomást a területre.

Fontos!
Az akupresszúrát semmiképpen ne alkalmazd terhesség idején, vagy nehéz étel, esetleg alkohol fogyasztása után.

Az 5 legerősebb méregtelenítő pont

Az emésztés serkentésére

Az emésztés megkönnyítéséhez a lép és hasnyálmirigy zónáját kell stimulálnod. A területet elegendő néhány naponta egy-két percig masszírozni, amikor pangást érzel a területen, vagyis úgy érzed, puffadt vagy, lelassult az emésztésed, esetleg fáj a hasad.

A lép és hasnyálmirigy zónája a bal lábfejed belső oldalán található, ott, ahol a lábfej íve eléri a legmélyebb pontot. Ezután érdemes végigmasszírozni a bal lábfej egész belső oldalát, hogy serkentsd a gyomor és a vese működését is. Ismételd meg a műveletet a jobb lábfejen is.

Gyomor

A gyomor akupresszúrás pontja mindkét lábon megtalálható, a lábszár külső oldalán, körülbelül öt centiméterrel a térdcsont alatt.

Az erre a pontra gyakorolt nyomás segíti a szervezet működését, javítja az emésztést, emellett növeli az energiaszintedet is.

A vastagbél két akupresszúrás pontja

A vastagbél egyik akupresszúrás pontja a kézfejeken helyezkedik el, a hüvelykujj és a mutatóujj között. Ez a pont a vastagbél működésének serkentése révén alkalmas a méregtelenítés és a kiválasztás serkentésére. Székrekedés esetén előfordulhat, hogy a pont nyomása fájdalmas lehet.

Zsírégető, méregtelenítő csodaszer

A méregtelenítést és a zsírégetést, valamint a keleti orvoslás módszereit egészítsd ki a tisztító, karcsúsító, antioxidánsokban gazdag zöld teával.

Ezt az akupresszúrás pontot a vastagbél másik reflexológiás területével együtt érdemes kezelni. Ez a pont mindkét karon megtalálható. Legegyszerűbben úgy találod meg, ha behajtod a könyöködet, a másik kezed hüvelykujját pedig végighúzod a hajlaton. A gyakran nyomásra érzékeny pont valamivel a csont elérése előtt található.

Máj

Ez a szervezet egyik legjelentősebb pontja, mivel a máj igen gyakran túlterhelt állapotban van, éppen ezért reflexpontja alkalmas működésének javítására, megnyugtatja az idegrendszert és segíti az immunrendszer működését is. Egy-két perces masszírozásával enyhítheted a toxikus eredetű fejfájást, csökkentheted az allergiás érzékenységet, a stresszt, valamint a mérgek szervezetre gyakorolt hatását.

A reflexpont mindkét lábon megtalálható, az első és a második lábujj között, nagyjából két és fél centiméterre a lábujjak tövétől.

Cikkünk dr. Jennifer Harper Méregtelenítés című könyve alapján készült, mely a Mérték Kiadó gondozásában jelent meg.

Ezt is szeretjük