Apokaliptikus katasztrófa esetére adnak útmutatást a túlélőknek a furcsa iránykövek: titokzatos férfi állíttatta őket
Különös szöveg került a negyven éve állított gránittáblákra.

tabla
Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

Amerikában, Georgiában magaslik az az öt, csillag alakban elhelyezett, közel hatméteres gránittábla, melyeket Iránykövekként emlegetnek.

Állítólagos rendeltetésük, hogy egy világkatasztrófa esetén nyújtsanak segítséget az emberiség életének újraindításához. Történetük meglehetősen ködös: máig nem tudni, valójában ki állíttatta őket, és honnan származott a tízsoros útmutatás, amelyeket a kövekre vésetett.

Az Iránykövek története

1979-et írtak, amikor egy rejtélyes idegen felkereste az Elberton Granite Finishing Company nevű, kőmunkákkal foglalkozó vállalatot, hogy különleges megbízást adjon nekik. A férfi Robert C. Christian néven mutatkozott be, ám ez valószínűleg fedőnév lehetett. Pontos kiléte nem ismeretes.

Megbízottjának, Joe Fendeynek azt mondta, hogy az emberiség megmentése érdekében érkezett egy csoport képviselőjeként, amely már húsz esztendeje tervezte a táblák állítását.

Christian egy kőtáblacsoport állíttatására készült, mely amellett, hogy iránytű, naptár és időmérő eszköz, útmutatást adhat, hogyan kezdheti újra életét az emberiség egy apokaliptikus katasztrófa esetén. Azt is hozzátette, hogy ezeknek olyan szilárdan kell állniuk, hogy egy pusztító természeti csapást is kibírjanak. 

Repülőre szállva a magasból választotta ki, hová kerüljenek a kövek, kifizette, és átadta azok pontos terveit és a szöveget, amelyet rávésetett. Ezután soha többé nem tért vissza.

A következő hónapokban a jegyzetek alapján mérnökök és csillagászok közreműködésével felállították a gránittáblákat. 1980 március 22-én, néhány száz fős érdeklődő tömeg előtt felavatták az Irányköveket.

Az Iránykövek borzongató tízparancsolata

A gránitkövekre nyolc különböző élő nyelven került fel egy tízsoros útmutatás, melyet az Antikrisztus tízparancsolataként is emlegetnek: angolul, spanyolul, szuahéli, hindi, héber nyelven, arabul, kínaiul és oroszul. A szöveget a holt babilóniai, klasszikus görög, illetve szanszkrit nyelven, és egyiptomi hieroglifákkal is felvésték.

A cikk az ajánló után folytatódik

Az irányt mutató tíz sor, melyet Christian vésetett a kövekre, ambivalens érzéseket kelt, és meglehetősen különös világot fest le. Így szól:

  • Gondoskodj róla, hogy a világ népessége 500 millió alatt maradjon.
  • Irányítsd az emberiség reprodukcióját, tégy az emberek jó fizikumáért, sokféleségéért.
  • Egy új nyelvvel egyesítsd a Föld népességét.
  • Szabályozd a szenvedélyt, a hitet, a hagyományt, és hozd szinkronba az értelemmel.
  • Védd meg az emberiséget igazságos törvényekkel és pártatlan bíráskodással.
  • Engedd a nemzeteknek, hogy önmagukat kormányozzák, de a vitáikat bocsásd nemzetközi bíróság elé.
  • Ne hozz felesleges törvényeket, és kerüld a szükségtelen mennyiségű bürokráciát.
  • Teremts egyensúlyt a személyes jogok és a társadalmi kötelességek közt.
  • Becsüld az igazságot, a szépséget, a szeretetet, és keresd mindig a harmóniát.
  • Ne légy a Föld rákja, hanem hagyj teret a természetnek. Hagyj teret a természetnek.

A táblákon a tíz soron túl szerepel az állító, R. C. Christian neve és egy utalás az állíttató csoportra, leírás a táblák paramétereiről, magyarázat a kövek tájolásáról, illetve szól egy időkapszuláról is, amelyet mélyen a táblák alá ástak el.

A gránitemlékmű kétség kívül a világ egyik legtitokzatosabb kőműve. Számtalan megválaszolatlan kérdést hagyott maga mögött. Annyi azonban bizonyos, hogy a világ egy különleges turistacélponttal és egy izgalmas rejtéllyel is gazdagodott általa.

Deformált koponyák

Ha vágysz még egy kis borzongásra, nézd meg a következő cikket is, melyben furcsa, deformált emberi koponyákat mutatunk be.

Ezt is szeretjük