Az 5 legkárosabb otthoni elektromos szerkezet

Rengeteg veszéllyel járnak azok a gépek, melyeket naponta használsz otthonodban. Ismerd meg, milyen problémákat okozhatnak!

Dilemma - Izgalmas témák, különböző nézőpontok a Femina új podcastjében.
Sóbors
Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

A technikai fejlődés jó. Nagy hasznodra válik a mindennapok során. Nem kell tízperceket várni az ebéd megmelegítésére, mert mikrohullámú sütőben pár pillanat alatt kész az étel. A televízió pedig aztán tényleg olyan dolog, ami nem hiányozhat egyetlen háztartásból sem. A képernyőn keresztül jutnak el hozzád a világ hírei, és előtte ülve kapcsolódsz ki esténként.

Ezek a szerkezetek kényelmet lopnak a hétköznapokba. Jelenlétük a lakásban igazi áldás. Vagy mégsem? Mennyire biztonságosak ezek az elektromos eszközök?

Egér és billentyűzet

A számítógép ezen két tartozékáról talán nem is gondolnád, hogy káros hatással lehetnek az egészségedre. Pedig az egér- és billentyűhasználat sem teljesen veszélytelen. A vezérlésükhöz szükséges finom mozdulatok nem kedveznek az inak működésének, irritálják azokat. Ha pedig az inak begyulladnak, nyomhatják az idegeket. Kutatások bizonyították, hogy már félórányi egér- vagy billentyűhasználat elegendő ahhoz, hogy kéz- és vállfájdalmat okozzon. Ez pedig az egész testre kihat. A gyulladt szövetek a hormontermelést negatív irányban befolyásolják, aminek következtében károsodhatnak az idegsejtek és más szövetek is.

Monitor és televízió

Hormonális problémák

Bizonyára te is tapasztaltad már, hogy, ha sok időt töltesz a monitor vagy a számítógép előtt, szemed elfárad, kipirosodik, fáj. Ez azonban még nem minden. A vibráló televízió-képernyő és a monitor arra is képesek, hogy hormonháztartásod működését befolyásolják. Tudományos kutatások bizonyították, hogy napi három óránál több képernyő előtt töltött idő gátolja az agyban a melatonin nevű hormon képződését. Mivel ez a vegyület felel az alvás és az ébrenlét szabályozásáért, csökkent termelődése alvászavarokhoz vezethet.

Csökkent immunvédekezés

Ezenkívül a televízió, valamint a monitor működése során a képernyőn egy felgyorsult elektronnyaláb szalad végig, hogy így megjelenhessen a kép. Ennek az energiának egy része a képernyő előtt ülőre vetül, és elektromágneses szennyeződést okoz. Az elektromágneses energia hatással van az ember immunrendszerére. Már napi négyórányi számítógép-használat vagy tévézés elegendő ahhoz, hogy csökkentse az immunrendszer védekezőképességét. Ennek a folyamatnak az első tünetei fejfájás, idegesség, látászavarok, továbbá alvászavarok formájában mutatkoznak meg.

Az anyaság kihívásai cukormáz nélkül

A Femina Klub júniusi vendége Ráskó Eszter humorista lesz, akivel Szily Nóra, az estek háziasszonya többek között az anyaság és a nőiség kihívásairól beszélget. Vajon létezik-e recept a gyerekneveléshez? Miért olyan káros a tökéletes anya mítosza? Hogyan lehet az önazonosság és az önfelvállalás révén a nőknek felvértezni magukat a 21. századi normákkal szemben?

További részletek: femina.hu/feminaklub

Jegyek kizárólag online érhetőek el, korlátozott számban.

Időpont: 2024. június 3. 18 óra

Helyszín: Thália Színház

Promóció

A mikrohullámú sütő átkai

A mikrohullámú sütő csökkenti a főzéssel töltött percek számát, használatával sok időt nyerhetsz nap mint nap. Nem szabad azonban megfeledkezni róla, hogy ez a nyereség egészségügyi veszélyekkel járhat. A mikrohullámok rezegtetik az ételben lévő molekulákat. Ennek a folyamatnak az eredményeképpen pedig a fehérjék másképp csapódnak ki, mint normál főzés esetén. És, ha ez még nem volna elég, a mikrohullámú sütőben történő melegítés közben a vízmolekulák szerkezete is megváltozik – biológiai szempontból károssá válnak. Mindez pedig rossz hatással van a szervezet sejtépítő folyamataira. Ezek a biológiai elváltozások pedig daganatos betegségek kialakulásához vezetnek.

Mit tehetsz?

A genfi S.E.I.C. kutatólaboratórium tudósai tíz éven keresztül vizsgálták a képernyők emberi szervezetre gyakorolt káros hatásait.

Kutatások során kifejlesztettek egy olyan eszközt, mely képes arra, hogy a káros sugárzást kiküszöbölje. A szerkezet már Magyarországon is elérhető. A két kis gömböt, melyek földfémeket és folyadékot tartalmaznak, a képernyő széleire kell rögzíteni. Ez az eszköz képes arra, hogy az élettani szempontból káros sugárzást elnyelje, megkímélve ezáltal az emberi szervezetet. Ami pedig a mikrohullámú sütőt illeti, jól teszed, ha használatát próbálod minimalizálni. Inkább veszíts most pár percet naponta, mint később éveket.

OLVASD EL EZT IS!

no kosztum
  • emésztőrendszeri betegség
  • munkahelyi ártalmak

Folyamatos időhiány? - 3 betegség, ami 10 éven belül utolér

Ezt is szeretjük