Úttörő technológia a rákdiagnózisban! Már 20 perc alatt felismerhető a betegség

Három éven belül piacra kerülhet az új rákdiagnosztikai eszköz.

Sóbors
Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

Diagnosztikai módszerek sora áll rendelkezésre a különféle daganatok vizsgálata esetén. Hatékonyságuk, megbízhatóságuk egy adott ráktípusnál eltérő lehet, csakúgy, mint a kockázat, az ár és a komplikáltság.

Jelenleg nincs alkalmazásban olyan módszer, amivel minden rákfajtát diagnosztizálni lehetne olcsón, egyszerűen, különösebb szakértelem nélkül, 20 perc alatt. Egy ilyen vizsgálati módszer bevezetése és mindennapos használata rákbetegek ezreinek adna jobb esélyeket a túlélésre.

Az új eszköz, ami megváltoztathatja a rákdiagnosztikát

Brit kutatók fejlesztették ki a forradalmi eszközt, amely mindössze 20 perc alatt képes diagnosztizálni a rákot. A világ első úgynevezett tumorprofilere lehetővé teszi az orvosok, nővérek és gyógyszerészek számára, hogy azonosítani tudják az összes ismert ráktípust, amíg a beteg várakozik. A rákdiagnózis mellett a készülék azt is felméri, hogy melyik a megfelelő gyógyszer az adott rákbeteg kezeléséhez. A remények szerint az eszköz három éven belül használatba kerülhet.

Úttörő technika a QuantuMDx-től

A készülék a QuantuMDx cég, a Newcastle-i Egyetem és a Sheffieldi Egyetem közti együttműködésnek köszönhetően jött létre, és a tudósok úgy vélik, drámai hatással lesz a rák gyors és pontos diagnosztizálására. A cég képviselői szerint a készülék magában hordozza a lehetőséget, hogy 12 millió újonnan diagnosztizált rákbetegnek hosszabbodjon meg az élete szerte a világon.

A korai diagnózisnak köszönhetően a sebészeknek módjuk lesz azonnal eltávolítani a legtöbb daganatot, és az eszköz segítséget nyújthat a szakembereknek, hogy a megfelelő kezelést írják fel, a kialakult ráktípusnak megfelelően.

A készülék a fejlett nanotechnológiát alkalmazza, szubmikroszkopikus mennyiségű szövet elemzésével állapítja meg a rák típusát, genetikai tulajdonságait és előrehaladottságát.

Képeken 13 durva rákkeltő!

Nézegess képeket!

Elolvasom

Felgyorsul a diagnosztika

Elaine Warburton vezérigazgató elmondta, hogy a jelenlegi orvosi rutin szerint a szövetmintát elküldik egy központosított laboratóriumba, és több hét eltelhet az eredmények visszaérkezéséig. A diagnózis pedig nagyon sokba kerül, ami számos országban nem megfizethető rutinszerűen.

Légy szabad! - Merj szembemenni az árral!

A Femina Klub áprilisi vendége Lakatos Márk stylist, médiaszemélyiség lesz, akivel Szily Nóra, az estek háziasszonya többek között az önmagunk elfogadására való törekvésről beszélget. Hogyan szembesüljünk saját korlátainkkal? Hogyan lehet feldolgozni az életünkben felmerülő elakadásokat? Miért káros, ha mindig arra fókuszálunk, hogy mindenki szeressen bennünket? Hogyan békéljünk meg saját tökéletlenségünkkel? 

Pontos részletek az estről itt olvashatók: femina.hu/feminaklub

Jegyek kizárólag online érhetőek el, korlátozott számban.

Időpont: 2024. április 22. 18 óra

Helyszín: Thália Színház

Promóció

Ezt a folyamatot gyorsítja meg és teszi olcsóbbá a QuantuMDx úttörő technikája, amely mintát vesz, pár perc alatt kivonja belőle a DNS-t, és megalkotja a diagnózist.

Valódi változás

Dr. Emma Smith rákkutató, Anglia rangidős tudományos információs tisztviselője szerint a tumorok elemzésére szolgáló legújabb technológia valódi változást hozhat a rákbetegek számára, ezért érdeklődéssel figyelik majd a fejleményeket. Alapos vizsgálatokra lesz szükség, hogy az eszköz rutinszerű használata megfelel-e az előírt szabályoknak.

Méhnyakrákszűrés évente

Kattints az alábbi videóra, és hallgasd meg a nőgyógyász véleményét a méhnyakrákszűrés szerepéről.

Ne hezitálj, ha úgy érzed, valami nincs rendben!

Nem lehet elégszer hangsúlyozni a megelőzés fontosságát, mert semmi nincs, ami annál hatékonyabb lenne. A tumor időben történő felismerése is meghatározó a gyógyulási esélyek szempontjából. Fontos, hogy odafigyelj a tested működésére, változásaira.

A rák a legtöbb esetben a betegség kezdetén nem produkál tüneteket, amik figyelmeztethetnének a veszélyre, de már ekkor is felborítja a szervezet egyensúlyát. Figyelj a változásokra, amik nem tűnnek talán komolynak, de ha nem múlnak el belátható időn belül, járj utána az okoknak, mert nem veszíthetsz semmit, nyerhetsz viszont időt, ami az életet jelentheti.

Ezt is szeretjük