Képek! 7 savasító étel, ami tönkreteszi a diétádat

Nem is gondolnád!

A rizsről és a gombáról talán eszedbe sem jut, hogy kibillenti a sav-bázis egyensúlyodat.

Dia

	Habár a rizs alapvetően egészséges táplálék, összetett szénhidráttartalma miatt savasítja a szervezetedet, ezért csak keveset egyél a diéta alatt.

Habár a rizs alapvetően egészséges táplálék, összetett szénhidráttartalma miatt savasítja a szervezetedet, ezért csak keveset egyél a diéta alatt.

Dia


                        	A gomba nem csupán azért nem ajánlott a diéta alatt, mert szervezeted nehezen emészti meg. Savasítja is a testet.

A gomba nem csupán azért nem ajánlott a diéta alatt, mert szervezeted nehezen emészti meg. Savasítja is a testet.

Dia

	A nagyi befőttjéről azt gondolhatod, hogy egészséges táplálék, hiszen valódi gyümölcsből van. Ugyanakkor magas cukortartalma miatt savasít.

A nagyi befőttjéről azt gondolhatod, hogy egészséges táplálék, hiszen valódi gyümölcsből van. Ugyanakkor magas cukortartalma miatt savasít.

Dia


                        	Bár a friss tej lúgosító hatású, minél tovább tart a tejtermék előállítási folyamata, annál inkább savasít. Az érlelt sajtokról feledkezz meg a diéta alatt.

Bár a friss tej lúgosító hatású, minél tovább tart a tejtermék előállítási folyamata, annál inkább savasít. Az érlelt sajtokról feledkezz meg a diéta alatt.

Dia


                        	A popcornról azt gondolhatod, a sós nassolnivalók közül ez tekinthető leginkább bocsánatos bűnnek, ám a kukorica erősen savasít.

A popcornról azt gondolhatod, a sós nassolnivalók közül ez tekinthető leginkább bocsánatos bűnnek, ám a kukorica erősen savasít.

Dia


                        	A diéta alatt lehetőleg ne használj zsiradékot az ételek elkészítéséhez. Különösen az erősen savasító finomított napraforgóolajat felejtsd el.

A diéta alatt lehetőleg ne használj zsiradékot az ételek elkészítéséhez. Különösen az erősen savasító finomított napraforgóolajat felejtsd el.

Dia


                        	A vaj értékes fehérjeforrás, ám savasító hatása miatt csak vékony rétegben kend a kenyérre.

A vaj értékes fehérjeforrás, ám savasító hatása miatt csak vékony rétegben kend a kenyérre.

Ezt is szeretjük
Fotó: