Szűrővizsgálatok kuponnal: olcsók, de vajon jók is? - Árak és tapasztalatok

Olcsón lehet kupont venni szűrővizsgálatokra, de figyelni kell az ajánlat részleteire is.

Szűrővizsgálat kuponnal
Dilemma - Izgalmas témák, különböző nézőpontok a Femina új podcastjében.
Sóbors
Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

Kifejezetten drágák, mégis egyre többen választják a magánkórházak szolgáltatásait, ami nemcsak a közkórházak kapacitáshiányának és a kellemetlen emlékeknek tudható be, de a nagyobb rugalmasságnak is. A legtöbben ugyanis nem tehetik meg, hogy egy délelőttjüket rááldozzák egy nagylaborra.

Osztom a véleményüket: a háziorvosi beutalóval felkeresett kórházamban hosszú sorok kígyóztak, futószalagszerűen vették a vért a nővérek a nyitott teremben toporgó, kedvüket vesztett emberek karjából, amikor elhatároztam, lehetőségeim szerint a következő vérvizsgálatot inkább már magánrendelőben végeztetem el.

Kuponos vizsgálatok

Mivel a magánorvosi szakrendelések valóban nem olcsók, többször érlelődött már bennem a kuponos szűrővizsgálatok gondolata, de hallottam annyi rossz tapasztalatot, hogy jogosnak érezzem halogatni a döntést. Végül nem bántam meg, hogy egy hirtelen ötlettől vezérelve megvásároltam egy csomagot.

Az egészségügyi kuponok között számos állandó és több ideiglenes akció is van: lehet találni nőgyógyászati vizsgálatot, hasi ultrahangot, terheléses EKG-t és komplex kardiológiai szűrést, allergiavizsgálatokat és rengetegféle vérvizsgálatot.

Teljes csomagok állnak rendelkezésre a pajzsmirigyfunkció vagy az emésztőszervek állapotának feltérképezésére, így nem kell bajlódni a laborelemek összeválogatásával sem, ha valaki egy-egy konkrét panasszal vagy egy betegség miatti kontroll miatt nézetné meg az állapotát. Mindez ráadásul megfizethető áron érhető el.

Mire figyelj vásárlásnál?

Sajnos több humbug, legalábbis nem megbízható pontosságú vizsgálat is fellelhető a kuponos oldalakon, ezért jó, ha alaposan átnézed az ajánlat tartalmát, és ellenőrzöd a laborintézményt vagy az adott rendelőt is.

A túl olcsó mindig legyen gyanús: a szűrővizsgálatok, ételintolerancia-tesztek sajnos sosem 5-6 ezer forintba kerülnek, utóbbi például 30-40 ezer forinttól kezdődik a magánrendelőkben. Azt is kezeld fenntartással, ha egy vizsgálatot úgy reklámoznak, hogy - tűszúrás nélkül - egyszerre minden betegséget képes kideríteni!

A cikk az ajánló után folytatódik

Az anyaság kihívásai cukormáz nélkül

A Femina Klub júniusi vendége Ráskó Eszter humorista lesz, akivel Szily Nóra, az estek háziasszonya többek között az anyaság és a nőiség kihívásairól beszélget. Vajon létezik-e recept a gyerekneveléshez? Miért olyan káros a tökéletes anya mítosza? Hogyan lehet az önazonosság és az önfelvállalás révén a nőknek felvértezni magukat a 21. századi normákkal szemben?

További részletek: femina.hu/feminaklub

Jegyek kizárólag online érhetőek el, korlátozott számban.

Időpont: 2024. június 3. 18 óra

Helyszín: Thália Színház

Promóció

A vérből végzett vizsgálatok nyújtanak igazán megbízható eredményt, így tűfóbia esetén is próbáld meg legyőzni azt! Egy megbízható kuponos ajánlatban részletesen feltüntetik a paneleket is, melyeket érdemes legalább végigfutni, hogy tudd, biztosan számodra megfelelő ajánlatot vásárolsz-e meg. Az időpontra is figyelj: több szolgáltató csak plusz pénz - néhány ezer forint - fejében enged időpontot módosítani a vizsgálat előtti napokban!

Árak és tapasztalatok

Jómagam egy budai kis magánlabor szolgáltatását vettem igénybe, ahol a komplex laboratóriumi csomagok kuponnal nagyjából 15-20 ezer forint körüli összegbe kerülnek, ám ezek a kedvezmények csaknem egész évben elérhetők különböző oldalakon.

A leletkiadásnál két opció létezik: egy ingyenes, gyors grafikus leletmagyarázó és egy részletesebb szakértői lelet közül választhattam. Utóbbi miatt én inkább 4500 forinttal többet fizettem, cserébe egy nagyon részletes leletet és tanácsokat kaptam az e-mail-fiókomba, noha csak néhány hét elteltével.

Összességében pozitív tapasztalat volt számomra: az időpontot otthon, online foglaltam le, a váróteremben kitöltöttem egy gyors kérdőívet az anamnézis felvételéhez, majd kényelmes környezetben, egy kellemes beszélgetés kíséretében egy pillanat alatt levették a szükséges vért, nagyjából negyed óra alatt mindennel készen voltam.

Kinek jó egy ilyen vizsgálat?

A kuponos vizsgálatok nagyon hasznosak azok számára, akik konkrét panaszaik miatt nyugtalanok, akik nem tudják, merre induljanak el, illetve, akik nem szeretnének órákig éhgyomorral sorban állni az állami laborokban, de a magánorvosi centrumok árát sem szeretnék elsőre megfizetni. Mivel azonban népszerű lehetőségről van szó, az időpontfoglalás és a leletkiadás miatt a procedúra hosszabb időt vehet igénybe, így sürgős esetben nem a kuponozás a legjobb megoldás. Amennyiben pedig a leleten nem a megnyugtató eredményeket kapod, mihamarabb keresd fel akár az adott magánintézmény szakorvosát vagy a háziorvosodat is tanács ügyében!

Megváltozik az arc a betegségtől: mi mutatja, hogy a pajzsmiriggyel komoly baj van?

Nézegess képeket!

Elolvasom

(Képek: Getty Images Hungary.)

Ezt is szeretjük