"Evőkanállal ásom meg a síromat" - Ilyen érzés kövérnek lenni

Nem egyszerű jól érezni magad a bőrödben, ha túlsúlyos vagy. A túlsúlyos testet támogató kampányokkal sok kövér ember valójában nem is tud azonosulni.

Kövér ember véleménye
Dilemma - Izgalmas témák, különböző nézőpontok a Femina új podcastjében.
Sóbors
Retikül
Top olvasott cikkek

Hiába a testpozitív mozgalom, a legtöbb túlsúlyos ember semmi jót nem talál a plusz kilókban, ráadásul mostanában még büszkének is kellene lenni rá, ami sokaknak elképzelhetetlen.

Egy Melissa nevű brit nő őszintén beszélt a BBC-nek egy interjúban arról, hogy milyen érzés túlsúlyosnak lenni.

- Ha prezentációt kell tartanom munka közben, tudom, hogy mindenki először a méreteimet látja meg -  Szó szerint én vagyok az elefánt a porcelánboltban.  - Éppen ezért mindig elütöm ezt a feszült figyelmet valami poénnal, gyakran az előadás kezdetén elmondom nekik, hogy bizony a stressztől híztam meg ennyire, egy hét alatt. De persze ez nem igaz, és ezt mindenki jól tudja. Miért érzem úgy, hogy ezt kell tennem, hogy haladni tudjunk az előadásban? Mert egy átlagos, kövér nő vagyok. 

Egy átlagos, kövér nő

Melissa nem mondja, hogy homokóra alkata van, vagy teltkarcsú. Szerinte a kövérség az pusztán kövérség, nincs rá más szó.

- Az öklömön kívül semmi más kicsi nincs rajtam. 46F méretű melltartót viselek, szó szerint melegíti a hasamat a mellem - folytatta Melissa.
- A kövérségemet néha páncélnak, néha takarónak használom.

kövér nő teste
Fotó: Gravity Images / Getty Images Hungary

A társadalom számkivetettként bánik az olyan emberekkel, mint Melissa. Arról beszélt, hogy azt érzi egy undorító, kövér, lusta, buta és teljességgel inkompetens alakot látnak benne. Mivel ennyire látványos a problémája, érdekes paradoxont szül, mely sokak számára láthatatlanná teszi. Gyakran az emberek rá sem néznek, csak a szemük sarkából. 

Hogyan lehet így meghízni?

A válasz egyszerű. Melissa szerint az önkontroll hiánya, az önbizalom és önszeretet hiánya okozza az elhízást. Hogyha valaki engedi magának, hogy ennyire elhízzon, nem nagyon értékelheti magát. Az elfogadásról azt gondolja, hogy még ha támogatják is őket, mélyen belül akkor is zavarni fogják a legtöbbjüket a többletkilók.

A cikk az ajánló után folytatódik

"Valaha én is voltam olyan mint te, te is lehetsz olyan, mint én"

- Az emberek gyakran úgy érzik, hogy sokkal érzékenyebbek, intelligensek, és rendelkeznek elegendő önkontrollal ahhoz, hogy elkerüljék az én méreteimet. De el kell mondanom, valaha én is voltam olyan mint te, te is lehetsz olyan, mint én. 

Egyesek kifejezetten vonzónak találják, ha valaki nagyobb méretekkel rendelkezik. Ilyenkor megtalálhatja a zsák a foltját, de valójában a túlsúly komoly egészségügyi problémákat is okozhat. 

- Az egyetlen ember, akit hibáztathatok azért, amilyen lettem, én vagyok. Nem fogadom el a méreteimet. Nem ilyennek kellene lennem. Ha elfogadnám, akkor feladnám annak a lehetőségét, hogy lehetek másmilyen. Én ezt nem akarom - fejezte be gondolatát Melissa.

A duci nő lefotózta, hogy megnézik az utcán, de valamit nem vett észre

Azt állítja, nem érdekli, mit gondolnak róla az emberek, valójában nagyon is fontos neki mások véleménye, és attól fél, hogy amivel nem elégedett magán, az a többieknek is feltűnik - ezért gondolja automatikusan, hogy mindenki őt nézi, és a túlsúlyával van elfoglalva. Te mit gondolsz a képek láttán?

Duci nőnek nem lehet izmos férje? Nagy vihart kavartak a nő szerelmes, bikinis fotói

Nézegess képeket!

Elolvasom

Képek forrása: Getty Images Hungary

Ezt is szeretjük