Az 5 legerősebb fogyasztó akupresszúrás pont

Így fogyj otthoni masszázzsal

Segítsd elő a fogyást egy kis nyomkodással: hatékony pontok, melyek beindítják a méregtelenítést.

beauty and style
Top olvasott cikkek

Ahhoz, hogy megszabadulj a túlsúlytól, először is meg kell tisztítanod a testedet a lerakódott méreganyagoktól, melyek gátolják a kiválasztási folyamatokat.

A hagyományos kínai orvoslás szerint minden szervhez tartozik egy reflexológiás pont, melyet stimulálva serkentőleg hathatsz az érintett szerv működésére.

Így stimuláld a reflexológiás pontokat!

Az akupresszúra segít az izmok ellazításában, ezáltal javítja a vérkeringést, az oxigénellátást, továbbá elősegíti bizonyos kémiai anyagok, például a tejsav lebontását.

Ne ijedj meg, ha stimulálni szeretnéd az akupresszúrás pontokat, nem kell tűvel szurkálnod magad, elég, ha ujjaddal nyomást fejtesz ki az érintett területre.

Általánosságban elmondható, hogy azon a ponton kell kifejtened a nyomást, ahol enyhe fájdalmat vagy kellemetlen érzést tapasztalsz, ez ugyanis azt jelenti, hogy a reflexológiás ponttal összeköttetésben álló szervvel valami gond van, ott áll fent valamilyen pangás, amelyet meg kell szüntetni.

Ehhez ujjad hegyével gyakorolj enyhe nyomást a pontra, majd tartsd így egy percen keresztül. Ha ezt így túl kellemetlennek érzed, akkor valamivel hosszabb ideig, de szakaszosan gyakorolj nyomást a területre.

Fontos!
Az akupresszúrát semmiképpen ne alkalmazd terhesség idején, vagy nehéz étel, esetleg alkohol fogyasztása után.

Az 5 legerősebb méregtelenítő pont

Az emésztés serkentésére

Az emésztés megkönnyítéséhez a lép és hasnyálmirigy zónáját kell stimulálnod. A területet elegendő néhány naponta egy-két percig masszírozni, amikor pangást érzel a területen, vagyis úgy érzed, puffadt vagy, lelassult az emésztésed, esetleg fáj a hasad.

A lép és hasnyálmirigy zónája a bal lábfejed belső oldalán található, ott, ahol a lábfej íve eléri a legmélyebb pontot. Ezután érdemes végigmasszírozni a bal lábfej egész belső oldalát, hogy serkentsd a gyomor és a vese működését is. Ismételd meg a műveletet a jobb lábfejen is.

Gyomor

A gyomor akupresszúrás pontja mindkét lábon megtalálható, a lábszár külső oldalán, körülbelül öt centiméterrel a térdcsont alatt.

Az erre a pontra gyakorolt nyomás segíti a szervezet működését, javítja az emésztést, emellett növeli az energiaszintedet is.

Három szakácskönyv ingyenes szállítással!


Mentes Anyu szakácskönyveit azoknak ajánljuk, akik egészségük érdekében vagy meggyőződésből különleges étrendet követnek, de azoknak is, akik csak inspirációt, új ízeket keresnek.

MOST INGYENES HÁZHOZSZÁLLÍTÁSSAL!

Tekintsd meg ajánlatunkat,  kattints ide!

Promóció

A vastagbél két akupresszúrás pontja

A vastagbél egyik akupresszúrás pontja a kézfejeken helyezkedik el, a hüvelykujj és a mutatóujj között. Ez a pont a vastagbél működésének serkentése révén alkalmas a méregtelenítés és a kiválasztás serkentésére. Székrekedés esetén előfordulhat, hogy a pont nyomása fájdalmas lehet.

Zsírégető, méregtelenítő csodaszer

A méregtelenítést és a zsírégetést, valamint a keleti orvoslás módszereit egészítsd ki a tisztító, karcsúsító, antioxidánsokban gazdag zöld teával.

Ezt az akupresszúrás pontot a vastagbél másik reflexológiás területével együtt érdemes kezelni. Ez a pont mindkét karon megtalálható. Legegyszerűbben úgy találod meg, ha behajtod a könyöködet, a másik kezed hüvelykujját pedig végighúzod a hajlaton. A gyakran nyomásra érzékeny pont valamivel a csont elérése előtt található.

Máj

Ez a szervezet egyik legjelentősebb pontja, mivel a máj igen gyakran túlterhelt állapotban van, éppen ezért reflexpontja alkalmas működésének javítására, megnyugtatja az idegrendszert és segíti az immunrendszer működését is. Egy-két perces masszírozásával enyhítheted a toxikus eredetű fejfájást, csökkentheted az allergiás érzékenységet, a stresszt, valamint a mérgek szervezetre gyakorolt hatását.

A reflexpont mindkét lábon megtalálható, az első és a második lábujj között, nagyjából két és fél centiméterre a lábujjak tövétől.

Cikkünk dr. Jennifer Harper Méregtelenítés című könyve alapján készült, mely a Mérték Kiadó gondozásában jelent meg.

Ezt is szeretjük