Érzékeny téma: a hófehér mosoly titka fogérzékenységben szenvedőknek (x)
Ha egy csésze gőzölgő kávéról neked rögtön a nyilalló érzés ugrik be, itt az ideje, hogy megfelelő módon ápold érzékeny fogaidat!

23128 SSD E W 2100x1400 pic 2
Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

Előfordult már veled, hogy egy korty jéghideg üdítőnek vagy egy kanál forró levesnek nyilalló éles fogfájdalom lett az eredménye? Ha igen, valószínűleg te is a fogérzékenységben szenvedők táborába tartozol.

Szerencsére ma már vannak olyan termékek, amelyek enyhülést kínálnak a tünetekre, és kíméletesen gondoskodnak a fogfehérítésről – amellyel ilyenkor nem árt az óvatosság –, így fogérzékenység esetén sem kell lemondanod a ragyogó mosolyról!

Mi is a fogérzékenység?

A fogérzékenység akkor alakulhat ki, ha a fog puhább, belső része, az úgynevezett dentin felszínre kerül. Ekkor ugyanis a külső ingerek - például egy jéghideg ital - stimulálják a fogban levő idegeket, ez pedig jellegzetes, éles fájdalommal jár.

Hogy mi okozza a dentin szabaddá válását? Például a fogcsikorgatástól vagy túl erős fogmosástól elvékonyodott fogzománc vagy a fogínybetegség miatt fellépő fogíny-visszahúzódás.

Mit tehetsz fogaid védelmében?

Sajátítsd el a helyes fogmosás technikáját! A fogmosás legtöbbször „reflexből” történik, nem is figyelünk a műveletre. Pedig a berögződött rossz szokásokkal sokat árthatunk! Íme, néhány aranyszabály:

Helyezd a fogkefét a fognyakra, ahol a fog és az íny találkozik úgy, hogy a fogak tengelyével körülbelül 45 fokos szöget zárjon be! 

Apró, körkörös mozdulatokkal tisztítsd meg a fogak külső és belső oldalát. A vízszintes sikálást csak a rágófelszínen szabad alkalmazni!

Naponta kétszer két percig moss fogat, a fogkefédet pedig háromhavonta cseréld le! 

Ne dörzsöld túl erősen a fogaidat, és használj puha sörtéjű fogkefét, amit az érzékeny fogakra fejlesztettek ki!

Azzal is enyhítheted a fogérzékenység tüneteit, ha lecseréled fogkrémedet egy, speciálisan az érzékeny fogak mindennapos ápolására kifejlesztett fogkrémre.

Véd és fehérít!

Ha fogaid érzékenyek, és hófehér mosolyra vágysz, próbáld ki a Sensodyne Extra Whitening fogkrémet, amely egy hagyományos fogkrém minden előnyével rendelkezik**: eltávolítja a lepedéket, valamint friss leheletet biztosít. Emellett napi kétszeri fogmosás esetén hosszan tartó védelmet nyújt a fogérzékenységgel szemben, és nem utolsó sorban eltünteti az elszíneződéseket, ezáltal fehéríti a fogfelszínt.

**: Napi kétszeri fogmosás esetén

A fogérzékenységnek az itt felsoroltakon kívül még számos más oka is lehet. Ha szembesülsz a tünettel, keress fel egy szakembert, aki feltárja a fogérzékenység mögött húzódó okokat, és személyre szabott tanácsokkal segít orvosolni a problémát!

GlaxoSmithKline-Consumer Kft. • 1124 Budapest, Csörsz u. 43. • Tel.: 225-5800 • www.gsk.hu • CHHU/CHSENO/0019/19 • Elkészítés dátuma: 19/02/2019. A védjegyek tulajdonosa vagy engedélyezett használója a GSK vállalatcsoport.

Ezt is szeretjük