7 trükkös dolog, amitől vékonyabbnak tűnsz: optikailag nyújtanak és karcsúsítanak

Az előnyös megjelenéshez nem csak az étrendre és a rendszeres mozgásra érdemes figyelni, néhány esztétikai trükk is segíthet.

ducidivat nyitóka

FeminaShop

Látogass el a
Femina Shopba!

Megnézem
Sóbors
Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

Ha valaki karcsúbb alakra vágyik, akkor nyilván tesz érte, de addig is, amíg eléri, néhány trükköt bevetve már a dolgok elébe szaladhat. Az optikai karcsúsító trükkök akár motiválóan is hathatnak.

Ha az ember látja, hogyan hat az alakja egy jól megválasztott ruhában, ha elégedettebben néz tükörbe, akkor az inspiráló lesz, és szívesebben folytatja utána a diétát és a testmozgást is.

Válassz olyan ruhát, ami passzol rád

Sokan eltakarják testüket, amíg nem elégedettek, és ormótlan ruhákat viselnek, amiről azt gondolják, hogy ápolnak és eltakarnak, holott sokszor épp az ellenkező hatást váltják ki. Ezzel csak még több, egyébként nem létező felesleget pakolnak magukra. Egy jól szabott, az alakra passzoló ruha sokkal karcsúbbnak mutat. Nem kell, hogy szűk legyen, csupán illeszkedjen az alakra.

Kiegészítők

Az övek, hosszú nyakláncok is segíthetnek abban, hogy a számodra nem kívánatos részekről eltereld a figyelmet. Mindenképpen érdemes derékövvel kiegészíteni az öltözetet, ami homokóra alakot biztosít. A hosszabb láncok irányítják a tekintetet, nyújtják az alakot, a hangsúly ilyenkor a felsőtestre kerül - egyszínű ruháknál szinte kötelező kellék. Hasonlóan ehhez érdemes a felsőknél, ruháknál előnyben részesíteni a hosszanti kivágást vagy a V nyakat.

Minták és színek

Legtöbben a fekete színre esküsznek, ha karcsúsító ruháról van szó, és ezzel lehetetlen téveszteni, de szóba jöhet más trükk is. Más sötét árnyalatok is segítenek, a lila, a sötétkék vagy a most nagyon divatos mélyzöld. A monokróm öltözék vagy az egy színből összeállított szett is csodákat tesz az alakkal, még világos árnyalatokban is.

A hosszanti csíkos ruhákat is érdemes kipróbálni, de az egyik szín itt is legyen sötét. Kerülendőek viszont a nagy minták és a kockák, mert azok ellentétes hatást váltanak ki. 

Nem szégyen az alakformáló használata

Alakformáló bugyik vagy fűzők nem az ördögtől valóak, Kim Kardashian sem magától gömbölyödik tökéletesen a legszűkebb ruhákban. Egyáltalán nem szégyen, pláne, ha sokkal kiegyensúlyozottabbnak és magabiztosabbnak érzi magát tőle az ember. A szorítós alsónemű alkalomra való, de akár egy magas derekú farmerral vagy szoknyával is lehet csalni a hétköznapokon, ami lefogja a pocakot.

Helyes testtartás

A testtartásra sem árt figyelni, mivel az állandó görnyedéstől nagyobbnak, tömzsinek tűnhet a felsőtest.

Az emelt fej, hátrahúzott váll megnyújt, az egyenes testnek köszönhetően nem esik előre a has sem, ez nemcsak magabiztosságot sugároz, de a megjelenésednek is jót tesz. A lefelé szegett fejtől ráadásul sokkal nagyobbnak látszik az ember tokája is. Bónusz, hogy a helyes testtartás a hátizmot is erősíti.

A cikk az ajánló után folytatódik

Érzelmek logikája - Hogyan vannak jelen az érzelmek a logikus gondolkodásban?

A Femina Klub novemberi vendége Dr. Mérő László matematikus, pszichológus lesz, akivel Szily Nóra, az estek háziasszonya az érzelmek és az elme bonyolult viszonyáról beszélget. Körbejárjuk, mit jelent valójában az érzelmi intelligencia, megismerjük az érzelmek szerkezetét, és hogyan alkalmazhatjuk a felismeréseinket mindennapi problémáink megoldásában is.

Pontos részletek az estről itt olvashatók: femina.hu/feminaklub

Jegyek kizárólag online érhetőek el, korlátozott számban.

Időpont: 2023. november 6. 18 óra

Helyszín: Thália Színház

Promóció

Alkalomadtán magas sarkú

Nincs olyan nő, aki ne tapasztalta volna már meg, milyen bomba lábai lehetnek a magas sarkútól. Kiegyenesedik a hát, észrevétlenül a vállakat is hátrahúzzuk. A magas sarok hosszabbítja és vékonyítja a lábakat. Ez talán a leggyorsabb karcsúsító tipp, ami bevethető.

Érdemes napozni

A barna bőr is optikailag karcsúsít, ráadásul a D-vitamin az egyik legfontosabb a szervezet számára. Mivel a bőrrák kialakulásának kockázatát a túlzásba vitt napozás és szoláriumozás erősen növeli, inkább barnító krémekkel érdemes elérni a kívánt színt, ma már rengeteg jó minőségű termék kapható a piacon.

Nagy melleken ezek a felsők mutatnak a legjobban: formálják a ciciket, és kiemelik a derekat

Nem mindig egyszerű olyan darabot választani, ami valóban jól fest a nagy ciciken, és nemcsak hogy kiemeli, de még formálja is őket. Van viszont néhány fazon, amivel ilyen adottságok mellett nem lehet mellélőni.

(Képek forrása: Getty Images Hungary)

Ezt is szeretjük