Mutasd a szád!
Megmondjuk, ki vagy
Szád formája, ajkaid egymáshoz való viszonya megmutatja, hogyan kommunikálsz másokkal, és árulkodik jellemző problémáidról is.

Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

Bár ajkaid formája alapvetően ugyanolyan marad életed során, állapota változhat a korral, egészségedtől függően. Mivel az ajkak színe és formája alakulhat, érdemes időről időre újravizsgálni. A csecsemőknek, akik még sokat szopnak, jóval húsosabbak az ajkaik, idősebb korra pedig általában elkeskenyednek. A száj formája a serdülőkorban nyeri el egyéni formáját – mint ahogy személyiséged főbb vonásai is ekkorra kristályosodnak ki.

Egészségi állapot és kommunikáció

Az ajkak egészséges színe többé-kevésbé intenzív rózsaszín. A száj azonban lehet átmenetileg sápadtabb, ha megijedsz, illetve vérszegény vagy, esetleg gyomorpanaszokkal küzdesz. A vértelen, összepréselt ajkak testi vagy lelki fájdalmakra utalnak. A mélyvörös ajkak hormonális megbetegedéseket jeleznek, az elkékült száj pedig oxigénhiányt vagy kihűlést. A két ajak méretéről és egymáshoz való viszonyából pedig a másokkal való kommunikációd jellegéről tudhatsz meg sok mindent.

Felső ajak

Keskeny felső ajak

Ha felső ajkad keskeny, többnyire nem szívesen szólalsz meg. Amikor mégis mondasz valamit, azt röviden, találóan teszed. Te vagy az a típusú ember, aki bár ritkán szólal meg, de akkor komoly oka van rá. Általában inkább szavak nélkül fejezed ki önmagad, ezért a nonverbális kommunikáció sokkal inkább az erősséged.

Telt felső ajak

Társaságtól függetlenül szívesen kommunikálsz, ha felső ajkad telt. Kimondottan sokat beszélsz, néha már-már zavaróvá is válhat környezeted számára ez a tulajdonságod. Egészen komoly részletességgel vagy képes nyilatkozni olyan dolgokról is, melyekhez nem igazán értesz, vagy amelyeket sokkal rövidebben is meg lehetne fogalmazni. Vigyázz, hogy beszéd iránti vágyad ne váljon kényszerré.

Arányos ajkak

Te vagy az az ember, aki pontosan tudja és érzi, hogy egy társaságban, egy bizonyos szituációban mikor kell megszólalni. Mindig az éppen aktuális helyzethez igazítod mondanivalód mennyiségét. Ha sokat beszélsz egy szituációban, annak oka és értelme van. Amikor pedig kevesebb mondatban is érvényre tudod juttatni véleményedet, nem érzed szükségét a felesleges locsogásnak.

Alsó ajak

Vékony alsó ajak

Valószínűleg nem igazán tudod testileg kifejezni gondolataidat, érzelmeidet. Nehezedre esik a tánc és más, érzelmekhez köthető mozgásforma. Ha vékony alsó ajkad mellé telt felső ajak párosul, nálad egyértelműen a verbális kommunikáció a domináns.

Telt alsó ajak

Érzelmeidet előszeretettel fejezed ki testeddel. Sokkal inkább dominálnak nálad a nonverbális kifejezési eszközök. Könnyen boldogulsz olyan helyzetekben, ahol szükségtelen a sok beszéd. Ha telt alsó ajkad keskeny felső ajakkal is párosul, mindez duplán jellemző rád.

A felső és alsó ajak aránya

Keskeny felső és alsó ajak

Érzéseidet és gondolataidat mind testileg, mind verbálisan nagyon nehezen fejezed ki. Kimondottan zárkózott lehetsz emiatt. Próbálj meg ügyelni erre, és kissé nyitottabbá válni, mert így emberi kapcsolataid könnyen elszürkülhetnek.

Telt és arányos felső és alsó ajak

Mind nyelvileg, mind szavak nélkül remekül ki tudod fejezni magad, nem sok kommunikációs problémád merül fel életed során. Könnyedén boldogulsz a verbális és a szavak nélküli világban egyaránt. Másokkal való viszonyod kimondottan gazdag és sokszínű.

A száj mérete

Nagy száj

Ha szád mérete az arcodhoz viszonyítva nagynak mondható, akkor kimondottan akaraterős személy vagy. Képes vagy érdekeidet kinyilvánítani, és el is éred azt, amit akarsz. Egy társaságban általában a te értékrended a mérvadó.

Kis száj

Gyermeki kedélyű, naiv ember vagy. Ha szád nemcsak kicsi, hanem telt is, előfordulhat, hogy kissé éretlen személyiség vagy. Ha azonban ajkad keskeny, valószínűleg gyakran küzdesz önbizalomhiánnyal. Ez elsősorban abból fakad, hogy minden kritika mélyen érinti lelkedet.

Arányos száj

Ha szád arcod méretéhez képest éppen arányos, személyiséged minden bizonnyal érett. Megfelelően ki tudod magad fejezni. Az adott szituációban jól választod meg a nonverbális és a verbális elemek arányát. Magabiztosan kommunikálod érzelmeidet – szóban és testbeszédben egyaránt.

Cikkünk Anne L Biwer Testünk jelei című könyve
alapján készült.

A fej, az arc, az alkat, a járás közben felvett testhelyzet sokszor többet elárul a másik emberről és viselkedési mintáiról, mint a hosszú beszélgetések. A könyv segítségedre lesz abban, hogy javíts kommunikációs készségeden. A benne szereplő ábrák és magyarázatok segítségével megtanulhatod, hogyan következtess bizonyos jellemvonásokra a testi jelek alapján. Mindez előnyösen befolyásolja kapcsolataidat, hiszen azok, akikkel beszélgetsz, úgy érzik majd, sokkal jobban megérted őket, mint azelőtt.

Kiadja a Bioenergetic Kiadó.
Ára 1700 Forint.
A könyvet itt rendelheted meg.

OLVASD EL EZT IS!

kezfogas
  • párkapcsolat
  • tenyérjóslás

Kaland lesz, vagy társ?

Ezt is szeretjük