Könnyebb tanulás, egészségesebb gyerek: te is tehetsz érte! (x)

Szakértők segítenek, hogyan lehet megszerettetni a tanulást a lurkókkal.

cel-lisboa-73969-unsplash (1)

FeminaShop

Látogass el a
Femina Shopba!

Megnézem
Sóbors
Retikül
Top olvasott cikkek

Iskolásnak lenni napjainkban sokkal nehezebb, mint néhány évtizeddel ezelőtt: a több tanóra és a különböző különórák mellett a tanulási nehézségek is kihívást jelentenek. De vajon hogyan lehet megszerettetni a tanulást a kisiskolásokkal? A jelszó a kreativitás!

A Tchibo Family reprezentatív kutatása alapján a magyar hat-tíz éves diákok ötödének jelentenek stresszforrást a tanulási nehézségek. Az iskolai stressz azonban nemcsak az iskolába járástól veheti el a legkisebbek kedvét, de az egészségükre is hatással van, így fontos, hogy már a kezdetektől támogassuk azokat a gyerekeket, akik számára nehézkesebb a tanulás.                      

Felnőttként is frusztráló, amikor érezhetően lassabban haladunk valamivel, mint a többiek, egy iskolai közösségben azonban ennek sokkal nagyobb jelentősége van - ha úgy érezzük, hogy gyermekünk iskolai teljesítménye elmarad a társaitól, ne essünk kétségbe! 

Ma már számos készségfejlesztő módszer áll rendelkezésre, melyek közül az egyik legfontosabb az ingergazdag iskolai környezet. Ne feledjük, hogy a legkisebbek játszva ismerik meg a világot, így az iskolapadban is biztosítanunk kell számukra a változatos környezetet: igyekezzünk úgy kialakítani az osztálytermet, hogy a színek mellett hangok és textúrák is érjék a kisdiákokat. Néhány hangszer, társasjáték és egyszerű kísérlet segítségével felhívhatjuk a kicsik figyelmét arra, hogy új dolgokat elsajátítani jó dolog!

Ha az osztálynak lehetősége van rá, egy szakképzett tréner segítségét is igénybe vehetjük, aki játékos feladatokkal, a szülők bevonásával vezeti rá a diákokat a helyes tanulási módszerekre - ez hatalmas segítség, azonban kevés iskola engedheti meg magának.

A Tchibo Family többek között ezért indította el idén is Töltsd fel az osztályperselyt! nevű nyereményjátékát, melynek végén a 25 legtöbb blokkot gyűjtött iskolai osztály mellett további 25 szerencsés osztály részesül 200 ezer forintos nyereményben - így ezek a plusz költségek nem a szülők pénztárcáját terhelik.

A tanulási nehézségek ellen szerencsére otthon, a tanórák elteltével is tehetünk: a rendszeres meseolvasás, a különböző társas- és kártyajátékok, valamint a testmozgás bizonyítottan segít könnyebben tanulni, így gyermekünk már-már észrevétlenül fejlesztheti magát, miközben jól szórakozik. Az eredmény: egészségesebb és boldogabb gyermekkor!

Ezt is szeretjük