70%-kal növeli a rákkockázatot az ilyen viselkedés

Te is így csinálod?

Hagyod, hogy felhalmozódjon benned a rákkeltő feszültség?

Dilemma - Izgalmas témák, különböző nézőpontok a Femina új podcastjében.
Sóbors
Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

Régóta tudjuk, hogy a különböző egészségügyi problémáknak nem csupán fizikai, de érzelmi alapjuk is lehet. Ez a megfigyelés a daganatos betegségek esetében hatványozottan igaz.

A bostoni Harvard Egyetem Közegészségügyi Kara - Harvard School of Public Health - és a Rochesteri Egyetem közös tanulmányának eredménye azonban még ennek ismeretében megdöbbentő. A kutatást a Journal of Psychosomatic Research című szaklapban jelent meg.

Veszélyes elfojtott érzelmek

A ki nem mondott, le nem vezetett érzelmi feszültségek nem csupán rossz közérzethez vezethetnek, de idővel belső szervi elváltozásokat is eredményezhetnek.

A Harvard Egyetem Közegészségügyi Kara és a Rochesteri Egyetem közös tanulmánya arra az eredményre jutott, hogy az idő előtti elhalálozás - az összes halálokot tekintve - 35%-kal nagyobb valószínűséggel fordul elő azoknál az embereknél, akik nem képesek felszínre hozni érzéseiket, és fedőt tesznek külvilág által bennük generált belső feszültségekre.

70%-kal magasabb rákkockázat

Jelentős volt a lelki okok szerepe a daganatos megbetegedések kialakulása esetében. Amikor csak a rákos megbetegedéseket vették górcső alá a kutatók, akkor az érzelmi feszültség és a betegség közötti összefüggés 70%-os volt. A szívbetegségek esetében 47% volt ez a kapcsolat.

Röviden a kutatásról

A kutatók összesen 796 férfi és nő adatait vizsgálták, akinek átlagos életkora 44 év volt. A résztvevők 1996-ban töltötték ki az első kérdőívet, melynek célja a vizsgálati alanyok érzelmi viselkedésének megismerése volt. Egytől ötig terjedő skálán kellett értékelniük, hogy mennyire értenek egyet olyan állításokkal, mint például: amikor dühös vagyok, nem zavar, ha mások is megtudják, vagy igyekszem kedélyesen viselkedni akkor is, ha éppen ideges vagyok.

Növelik a rák kockázatát: képeken 7 gyakori rizikófaktor

Nézegess képeket!

Elolvasom

Ezt a kérdőívet 12 évvel később újra kitöltötték a vizsgálatban részt vevő alanyok - 111 fő kivételével, akik időközben elhunytak. Amikor a kutatók elemezték a kapott pontszámokat, azt találták, hogy a halálozási arány azoknál az embereknél volt a legmagasabb, akik indulataikat, érzéseiket elfojtották.

Hüvelyszárazság enyhítése hormon nélkül!

Az égő, feszülő érzéssel, nehézkes együttlétekkel járó hüvelyszárazság a változókornál korábban is kialakulhat. A hormonmentes Cikatridina hüvelykúp segít enyhíteni a panaszokat. A kozmetológiából jól ismert hialuronsav mellett gyógynövények kivonatát tartalmazza. A Cikatridina használata a menopauzában tartósan ajánlott, a terhesség és szoptatás alatt pedig az orvos ajánlása szerint.

A Cikatridina patikában kapható gyógyászati segédeszköz.

A KOCKÁZATOKRÓL OLVASSA EL A HASZNÁLATI ÚTMUTATÓT, VAGY KÉRDEZZE MEG KEZELŐORVOSÁT!

Promóció

Kétféle magyarázat a kapott eredményre

A kutatók kétféle magyarázatot is adtak arra vonatkozólag, hogy miért okoz a visszafojtott feszültség rákot, illetve más súlyos betegséget. Az egyik elmélet szerint azok, akik nem hagyják, hogy a bennük rejtőző indulatok a felszínre törjenek, könnyebben nyúlnak olyan egészségkárosító pótszerek után, mint az alkohol vagy a cigaretta.

A másik elmélet szerint azonban a felgyülemlett stressz és a negatív gondolatok megzavarják a szervezet hormonegyensúlyát, növelve ezáltal a sejtkárosodás és az olyan problémák kockázatát, mint a rák vagy a szívbetegségek.

Ezt is szeretjük