Mi történik egy magyar kórházban a rákbetegekkel? Családtagok, betegek tapasztalatait várják
A pozitív és negatív visszacsatolás egyaránt fontos.

rák (3)
Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

Mit tapasztalnak a rákbetegek a hazai kórházakban, mi a véleményük az egészségügyi ellátásról? Ezt kérdezi a Gyógyulj Velünk Egyesület a daganatos betegektől és családtagjaiktól. Az egész országból várják - névvel vagy név nélkül - a történeteket és tapasztalatokat.  

Az egyesület szeretné feltérképezni, hogy miként élik meg, hogyan látják az egészségügy helyzetét, az orvosok és ápolók munkáját, a terápiákhoz való hozzájutást mindazok, akik ma kezelésekre vagy kontrollokra járnak bárhol az országban.

Pozitív és negatív véleményt is várnak

A kritikákat és a követendő pozitív példákat egyaránt várják. Az egészségügyi ellátás mindennapi tapasztalatairól vár válaszokat a daganatos betegektől és családtagjaiktól a Gyógyulj Velünk Egyesület. Nem céljuk egy-egy kórházi osztályt kiemelni, dicsérni vagy pellengérre állítani, hanem egy átfogó képet szeretnének kapni, hogy miként ítélik meg ma a saját ellátásukat a daganatos betegek. Mi okoz bosszúságot? Hol látnak olyan problémákat, amelyeknek a megoldása nem pénz, hanem elhatározás kérdése? Hol élnek meg olyan pozitív példákat, amelyekről érdemes másoknak is tudnia?

Ritkán mernek kritikát megosztani a betegek

A daganatos betegek általában kiszolgáltatottak, rászorulnak a segítségre és jóindulatra, ezért ritkán mernek kritikát megfogalmazni. Ennek nyitnak most teret, hiszen egy független betegszervezet bátran jelezheti az osztályok vezető főorvosainak és a kórházak menedzsmentjének a problémákat. A döntéshozóknak pedig közvetlenül vagy a sajtón keresztül lehet elmondani, hogy hol, miben látnak a betegek problémát vagy épp követendő jó gyakorlatot.

Folyamatosan várják a visszajelzéseket

Folyamatosan várják a betegek és hozzátartozók leveleit, negatív vagy pozitív kritikáit, jobbító szándékú konkrét javaslatait, amelyeknek a megfelelő fórumokon hangot fognak adni, ígéri Kalotay Gábor, a Gyógyulj Velünk Egyesület elnöke. A rákbetegek és családtatok levelei a hazai egészségügyi ellátásról a tapasztalat@gyve.hu e-mail címre vagy postán a Gyógyulj Velünk Egyesületnek címezve - 1141 Budapest, Álmos vezér u. 44. I/5. - küldhetők el. A betegszervezet a levélírók számára garantálja a névtelenséget.

Ezt is szeretjük