Tartós fogyás hormonokkal

A 4 legfontosabb lépés

Létezik egy hormon, mellyel álmodban is fogyhatsz. Ehhez azonban be kell tartanod négy fontos szabályt.

Dilemma - Izgalmas témák, különböző nézőpontok a Femina új podcastjében.
Sóbors
Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

A növekedési hormonok a születéstől kezdve, a gyermekkoron és a pubertáson át, egészen a felnőttkorig elsősorban azért felelnek, hogy mi, emberek növekedjünk és gyarapodjunk. Amikor viszont a testmagasság növekedése a kamaszkor után lezárul, a növekedési hormon a test állagának minőségbiztosításáért és fenntartásáért felelős, többek között a javító és regenerációs folyamatokért a sejtekben és a szövetekben, emellett pedig azért is, hogy ideális, egészséges súlyodat megőrizd.

A növekedési hormonok fogyasztanak!

Ahhoz, hogy a növekedési hormonnak elegendő energia álljon rendelkezésére az éjszakai javítási munkákhoz, a zsírszövetekben tárolt zsírt kell mozgósítania. Ezzel azonban a növekedési hormon közvetlen ellenlábasa lesz az inzulinnak, mely a tápanyagokat elraktározza a zsírsejtekben. Ez azt jelenti, hogy aki álmában el szeretné égetni az elraktározott zsírt, rá kell vennie az inzulint, hogy ismét nyissa ki a zsírraktár kijáratát.

Ahhoz, hogy ez megvalósuljon, illetve növekedésihormon-termelésedet teljesen természetesen pörgesd fel, négy egyszerűen megvalósítható szabályt kell betartanod, melyek segítenek, hogy hosszú távra és tartósan fogyj.

Az első szabály: korán vacsorázz!

Ha elég korán elfogyasztasz egy tisztán fehérjékből álló vacsorát - ideális esetben 17.00 és 19.00 között, de még a 20.00 is rendben van -, az emésztőszervi anyagcserének elég ideje marad, hogy még a kora esti órákban nyugalomba jusson. Ekkor az inzulin, a vérzsír és a vércukor alacsony szintre süllyed. Éppen ez a túlélőközpont számára az optimális inger, hogy több növekedési hormont bocsásson ki. A kései - szénhidrátdús - étkezésnél vagy a televízió, a számítógép előtti nassolás esetében ez a lefogyást elősegítő állapot csak sokkal később, illetve egyáltalán nem lép fel, vagy csak rövid ideig tart.

A második szabály: este fehérjedús és szénhidrátmentes ételeket egyél!

Ha esténként bőséges fehérjét fogyasztasz zöldséggel és salátával, és lemondasz a szénhidrátról, optimális mértékben támogatod a növekedési hormon képződését. A fehérjedús étkezés az arginin és a lizin nevű aminosavakkal biztosítja a növekedési hormon építőelemeit.

Ezek nélkül nem indul be a fogyás! 15 nélkülözhetetlen kellék

Nézegess képeket!

Elolvasom

Ezeket az aminosavakat mindenekelőtt a tej és a tejtermékek - mint amilyen a szemcsés friss sajt, a ricotta vagy a natúr joghurt - tartalmazzák. Megtalálhatók a szárnyasok húsában, a tojásban, valamint a halban és a tenger gyümölcseiben is. A szénhidrátmentes esti étkezés szinte egyáltalán nem csalja elő az inzulint, így neki, mint a növekedési hormon ellenlábasának, nincs esélye, hogy blokkolja az éjszakai zsírégetést.

A harmadik szabály: este mozogj!

Aki túl sok kilóval terheli meg a mérleget, annak a teste már nem termel annyi növekedési hormont, mint egy normális súlyú, egészséges emberé. Ez a magyarázat arra is, hogy az erősen túlsúlyos embereknek csak nehezen sikerül lefogyniuk. Aki viszont a táplálkozási programmal párhuzamosan rendszeresen mozog, és teljesít egy mérsékelt izomépítő tréninget, kikerül ebből az ördögi körből. Az esti mozgás ugyanis nemcsak kalóriákat éget el, hanem a növekedési hormon kibocsátását is egészen új magasságokig hajtja - és ezzel egy fontos lépést tesz a jó alak és az egészséges testsúly felé.

A negyedik szabály: feküdj le korán!

A növekedési hormon már másfél órával az elalvás után dolgozni kezd a mély alvási szakaszban - és az ehhez való energiát közvetlenül a zsírraktárakból veszi.

Ezeket azonban csak akkor lehet megcsapolni, ha az inzulinkoncentráció a vérben a vacsora miatt alacsony. Csakhogy az álom nem tart örökké: reggel ugyanis a kortizol - a mellékvese által termelt hormon - mint ébresztőhormon a testet átállítja a küszöbön álló nappali üzemmódra.

Hüvelyszárazság enyhítése hormon nélkül!

Az égő, feszülő érzéssel, nehézkes együttlétekkel járó hüvelyszárazság a változókornál korábban is kialakulhat. A hormonmentes Cikatridina hüvelykúp segít enyhíteni a panaszokat. A kozmetológiából jól ismert hialuronsav mellett gyógynövények kivonatát tartalmazza. A Cikatridina használata a menopauzában tartósan ajánlott, a terhesség és szoptatás alatt pedig az orvos ajánlása szerint.

A Cikatridina patikában kapható gyógyászati segédeszköz.

A KOCKÁZATOKRÓL OLVASSA EL A HASZNÁLATI ÚTMUTATÓT, VAGY KÉRDEZZE MEG KEZELŐORVOSÁT!

Promóció

Ez fordítva azt is jelenti: minél több időt hagysz a növekedési hormonnak az éjszaka folyamán, hogy végezze a munkáját, annál tovább tud aktív lenni, és annál több zsírt égetsz el álmodban.

Cikkünk a Mérték Kiadó gondozásában megjelent Karcsúsító álom című könyv alapján készült

OLVASD EL EZT IS!

reggeli etel
  • diéta a tartós fogyásért
  • mintaétrend a tartós fogyásért

A végleges fogyás titka: kronodiéta

szer
  • fogyasztó praktikák
  • Életmód

3 eszköz, ami megkétszerezi a fogyást

Ezt is szeretjük