Hasi hízás, puffadás és lelassult anyagcsere ellen
Fiatalító aludttej
Iktasd be étrendedbe az aludttejet, és figyeld meg, milyen hatással lesz a szervezetedre!

Ez is érdekelhet

Tiltott szerelem a Szegedi Szabadtéri Játékokon (x)

A nyugdíjasotthonból mentek fellépni: 40 év után újra színpadra álltak a szereplők (x)

„Azt mondták, örökre feküdni fog” (x)

A szabad gyöknek mindent szabad? (x)

Van, amiben nagyon rosszak a magyarok - az utolsó helyen állunk az EU-ban, és ez szomorú

beauty and style

Mit tud egy 4000 forintos koreai arctisztító? Megéri ilyesmit rendelni? »

Ez a bájos fejfedő a legfelkapottabb idén: újra divatban a svájcisapka »

Ez a hajszín lesz a tél kedvence: még ránézni is melengető érzés »

retikül.hu
Top olvasott cikkek
bmi kalkulátor
nem

A te BMI-d:

Alultápláltságot jelent. Mindenképp fordulj orvoshoz, hogy feltárd az okokat!

A testsúlyod ideális, törekedj a mostani alkatod megőrzésére.

Fokozottan vagy kitéve az infarktusnak és más betegségeknek. Csökkentened kell a testsúlyodat!

Veszélyeztetett kategóriába tartozol, mielőbb fogyókúrába kell kezdened!

Az egészséged közvetlen veszélyben van. Azonnal orvos által felügyelt diétába kell kezdened!

számolújraszámol

A kereskedelemben az aludttejet gyakorlatilag kiszorította a joghurt és a kefir, így manapság már csak tejivóban, illetve otthon fogyaszthatod a savanyú tejterméket.

Az aludttej számos pozitív egészségügyi tulajdonsággal bír, többek között jó hatással van az emésztésre. Akkor is érdemes beiktatnod az étrendedbe, ha szeretnél megszabadulni pár plusz kilótól.

Hogy készül az aludttej?

Szemben a joghurttal és a kefirrel, az aludttej beavatkozás, beoltás nélkül készül. Mindössze szobahőmérsékletre van hozzá szükség, illetve némi időre, hogy a tejsavbaktériumok dolgozhassanak. Az aludttejkészítés egyetlen titka, hogy valóban tejből kell készíteni - a boltban kapható, vizezett, agyonhőkezelt, tartósított változat erre nem alkalmas.

Vegyél a piacon, megbízható helyről pasztörizálatlan, forralatlan tejet. Otthon öntsd ki egy tálba, takard le, majd szobahőmérsékleten hagyd állni pár napon át. Amikor már látod, hogy megalvadt, tedd a hűtőbe. Az aludttej tetején megjelenő vastag tejzsírrétegtől ne ijedj meg, ez a tejföl.

Következő állomás: a túró

Ha az aludttejet melegíted, előbb-utóbbi látni fogod a túró kiválását. Miután lehűtöd, majd leszűröd, kész is a túró. A fennmaradó zöldes árnyalatú folyadék pedig nem más, mint a savó.

Mire képes az aludttej?

Anyagcsere-pörgető aludttej

Érdemes napi rendszerességgel fogyasztanod az aludttejet, de beiktathatsz olykor egyhetes aludttejkúrát is, amikor naponta több pohárral is megeszel. Az aludttej segít regenerálni a bélrendszer természetes baktériumflóráját. A benne lévő probiotikus baktériumok egyfelől segítik az emésztési folyamatokat, felgyorsítják a lelassult anyagcserét - ami sokszor a túlsúly oka -, segítenek megszüntetni a puffadást és a hasi hízást.

Fiatalító aludttejkúra

Másfelől a bélrendszer egészsége nem csupán az emésztés szempontjából lényeges, hanem kihat az egész szervezet működésére, az immunrendszer egészsége múlik rajta. Amennyiben a bélflóra egészsége rendben van, nemcsak mechanikus védelmet nyújt a bél nyálkahártyájának, de B- és K-vitamint termel, egyúttal szerepet játszik a kalcium, a vas és a magnézium felszívódásában is. Ha egy héten át minden nap elfogyasztasz tízóraira, uzsonnára egy pohár aludttejet - és hanyagolod a finomított szénhidrátokat, több rostban gazdag friss zöldséget, gyümölcsöt fogyasztasz -, a közérzeteden és a bőrödön is látni fogod a változást: frissebb leszel, bőröd üdévé, élettelibbé válik.

Ezt is szeretjük