Rossz lehelet, influenza és tyúkszem ellen

Ezerarcú csodaszer

A grépfrútmagkivonatot számtalan egészségügyi probléma ellen használhatod. Íme, három recept!

Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

A grépfrút rendkívül gazdag vitaminforrás. Ha nem kedveled kesernyés ízét, választhatod a piros változatát, amely valamivel édesebb. Érdemes naponta fogyasztanod, különösen hidegebb időben, így nem szükséges C-vitamin-tablettát szedned.

Egészségügyi szempontból azonban nem csupán a gyümölcs húsa, hanem a magjából kivont olaj is remek tulajdonságokkal bír. A grépfrútmagkivonatot használhatod leheletfrissítésre, influenza és megfázás ellen. Sőt, akár még a tyúkszem ellen is hatásos!

Leheletfrissítésre

A kellemetlen lehelet hátterében jellemzően a szájüregben megtelepedett baktériumok és egyéb mikroorganizmus állnak. Kialakulhat nem megfelelő szájhigiénia következtében, de akár mandulagyulladással összefüggésben is. Ahhoz, hogy leheleted újra friss legyen, természetesen nélkülözhetetlen a napi háromszori alapos fogmosás, a fogselyem és a szájvíz használata. Mindezt pedig kiegészítheted antibakteriális hatású grépfrútmagkivonattal.

Így használd az olajat!

Tégy tíz csepp kivonatot két deciliter vízbe, majd öblögess vele a fogmosást követően. Így azokat a baktériumokat is elpusztíthatod, melyeket esetleg nem sikerült likvidálni a fogmosással. Ugyanezzel a módszerrel kezelheted a kisebb nyálkahártya-sérüléseket és az aftát is.

Influenza és megfázás ellen

A grépfrútmagkivonat természetes antibiotikum, emellett vírus- és gombaölő tulajdonsága is ismert. Kiváló segítség lehet tehát szervezeted számára a kórokozók elleni harcban. Úgy tisztítja meg testedet a betolakodóktól, hogy közben a jótékony hatású mikroorganizmusok számát nem csökkenti. A készítmény már kis mennyiségben is hatásos, hasznos vegyületei roncsolják a kórokozók sejtszerkezetét. A grépfrútmagkivonat segíti az öngyógyító folyamatok beindulását és a test védelmi rendszerének regenerációját.

Náthás tévhitek!

Bár a nátha mindennapi egészségügyi probléma, mégis számos tévhit kering róla a a köztudatban. Eloszlatunk néhányat.

Így fogyaszd!

Náthás influenzás időszakban ajánlott napi öt csepp kivonatot fogyasztanod megelőzésképpen. Ezt teheted vízbe, langyos teába, gyümölcslébe. Amennyiben már elkaptad az influenzát, növeld az adagot napi háromszor 15-20 cseppre. Kiegészítő kezelésként segít abban, hogy napokkal rövidebb legyen a felépülési idő.

Tyúkszemre is jó!

A tyúkszem a bőr védekező reakciója a nyomással szemben. A lábon alakul ki kényelmetlen cipő viselése következtében. Először csak bőrkeményedés jelentkezik a lábfej csontos részei felett, ám ha a nyomás nem szűnik, tovább vastagszik, míg kialakul egy kemény mag. Ekkor már tyúkszemről beszélünk.

Ilyenkor már nem elég, ha a kényelmetlen cipőt a szekrény legmélyére teszed, a fájdalmas bőrproblémát is kezelni kell. A tyúkszemet fel kell puhítani, illetve a kialakult gyulladás csökkentésével megszüntetheted a fájdalmat. Ehhez remek segítséget nyújt a grépfrútmagkivonat.

Így használd!

Csepegtess fültisztító pálcikára grépfrútmagkivonatot, és ecseteld ezzel reggelente a fájó területet. Este készíts forró lábfürdőt, melyhez tíz csepp olajat teszel. Végül éjszakára tegyél a tyúkszemre kivonattal átitatott sebtapaszt. Ha néhány napos kezelés után már kellően felpuhult, finom reszelésnek vetheted alá.

Ezt is szeretjük