Hogyan lehetsz sikeresebb 2019-ben? 3 egyszerű dolog kell hozzá
Mit érdemes megtenned, ha ezt az évet sikeresen szeretnéd majd zárni? Van 12 hónapod!

drukkol
Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

Az előző év végén visszatekintve mindenki láthatta, elégedett-e, vagy sem. Csinálna-e bármit másként? Volt-e rossz, ami rajta múlt, hogy változzon? Ért-e el sikereket, melyekre büszke lehet?

Utóbbi év elejétől fogva is sokakat motiválhat. Január közepére azonban a szilveszterkor felelőtlenül tett fogadalmak és ígéretek irrealitása általában előbújik a rózsaszín ködből. Hogyan lehet akkor mégis sikeres a 2019-es esztendő?

Három apróság

Három kis dolog kell csak hozzá, hogy a következő szilveszterkor büszkén tekinthessen vissza az ember, és egyik sem elrugaszkodott dolog.

Elérhető célok kitűzése

Olykor, de különösen az újévi fogadalmak esetében, hajlamosak vagyunk túllőni a célon, és olyasmit tűzni ki célként, ami nem reális. Amikor ilyen célt fogalmazunk meg, észszerű, teljesíthető dolgot érdemes kitűzni, ami összehozható.

Hosszú és rövid távú célok megkülönböztetése

Fontos belátni, mi reális, de azt is, mennyi idő alatt lehet az. Lehet egy elérni kívánt dolog észszerű, de nem feltétlenül egy esztendő alatt. A távolabbi célt ismerve azonban kisebb szakaszokra osztható a felé vezető út.

Például, nem sikerül egyik napról a másikra az életmódváltás, de, ha előbb az étrendjén változtat az ember, azután a cigit próbálja elhagyni, máris sikeresebb lehet, mint akkor, ha egyszerre akarna mindent, és belefulladna, feladná.

A cikk az ajánló után folytatódik

Akadályozó tényezők kiiktatása

A célokat csak úgy érhetjük el, ha kiiktatjuk az akadályozó tényezőket. Mindent, ami blokkol, stresszel, gyilkolja az önbizalmat, és negatív élményekkel bombáz.

Ideje új állást keresni? Bátorság! Elnyom egy rossz párkapcsolat? Szabadulni érdemes. A lelket és elmét terhelő mindennemű rosszat, mérgező tényezőt, amit csak lehet, fel kell számolni, jobbra váltani. Így nyílhat ki igazán az ember, válhat tettre késszé, és majdan sikeresebbé, minden téren.

+1: Az önbizalom építése

Az önbizalom elengedhetetlen a sikerhez. Korábbi cikkünkben arról kérdeztünk egy pszichológust, ez hogyan gyarapítható egy egyszerű, mindennapos módszerrel.

Képek: Getty Images Hungary.

Ezt is szeretjük