Milyen betegségekről árulkodik bőröd színe?
Sápadt, fehér, sárgás
Bár sminkkel elrejtheted, jobb, ha tudod, mi áll az arcszín változásainak hátterében.

Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

A bőrön előforduló színek, árnyalatok mindegyike a test valamely meghatározott állapotára utal. Bár a különböző emberfajták bőrének alapszíne eltér egymástól, de faji hovatartozástól függetlenül minden beteg emberen ugyanazok a jellegzetes színek fordulnak elő. Vizsgáld meg alaposan arcbőrödet, és számos egészségügyi problémára fény derülhet!

Vöröses árnyalat vagy elpirulás?

Az arc vöröses árnyalata A szív túlterhelésére utalhat: ilyenkor a hajszálerek a bőrfelszín felé tolulnak. A kezdeti stádiumban az erek még elég rugalmasak, és csak általános elszíneződést okoznak a bőrön. Később azonban az artériák és a véredények elmeszesednek, minek következtében a hajszálerek a felszínre kerülnek. Mindezt elsősorban a mozgásszegény életmód, a túl sok hús-, valamint sófogyasztás okozza. Ezzel szemben az arc pirulása természetes jelenség, azt mutatja, hogy a keringés aktív. Szintén jó jelnek tekintheted, ha az alkoholfogyasztástól rögtön kipirulsz.

Sápadt arcbőr

A sápadt arcbőr minden esetben a szervezet valamilyen működési problémájára hívja fel a figyelmet. Számos egészségügyi ok meghúzódhat a fakó arcbőr mögött. Utalhat valamilyen vitamin vagy ásványi anyag - leggyakrabban a vas - hiányára, légzőszervi vagy keringési rendszert érintő problémára.

Ha régóta sápadt vagy, érdemes nagyobb jelentőséget tulajdonítanod a kiegyensúlyozott táplálkozásra. Fogyassz több vasban gazdag táplálékot - belsőségeket, levélzöldségeket, aszalt gyümölcsöket -, tudatosan figyelj továbbá, hogy szervezeted elegendő A- és C-vitaminhoz jusson. Amennyiben igyekezeted nem váltja be a hozzá fűzött reményeket, mindenképpen javasolt egy teljes körű kivizsgálás.

Táplálkozz egészségesebben!

Ha úgy érzed, étrended még nem az igazi, hallgasd meg dietetikus szakértőnk tanácsait!

Fehéres árnyalat

A fehér arcbőr - köszönhetően a bőrráktól való félelemnek - napjainkban kezd újra divatba jönni. Elsősorban a napfény hiánya okozza. Az UV-sugaraktól való tartózkodást azonban nem érdemes túlzásba vinned, hiszen hosszabb távon többet árthatsz magadnak, mint amennyit használsz. Ha nem töltesz elegendő időt a szabad levegőn, könnyen D-vitamin-hiányossá válhatsz - ez a vitamin ugyanis napfény hatására képződik a bőrben. Hiányában pedig hormonális problémák, immungyengeség alakulhat ki. Fogyassz több tejterméket, gabonapelyhet, halféléket, és ne feledkezz meg a napfényről!

Sárgás szín

Az arc sárgás színe minden esetben valamilyen testen belül zajló kóros folyamatra utal. Ez az árnyalat a hasnyálmirigy, a máj és az epehólyag rendellenes működésének jele. Amennyiben nemcsak a bőr, hanem a szemfehérje is besárgul, az egyértelműen epe-, illetve májproblémára utal. Ha az epe nem tud normális módon a nyombél felé ürülni, akkor az epefesték a vérbe szívódik, és megfesti a bőrt, valamint a nyálkahártyákat.

A máj védelmében

A Máj állapotfelmérő gyorsteszt a megemelkedett transzamináz (mind ALT és AST) szint mérésére szolgáló gyorsteszt, melynek sikeres használatához elegendő egy csepp ujjbegyből vett vérminta.

Bővebben itt olvashatsz a termékről.

Promóció

Szürkés arcbőr

Bőröd szürkés árnyalatra keringési problémákra, illetve tüdővel kapcsolatos betegségekre hívja fel a figyelmet. Ha szmogos nagyvárosban élsz vagy dohányzol, nagyobb esélyed van rá, hogy bőröd szürkés színt ölt. A cigarettában, illetve levegőben lévő méreganyagok lassítják a keringést és eltömítik az ereket.
Ahhoz, hogy bőröd újra rózsás árnyalatú legyen, két dolgot kell tenned: abba kell hagynod a dohányzást, illetve többet kell tartózkodnod a szabad levegőn - kicsit messzebb a nagyvárostól.

Cikkünk Michio Kushi Az arcod nem hazudik című könyve alapján készült.

Egy gyors pillantás a tükörbe, és máris sok mindent megtudhatsz szervezeted egészségi állapotáról. Az arc formája, a bőr rugalmassága, az arckifejezés, a kézírás, a testtartás mind árulkodnak róla. Persze csak akkor, ha olvasni is tudsz e jelekből. A könyv a keleti diagnosztika egy olyan ágába vezet be, amely a nyugati orvostudomány számára eddig ismeretlen volt.

Kiadja a Duna International Könyvkiadó.
Ára 2195 forint.
A könyvet itt rendelheted meg.
Ezt is szeretjük