8 igazán finom nasi cukorbetegeknek: lassú felszívódásúak, nem dobják meg a vércukrot

Cukorbetegként sem kell lemondani a finom falatokról, és a nasizásról sem.

cukorbeteg-nasik8

FeminaShop

Látogass el a
Femina Shopba!

Megnézem
Sóbors
Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

Az emberek többsége - még akkor is, ha nagyon egészségesen él - szereti néha magát megjutalmazni egy-egy finomsággal, ami jól tud esni a nehéz nap végén, és kitölti az étkezések közötti helyet.

Ezek a finom falatok általában valamilyen könnyen és gyorsan elérhető, cukorban, szénhidrátokban és zsírokban gazdag nassolnivalók, amik fogyasztása általában olvasás, filmnézés vagy közös beszélgetések során zajlik. Kis mennyiségben még nincs is ezzel probléma, ám a túlzásba vitt nasizásnak számos komoly egészségügyi következménye lehet.

Nassolnivalók cukorbetegeknek

Ahogy a mindennapi étkezés, a cukorbetegek számára a nasizás is sokkal több odafigyelés igényel, hiszen fontos olyan rágcsálnivalókat választani, amelyek magas rost- és fehérjetartalmúak és egészséges zsírokban gazdagok, hiszen ezek a tápanyagok segítenek kordában tartani a vércukorszintet, és lassú felszívódásúak. Tehát nem kell lemondani az édességekről és a sós finomságokról sem, csak meg kell találni a módját, hogyan fogyaszthatók cukorbetegként is.

Érzelmek logikája - Hogyan vannak jelen az érzelmek a logikus gondolkodásban?

A Femina Klub novemberi vendége Dr. Mérő László matematikus, pszichológus lesz, akivel Szily Nóra, az estek háziasszonya az érzelmek és az elme bonyolult viszonyáról beszélget. Körbejárjuk, mit jelent valójában az érzelmi intelligencia, megismerjük az érzelmek szerkezetét, és hogyan alkalmazhatjuk a felismeréseinket mindennapi problémáink megoldásában is.

Pontos részletek az estről itt olvashatók: femina.hu/feminaklub

Jegyek kizárólag online érhetőek el, korlátozott számban.

Időpont: 2023. november 6. 18 óra

Helyszín: Thália Színház

Promóció

(Képek forrása: Getty Images Hungary)

Ezt is szeretjük