Nyilvános OEP-várólista: mennyit kell várni a műtétre?
Itt megnézheted most
A pontos diagnózist követően akár hónapokig kell várni a műtétre.

beauty and style
Top olvasott cikkek

Magyarországon a lakosság mintegy 70%-a, tehát 7 millió magyar vesz igénybe rendszeresen járóbeteg-ellátást.

Jelenleg több mint 80 ezer beteg szerepel azt Országos Egészségügyi Pénztár honlapján található várólistán. Ezek a betegek - nem életmentő - műtétre várakoznak. Olykor akár évekig.

Mennyit kell várnod egy műtétre?

Egyes műtéteket bizonyos országrészekben szinte azonnal is el tudnak végezni, míg más beavatkozásokra akár hosszú hónapokig tartó várólista van.

Itt megnézheted!

Erre a linkre kattintva az OEP oldalán találod magad. Nincs más dolgod, mint hogy a legördülő ablakból kiválasztod a téged érdeklő beavatkozást - például gerincsérv- vagy mandulaműtét -, majd a kék színű Lekérdezés gombra kattintasz.

Ezután a rendszer megmutatja az országos átlagot, illetve térségenként is mutatja az átlagos várakozási időt, a minimális, valamint a maximális várakozási időt.

Térdprotézisre két évet kell várni

A leghosszabb várólista talán a térdprotézisnél van: itt az országos átlag 738 nap, vagyis nagyjából két év. A legtöbbet Észak-Magyarországon - 1038 napot -, a legkevesebbet Északközép-Magyarországon - 334 napot - kell várni rá. A nem rákos elváltozásból szükséges mellműtétek elvégzése átlagosan 91 napot kell várni, míg a kézsebészeti várólista 28 napos.

Nézz bele a testedbe!

Lapozd át az alábbi galériát, és nézd meg, milyen gyönyörű lehet belülről az emberi test!

Ezt is szeretjük