Hipó a körömgomba ellen? Nagyon veszélyes módszer terjed a fórumokon

Hajmeresztő érveket hoznak fel mellette.

Hipó körömgombára: veszélyes tanács
Dilemma - Izgalmas témák, különböző nézőpontok a Femina új podcastjében.
Sóbors
Retikül
Top olvasott cikkek

A körömgombával nehéz felvenni a harcot: az egyszerre esztétikai és egészségügyi probléma csak hosszan tartó, állandó kezeléssel szüntethető meg. Egy nagyobb fertőzöttség esetén a házi kenceficék nem elég erősek, ezért biztosabb megoldásra van szükség.

Amikor az ember szeretne megszabadulni a betegségétől, garantált és gyors módszert keres, amivel nem kell nap mint nap törődni, a fórumokon ezért megdöbbentő praktikák láttak napvilágot.

Hipó a körömre?

A gombás fertőzés megszüntetésére többen bevált tippként számolnak be a hipós ecsetelésről, a vegyszer előnyeként említve a gyorsaságot. A legszélsőségesebb érvek szerint a takarításra használt szer köztudottan gombaölő hatású, és azt is hozzáteszik, hogy a kéz körmein pontosan a hipós takarítás miatt ritkább a gombásodás.

korom-koromgomba

A hipó, vagyis a nátrium-hipoklorit vizes oldata ugyanakkor egy erősen mérgező vegyszer, ami oxidációs ereje folytán hat. A végbemenő reakcióban konyhasóra és atomos oxigénre bomlik, ezzel pusztítja a mikroorganizmusokat, és roncsolja a színeket.

Erős méreg, ne használd!

Mivel viszont valóban erősen roncsolja az élő anyagot, nemcsak a nem kívánt fertőzéseket irtja ki, de az emberi bőrfelület egyensúlyára is pusztító hatással van. Már a háztartásokban megtalálható, 5%-os hipó is rendkívül irritatív, ezért a munka során még hígított állapotnál is ajánlott a gumikesztyű használata. A hipót soha ne kend a körmödre, mert maradandóan károsíthatja a bőrt, a hosszasan belélegzett szer pedig a tüdődnek is árthat.

Hiányzik a kis félhold a körmödről? 10 elváltozás, ami betegséget jelezhet

Nézegess képeket!

Elolvasom

Mivel a gumikesztyűt a legtöbben csakugyan felhúzzák takarítás közben, a köröm csak ritkán kerül tényleges, közvetlen kapcsolatba ezzel az erősen mérgező vegyszerrel, így nyilvánvalóan nem ez a tényező csökkenti a gombásodás esélyét a kéz körmein.

Ezért gyakoribb a lábon

A gombás fertőzés akár az uszodában, egy zuhanyzó vagy egy közös törölköző használatával is elkapható. A betegséget okozó gombafajok mindig a meleg, nyirkos helyeket kedvelik: a zárt, befülledő cipő, az izzadó láb és a párás környezet kedvez nekik, és a terjedésüket is megkönnyíti. Valójában ez okozza, hogy ott nagyobb gyakorisággal alakul ki a probléma, és egyáltalán nem a takarítás közbeni hipóhasználat.

A cikk az ajánló után folytatódik

Lehangoltság? Nyerd vissza az életkedved!

Ha tartósan lehangoltnak, fásultnak, kedvetlennek érezzük magunkat, és nem tudunk úrrá lenni rosszkedvünkön, segít az orbáncfű kivonatát tartalmazó Remotiv extra. Ez a patikában, vény nélkül kapható növényi gyógyszer javítja a hangulatot, fokozza a motivációt és csökkenti az enyhe depresszió további tüneteit.

A Remotiv extra vény nélkül kapható, orbáncfűkivonat-tartalmú gyógyszer.

A KOCKÁZATOKRÓL ÉS A MELLÉKHATÁSOKRÓL OLVASSA EL A BETEGTÁJÉKOZTATÓT, VAGY KÉRDEZZE MEG KEZELŐORVOSÁT, GYÓGYSZERÉSZÉT!

Promóció

A körömgomba hatékony kezelésénél a legfontosabb a pontos orvosi diagnózis és a türelem: a kezelés akár hónapokig vagy egy évig is eltarthat a köröm állapotától függően, hiszen a speciálisan erre szánt készítmények használatánál is csak a fertőzött köröm lenövésével érhet véget a probléma.

Ugyan az orvos belsőleges kezelésre felírhat antibiotikumokat, melyek gyors megoldást jelentenek, ezek viszont az egész szervezetet felborítják, ezért csak nagyon indokolt esetben ajánlottak. A gyógyítást bízd inkább patikákban kapható, bőr- és körömbarát szerekre: gyógyszeres körömlakkok, kenőcsök, ecsetelők is kaphatók.

Ezt is szeretjük