A szilva emésztésserkentő tulajdonságát egyrészt magas rosttartalmának köszönheti, másrészt a benne lévő szorbitolnak. Ez utóbbi egy természetes cukor, mely a bélben vizet köt meg. Tudj meg többet a szilváról!
Dia
A természetgyógyászok szerint a körte remek sóoldó és lúgosító hatással rendelkezik. Ennek köszönhetően fogyasztása ajánlott vesekő és elsavasodás ellen. Tudj meg többet róla!
Dia
A kék szőlő héjában lévő resveratrol antioxidáns hatású vegyület, mely védelmet nyújt a rák és a szívbetegségek ellen. A fehér szőlő fogyasztása pedig tisztítókúrákhoz ajánlott.
Dia
A fekete szedret elsősorban növényi festékanyagainak - antocianin-tartalmának - köszönhető antioxidáns tulajdonsága kapcsán szokták említeni. Emellett azonban szaliciltartalmából adódóan gyulladáscsökkentő hatással is bír. Tudj meg többet róla!
Dia
A birsalma különösen magas rosttartalma miatt segít megszabadítani szervezetedet a bélrendszerben maradt salakanyagoktól. Fogyasztása kiegyensúlyozottá teszi az emésztést. Tudj meg többet róla!
Dia
A fekete áfonya C-vitamin-, valamint antocianin-tartalmának köszönhetően védi a szemet. Ezek a növényi festékanyagok erős antioxidánsként az egész szervezetet óvják a káros szabadgyökökkel szemben. Mindemellett a fogyásban is segít.