8 igazán finom nasi cukorbetegeknek: lassú felszívódásúak, nem dobják meg a vércukrot
Cukorbetegként sem kell lemondani a finom falatokról, és a nasizásról sem.

cukorbeteg-nasik8
Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

Az emberek többsége - még akkor is, ha nagyon egészségesen él - szereti néha magát megjutalmazni egy-egy finomsággal, ami jól tud esni a nehéz nap végén, és kitölti az étkezések közötti helyet.

Ezek a finom falatok általában valamilyen könnyen és gyorsan elérhető, cukorban, szénhidrátokban és zsírokban gazdag nassolnivalók, amik fogyasztása általában olvasás, filmnézés vagy közös beszélgetések során zajlik. Kis mennyiségben még nincs is ezzel probléma, ám a túlzásba vitt nasizásnak számos komoly egészségügyi következménye lehet.

Nassolnivalók cukorbetegeknek

Ahogy a mindennapi étkezés, a cukorbetegek számára a nasizás is sokkal több odafigyelés igényel, hiszen fontos olyan rágcsálnivalókat választani, amelyek magas rost- és fehérjetartalmúak és egészséges zsírokban gazdagok, hiszen ezek a tápanyagok segítenek kordában tartani a vércukorszintet, és lassú felszívódásúak. Tehát nem kell lemondani az édességekről és a sós finomságokról sem, csak meg kell találni a módját, hogyan fogyaszthatók cukorbetegként is.

Mentesen főzni könnyű!

Mentes Anyu legújabb könyvében nem kevesebbre vállalkozott, mint hogy összeállítsa a mentes étkezések 50 legjobb receptjét. Korábbi könyveivel együtt, összesen 162 recepttel örvendezteti meg a különleges étrendet követő olvasóit.

A könyveket kedvezményes áron ide kattintva, kizárólag online lehet megvásárolni.

Promóció

(Képek forrása: Getty Images Hungary)

Ezt is szeretjük