Több a C-vitamin bennük, mint a citromban

6 táplálék, amit fogyassz gyakrabban

Erősítsd az immunrendszeredet influenzaszezonban!

Dia

	Az acerolával leginkább a természetes növényi hatóanyag-tartalommal büszkélkedő C-vitamin-készítményekben találkozhatsz. A friss - hazánkban sajnos kevés helyen kapható - gyümölcs 100 grammjában akár 1600 milligramm C-vitamin is lehet. A növény ezen kívül kiváló kálium-, magnézium- és A-vitamin-forrás.

Az acerolával leginkább a természetes növényi hatóanyag-tartalommal büszkélkedő C-vitamin-készítményekben találkozhatsz. A friss - hazánkban sajnos kevés helyen kapható - gyümölcs 100 grammjában akár 1600 milligramm C-vitamin is lehet. A növény ezen kívül kiváló kálium-, magnézium- és A-vitamin-forrás.

Dia

	100 gramm homoktövisben körülbelül 700-900 milligramm C-vitamin van. Tartsd azonban szem előtt, hogy hő hatására - 40°C felett - elillan a növényből az immunerősítő vitamin. Korábbi cikkünkből többet is megtudhatsz a homoktövisről.

100 gramm homoktövisben körülbelül 700-900 milligramm C-vitamin van. Tartsd azonban szem előtt, hogy hő hatására - 40°C felett - elillan a növényből az immunerősítő vitamin. Korábbi cikkünkből többet is megtudhatsz a homoktövisről.

Dia

	100 gramm csipkebogyó 400 milligramm C-vitamint tartalmaz. Ha azonban teát szeretnél főzni belőle, fontos, hogy hidegen áztasd, mert hő hatására elillan belőle az immunerősítő vitamin. Korábbi cikkünkből megtudhatod, pontosan hogyan kell elkészíteni a csipkebogyó teát.

100 gramm csipkebogyó 400 milligramm C-vitamint tartalmaz. Ha azonban teát szeretnél főzni belőle, fontos, hogy hidegen áztasd, mert hő hatására elillan belőle az immunerősítő vitamin. Korábbi cikkünkből megtudhatod, pontosan hogyan kell elkészíteni a csipkebogyó teát.

Dia

	A guajava egy hazánkban kevéssé ismert, de nagyobb zöldségboltokban kapható növény, melynek 100 grammja körülbelül 230 milligramm C-vitamint tartalmaz. Vásárláskor érdemes a zöldessárga, még nem teljesen puha gyümölcsöt választani. Az érettet pedig tartsd hűtőszekrényben.

A guajava egy hazánkban kevéssé ismert, de nagyobb zöldségboltokban kapható növény, melynek 100 grammja körülbelül 230 milligramm C-vitamint tartalmaz. Vásárláskor érdemes a zöldessárga, még nem teljesen puha gyümölcsöt választani. Az érettet pedig tartsd hűtőszekrényben.

Dia

	A bogyós gyümölcsök közül a feketeribiszke bír a legmagasabb C-vitamin-tartalommal: 100 grammjában mintegy 160 milligramm C-vitamin található. A gyümölcsöt természetesen elsősorban frissen érdemes fogyasztani. Korábbi cikkünkből többet is megtudhatsz róla!

A bogyós gyümölcsök közül a feketeribiszke bír a legmagasabb C-vitamin-tartalommal: 100 grammjában mintegy 160 milligramm C-vitamin található. A gyümölcsöt természetesen elsősorban frissen érdemes fogyasztani. Korábbi cikkünkből többet is megtudhatsz róla!

Dia

	100 gramm zöldpaprika 150 milligramm C-vitamint tartalmaz. Egy közepes méretű paprika körülbelül 70 grammos. A létfontosságú immunerősítő vitamint először ebből a zöldségből sikerült kivonnia Szent-Györgyi Albertnek.

100 gramm zöldpaprika 150 milligramm C-vitamint tartalmaz. Egy közepes méretű paprika körülbelül 70 grammos. A létfontosságú immunerősítő vitamint először ebből a zöldségből sikerült kivonnia Szent-Györgyi Albertnek.

Ezt is szeretjük
Fotó: