Hétköznapi kezelésbe halt bele a fiatal nő: ritka, de lehet ilyen kockázat

Megdöbbentő ok miatt vesztette életét a 34 éves nő.

Katie Beth May korábbi Playboy-modell és üzletasszony 2016 februárjában, tragikus hirtelenséggel hunyt el 34 évesen, stroke következtében, megdöbbentő részletek derültek ki az esettel kapcsolatban.

Bebizonyosodott ugyanis, hogy a stroke-nak meglehetősen konkrét oka volt, méghozzá a nő kiropraktőrnél tett látogatása, pontosabban a nyakán elvégzett kezelés.

Hogy lehetséges mindez?

A modell nyaka egy fotózás során sérült meg, a fájdalom enyhítésére pedig kiropraktőrhöz fordult. Utóbbi azonban a kezelés során úgy nyúlt a nő nyakához, hogy azt enyhe sérülés érte, aminek hatására azonban egy vérrög szabadult el, majd érte el az agyat.

Katie May és kislánya

Bár a hasonló eseményeknek meglehet a kockázata, ahogy arról a Prevention.com is beszámolt, az International Journal of Clinical Practice nevű kiadvány szerint viszonylag ritkának számítanak, egy ott megjelent kutatás szerint például csak 26 olyan publikált esetről lehet tudni, ahol összefüggés mutatkozott a haláleset és a kezelés között. Bár tény, hogy azt nem lehet tudni, hány eset maradt publikálatlanul.

Mit csinál a kiropraktőr?

Egy kiropraktőr olyan orvosi diplomával rendelkező szakember, aki a szervezet egészének egészségét képes felmérni, az általa alkalmazott módszerek pedig abból indulnak ki, hogy arra alapvető hatása van a gerincoszlop és a csigolyák állapotának, köszönhetően többek között annak, hogy ezen keresztül el lehet érni, és hatni lehet az idegrendszerre is.

Érzelmek logikája - Hogyan vannak jelen az érzelmek a logikus gondolkodásban?

A Femina Klub novemberi vendége Dr. Mérő László matematikus, pszichológus lesz, akivel Szily Nóra, az estek háziasszonya az érzelmek és az elme bonyolult viszonyáról beszélget. Körbejárjuk, mit jelent valójában az érzelmi intelligencia, megismerjük az érzelmek szerkezetét, és hogyan alkalmazhatjuk a felismeréseinket mindennapi problémáink megoldásában is.

Pontos részletek az estről itt olvashatók: femina.hu/feminaklub

Jegyek kizárólag online érhetőek el, korlátozott számban.

Időpont: 2023. november 6. 18 óra

Helyszín: Thália Színház

Promóció

A kezelések a gerincre kézzel történő ráhatás révén hatásosak lehetnek a különféle mozgásszervi és ízületi problémák ellen, illetve fájdalom vagy bármiféle olyan probléma esetén, mely kapcsolatba hozható a gerincből kilépő idegekkel, számos panasz ugyanis akár ide is visszavezethető lehet.

Fontos tudni, hogy a csontkovács nem ugyanaz, mint a kiropraktőr, illetve azt is, hogy kiropraktőrképzés Magyarországon jelenleg nincs, így a szakemberek száma még nem túl magas - bár dolgoznak kiropraktőrök hazánkban is, ők jellemzően külföldön szereztek képesítést.

Egy képzett kiropraktőr komoly anatómiai, élettani, ortopédiai, reumatológiai és neurológiai ismeretekkel rendelkezik, és bár véletlenek bármikor előfordulhatnak, képes úgy felmérni a test és a gerinc állapotát, hogy semmiképp se ártson.

Mindenképp fontos azonban valódi szakemberhez fordulni, aki az esetleges kockázatokat is fel tudja mérni, a csontritkulás például komoly rizikót jelenthet, csakúgy, mint az, ha fokozottan érint a vérrögösödés, illetve a stroke kialakulásának kockázata.

Kép: Twitter/@Ms_katiemay.

Ebben a cikkben nem tartjuk etikusnak reklámok elhelyezését. Részletes tájékoztatást az Indamedia Csoport márkabiztonsági nyilatkozatában talál.

Indamedia Csoport
Ezt is szeretjük