Jósolj magadnak!
Szerelem, munka, egészség
Tudtad, hogy a hétköznapi életben csupa olyan dolog vesz körül, melyeket használhatnál jövőd megismerésére?

Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

Tealevéljóslás

Ez a jövendőmondás egyik klasszikus módja, szépsége pedig abban rejlik, hogy nem kell hozzá más, mint jó minőségű tea – nem filteres, hanem tealevélből készített -, egy csésze és egy csészealj.

A kínai tea különösen alkalmasnak tűnik erre a célra, mivel a levelei eltérő méretűek. Válassz kerek, öblös csészét, melynek nincs díszítés a belső felén. Töltsd bele a teát, majd miközben lassan kortyolgatod, merengj el azon, hogy milyen kérdést szeretnél feltenni – lehetőleg kerüld az eldöntendő kérdéseket.

Amikor már csak egy kevéske folyadék van a csészében, vedd a nem domináns – azaz a nem író – kezedbe, forgasd körbe háromszor az óra járásával ellentétes irányban, majd szorítsd a csészére a csészealjat, és az egészet fordítsd fejjel lefelé. Óvatosan fordítsd fel a csészét, emeld le róla a csészealjat, és vedd szemügyre a tealevelekből létrejött mintázatot.

A csésze fogantyújához közeli levelek a kérdezőt jelképezik. A fogantyútól balra a múltat, jobbra pedig a jelen és a jövő látható. A peremnél, illetve a csésze felső harmadában maradt levelek az aktuális helyzetre és az elkövetkezendő néhány napra utalnak. A csésze második harmadából az elkövetkezendő két hét történéseit jósolhatod ki, míg az alsó harmadban maradt levelek a két-négy hét múlva esedékes dolgokat jelzik.

Gyertyajóslás

Ezzel a szintén ősi technikával a megolvadt viaszból olvashatod ki a jövőt. Nagyon egyszerű módszer, csupán egy nagy gyertyára - lehetőleg színesre, hogy a megolvadt viasz jól látszódjon -, gyufára és egy tál vízre van szükséged. Azonban nem állhatsz neki a jóslásnak azonnal, hiszen a gyertyának egy órán át égnie kell, hogy megfelelő mennyiségű viasz olvadjon le róla. A gyertya színe ne csak a vízzel, hanem a tál belsejével is alkosson kontrasztot, hogy biztosan láthasd a jóslatodat.

Ha készen állsz, és a gyertyában is elegendő viasz gyűlt össze, akkor óvatosan fújd el azt, és közben gondold ki a kérdésedet – ismét kerüld az eldöntendő, igen-nem kérdéseket. Finoman öntsd a viaszt a tál vízbe, és közben gondolj végig a kérdésre. Amikor a viasz már szilárd, elkezdheted figyelni az alakját. Hívd segítségül a képzelőerődet a forma felismeréséhez. Ha szeretnéd még alaposabban szemügyre venni, akkor várd meg, amíg a viasz teljesen megszilárdul, és vedd ki a tálból.

Jövendölés a természet segítségével

Amikor odafigyelsz a természetből jövő üzenetekre, úgy érezheted, hogy egy vagy velük, hogy nincs köztetek határvonal. Jegyezd fel a találkozásaidat az állatvilág és a rovarvilág képviselőivel. Ha gyakran vonzod magadhoz a pillangókat, és még az a csoda is megtörténik, hogy leszállnak rád, az azt jelenti, hogy te is éppúgy átmeneti időszakban vagy, mint a bebábozódott hernyó, melyből majd egy új lény születik. Gondolkozz el azon, hogy ez a megállapítás mennyiben illik jelenlegi helyzetedre.

Nézegesd a felhőket, hátha felfedezel valamilyen felismerhető mintázatot. Tegyél fel egy kérdést, és várakozz a természetben vagy a kertben. Milyen módon érkezik meg a válasz? Lehet, hogy dalolni kezd egy madár, vagy valami más történik.

Cikkünk az Alexandra Kiadó gondozásában megjelent Jane Struthers - A spiritualitás bibliája című könyvből közöl részleteket.

Ebből a rendkívül részletes könyvből átfogó képet kaphatunk pszichikai képességeinkről. Az első fejezet végén találunk egy tesztet, amellyel lemérhetjük, hogy okkult erőink mennyire aktívak, majd a továbbiakban megismerkedhetünk olyan alapvető technikákkal, mint a földelés, a kiegyensúlyozás, az energiagyógyítás, a pszichikai védelem felállítása vagy a szellemi vezetőinkkel való kapcsolattartás. Megtanulhatjuk, hogyan jósolhatunk tarot-kártyával vagy rúnákkal, hogyan kommunikáljunk a háziállatainkkal, miként szólíthatjuk angyali segítőinket, vagy lelhetünk rá a lélektársunkra. A könyv végén a pszichikai képességek jegyzéke segíti, hogy felismerjük saját erőinket, és elkezdhessük fejleszteni.

A könyvet megrendelheted itt!

OLVASD EL EZT IS!

no kez
  • személyiség
  • életfeladat

Miért születtél a világra?

Ezt is szeretjük