Hogy néz ki a Lyme-folt? Nézd meg képen a vörös karikát!

A folt megjelenése a betegség legegyértelműbb jele, ha látod, azonnal orvoshoz kell fordulni.

Lyme folt
Dilemma - Izgalmas témák, különböző nézőpontok a Femina új podcastjében.
Sóbors
Retikül
Top olvasott cikkek

Bár gyakrabban hallani az agyvelőgyulladás jelentette veszélyekről, a kullancsok kockázatainak tekintetében a Lyme-kór sem elhanyagolható, tekintve, hogy ellene még oltás sincs.

Súlyos tüneteket és szövődményeket viszont nagyon is okozhat, kezdve a kóros fáradékonysággal, az étvágycsökkenéssel és a görcsökkel, egészen az arcidegbénulásig, a szívizomgyulladásig, a krónikus ízületi fájdalmakig és az általános állapotromlásig.

Mi az a Lyme-folt?

Bár előbbi tünetek is jelzik a bajt, a Lyme-kór kialakulásának van egy viszonylag egyértelmű és csaknem minden kétséget kizáró jele, ez pedig az úgynevezett Lyme-folt megjelenése.

A kokárdaszerű folt jellemzően - de nem kizárólagosan - a csípés körül jelenik meg: a közbülső vörös csomó körül gyakran ép bőrfelület látszik, azon kívül azonban újra vörössé válik a bőr. A folt tehát körkörösen terjeszkedik, és bár általában nem fájdalmas, égő, viszkető érzés jelentkezhet. Széli részein lassan terjed, idővel azonban a 100 millimétert is elérheti. Nem feltétlenül jelenik meg mindig, és akár el is tűnhet, így nagyon fontos figyelni az egyéb tüneteket is.

Lehangoltság? Nyerd vissza az életkedved!

Ha tartósan lehangoltnak, fásultnak, kedvetlennek érezzük magunkat, és nem tudunk úrrá lenni rosszkedvünkön, segít az orbáncfű kivonatát tartalmazó Remotiv extra. Ez a patikában, vény nélkül kapható növényi gyógyszer javítja a hangulatot, fokozza a motivációt és csökkenti az enyhe depresszió további tüneteit.

A Remotiv extra vény nélkül kapható, orbáncfűkivonat-tartalmú gyógyszer.

A KOCKÁZATOKRÓL ÉS A MELLÉKHATÁSOKRÓL OLVASSA EL A BETEGTÁJÉKOZTATÓT, VAGY KÉRDEZZE MEG KEZELŐORVOSÁT, GYÓGYSZERÉSZÉT!

PromócióFontos továbbá, hogy akár a csípés helyétől függetlenül is megjelenhet, és van, hogy nem kokárdaszerű, hanem csupán vöröses, rózsaszínes foltot, illetve halványabb átmenetet jelent. Mindezeken túl akár lilás elszíneződésű is lehet. Általában egy hétig is látszik, van azonban, hogy nagyon lassan tűnik el, és akár még egy évig is látható marad. Ha érdekel, hogy gyógyítják a Lyme-kórt, kattints ide!

Ezt is szeretjük