Talpbetét körkép
Magassarkúba és lúdtalp ellen
A fokozott igénybevétel miatt kialakuló lúdtalp, az egész szervezetedre kártékony hatással lehet.

Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

Komoly következménye lehet, ha a hossz- vagy harántboltozatod süllyedése miatt kialakult rendellenes lábtartást nem próbálod kiigazítani, valamilyen speciális segédeszközzel.

Az elhanyagolt lúdtalp azért veszélyes, mert a belső boka süllyedését a tested megpróbálja ellensúlyozni, melynek következtében a térded, a gerinced, és a csípőd környékén is erős fájdalmak jelentkezhetnek. A helytelen tartás miatt az említett testrészeid deformálódhatnak, és egyéb kellemetlen tüneteket okozhatnak.

A boka süllyedése következtében kialakulhat például a kalapácsujj, de a tünetek ízületi fájdalmak, a lábszárra sugárzó fájdalom formájában is jelentkezhetnek. A lúdtalpbetét használata gyermekeknél kifejezetten ellenjavallt. Ha viszont felnőttként észleled a rendellenességet, akkor a további fájdalmak, és a tünetek súlyosbodásának elkerülése érdekében érdemes elgondolkoznod egy gondosan kialakított, és a lábformádhoz tökéletesen illeszkedő talpbetét vásárlásán.

Walk Fit cipőbetét: mintha a felhőkön járnál

A Walk Fit cipőbetét jó választás, ha a munkád, vagy a szabadidőt eltöltése közben tehermentesíteni szeretnéd gyakran sajgó és lestrapált végtagjaidat. A 38-46-os méretig rendelhető talpbetét természetes anyagokból készült, könnyű, mosható és flexiblis, de a gondosan kialakított nyílásoknak köszönhetően a szellőzés is biztosított. Az anatómikusan kifejlesztett, elnyűhetetlen anyagból készült cipőbetéthez hat különböző párnázat dukál, így könnyen kiválaszthatod a számodra legkényelmesebb változatot. A termék körülbelül 8000 forintba kerül.

Ba-Bér talpbetét: javul majd a közérzeted

Ha gyakran vannak hát-, derék- és lábfájdalmaid, akkor próbáld ki a Ba-Bér talpbetétet, amely különleges technikájának köszönhetően enyhítheti panaszaidat, javíthatja közérzetedet. A folyadékos, valamint folyadékos-mágneses talpbetétek kifejlesztését tíz éves orvosi, műszaki kísérletek előzték meg. A betét egy speciális, testbarát, természetes alapanyagból készült, ezért mérsékli a láb izzadását és egyenletes hőmérsékletet biztosít.

A talpbetét belső töltőanyaga kozmetikai minőségű anyagból készült, és a betétben elhelyezett különleges folyadék biztosítja az ideális talpalátámasztást. A mozgó gél masszírozza a talp idegvégződéseit, serkenti a láb vérellátását, csökkenti a fáradtságérzést, a gerinctáji fájdalmakat. A folyadékos talpbetét 3600 forintba, míg a mágneses-folyadékos változat 4800 forintba kerül.

Magassarkú cipő: a szépségért meg kell szenvedni?

Ha nincs lúdtalpad, viszont gyakran hordasz magassarkút, akkor is érdemes körülnézni a speciális talpbetétek között. A vitathatatlanul dögös lábbelik ugyanis az előrebillenő testsúly miatt alaposan megterheli a lábujjak tövét, és a fájdalom mellett a nem túl esztétikus bütykök kialakulásához is hozzájárulhatnak. Ha mindenképpen ragaszkodsz ehhez az egészségtelen viselethez, akkor a panaszaidat kifejezetten ilyen típusú lábbelikre tervezett, zselés talpbetéttel is enyhítheted.

AVON Foot Works talpbetét: illeszkedik hozzád

Ha gyakran hordasz magassarkú cipőt, akkor érdemes olyan talpbetétet választanod, amely illeszkedik ehhez a nőies, ám gyakran fájdalommal járó viselethez. Ilyen talpbetét az AVON Foot Works is. A zselés és párnázott betétet nyáron szandálba, vagy nyitottabb magassarkúba is használhatod és körülbelül 1700 forintot kell fizetned érte.

Scholl Party Feet: puha párnák a talpad alatt

A Scholl Party Feet nem csak az egészséged szempontjából jó választás. A külső szemlélő számára észrevehetetlen, éppen ezért a szandálszezonban is rejtve maradó talpbetét segít megelőzni a magassarkú cipőben olykor elkerülhetetlen, égető lábfájást. A 2000 forint körüli összegért beszerezhető talpbetét ultra vékony, tiszta zselés anyagból készült, ezáltal diszkrét és észrevehetetlen párnázást biztosít a lábad számára.

OLVASD EL EZT IS!

hat no
  • tünetek és betegségek
  • gerincbetegség

2 rejtett betegség, amit a hátfájás jelez

Ezt is szeretjük