Mutasd a szád!
Ilyen emésztőrendszeri betegségekről árulkodik
Nincs más dolgod, mint a tükörbe nézni, és időben fény derülhet egészségügyi problémáidra.

Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

A keleti orvostudomány, illetve a betegségek diagnózisának lényege, hogy egy változássorozatban már akkor felismeri a betegség bizonyos jeleit, mielőtt az komolyra fordulna. A fiziognómia szerint ajkad bizonyos részei - illetve azok változásai - bizonyos szervekkel hozhatók összefüggésbe.

A keleti diagnózis

Kína, Japán és általában a távol-keleti országok orvostudománya számít a legősibbnek. Sok olyan dologra megtaníthat, aminek gyakorlati használt veheted. A keleti orvoslás alapfilozófiája kiegészítője lehet a nyugati orvostudománynak. Ez utóbbi inkább a tünetek gyógyszeres, illetve sebészi kezelésére szorítkozik. A tünetek kezelésén alapuló orvostudományt egészítheti ki egy olyan orvoslás, amely a megelőzésre irányul.

Mi az a fiziognómia?

A gyakorlott keleti diagnosztika már akkor sejti a betegség kialakulását, amikor még nincsenek jellegzetes tünetei, nem mutatkozik meg a fájdalom. A keleti orvoslás legalapvetőbb eszköze a fiziognómia, az a tudomány, mely az embert arcvonásai, testformája és általában véve külső jegyei alapján ítéli meg. Ebbe a diagnosztikai módszerbe pillanthatsz most bele.

Felső ajak - gyomorproblémák

Az ajak különböző részei az emésztőrendszer egyes pontjainak állapotát mutatják. A felső ajak a gyomorral áll összefüggésben. Az ajak legfelső része a gyomor felső szakaszának felel meg – itt szabadul fel a tömény sósav. A középső rész értelemszerűen a gyomor középső szakaszának állapotát jelzi, az alsó, illetve a szájszegletek pedig a nyombéllel állnak összeköttetésben.

Ha tehát felső ajkadon bármilyen változást tapasztalsz, érdemes gyomorproblémákra, gyulladásra gyanakodnod. Legyen szó az ajak duzzadásáról, az itt megjelent foltokról, vagy a felső ajak elfehéredéséről, jelentkezz be gasztroenterológiai vizsgálatra.

Alsó ajak – bélrendszer állapota

Az alsó ajak a belek állapotát mutatja, a belek felpuffadását és a székrekedésre való hajlamot jelzi. Ha az emésztőcsatorna kitágul, a belek elveszítik rugalmasságukat, az ajkak pedig megvastagszanak. A kifelé forduló, vastag alsó ajak a székrekedésre való hajlam jele. De az ezen a területen megjelenő változások jelezhetik a bélrendszer gombás fertőzését is.

Az egészséges táplálkozás alapelvei

Az emésztőrendszeri problémák kialakulását elsősorban helyes táplálkozással előzheted meg. Hallgasd meg dietetikus szakértőnk javaslatait!

Fontos jelek: Foltok és elfehéredett ajkak

Az ajkakon megfigyelhető sötét fontok, esetleg kiújuló sebek azt mutatják, hogy az emésztőrendszer valamely területén fekély, illetve vérpangás alakult ki. Ezek a foltok és sebek a száj azon oldalán jelennek meg, amelyik oldalon az emésztőrendszert irritálja valami. Az elfehéredett ajkak pedig azt mutatják, hogy a belek környékén gyenge a véráramlás, és felszívódási zavar alakult ki.

Mentesen főzni könnyű!

Mentes Anyu legújabb könyvében nem kevesebbre vállalkozott, mint hogy összeállítsa a mentes étkezések 50 legjobb receptjét. Korábbi könyveivel együtt, összesen 162 recepttel örvendezteti meg a különleges étrendet követő olvasóit.

A könyveket kedvezményes áron ide kattintva, kizárólag online lehet megvásárolni.

Promóció

Ajak fölötti rész – nemi szerveket érintő probléma

A felső ajak fölötti rész már nem az emésztőrendszerhez kapcsolódik, hanem a nemi szervekkel hozható összefüggésbe. Ha ezen a területen mosolygás közben vízszintes ránc rajzolódik ki, könnyen előfordulhat, hogy valamilyen nemi szervet érintő egészségügyi problémát jelez. Férfiak esetében a szexuális képesség hanyatlására utalhat, míg nőknél gyakran menstruációs problémákra hívja fel a figyelmet.

Cikkünk Michio Kushi Az arcod nem hazudik című könyve alapján készült.

Egy gyors pillantás a tükörbe, és máris sok mindent megtudhatsz szervezeted egészségi állapotáról. Az arc formája, a bőr rugalmassága, az arckifejezés, a kézírás, a testtartás mind árulkodnak róla. Persze csak akkor, ha olvasni is tudsz e jelekből. A könyv a keleti diagnosztika egy olyan ágába vezet be, amely a nyugati orvostudomány számára eddig ismeretlen volt.

Kiadja a Duna International Könyvkiadó.
Ára 2195 forint.
A könyvet itt rendelheted meg.
Ezt is szeretjük