Mi van a joghurtban, ami segíti a fogyást és megakadályozza az elhízást?

A probiotikus joghurt segít megelőzni a zsírmáj kialakulását.

FeminaShop

Látogass el a
Femina Shopba!

Megnézem
Sóbors
Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

Az élőflórás natúr joghurt támogatja az emésztési folyamatokat azáltal, hogy segít megőrizni a bélrendszer egészséges baktériumflóráját.

Egy, a Granadai Egyetemen nemrégiben készült - a Plos One című tudományos folyóiratban is megjelent - kutatás során azonban szakértők arra az eredményre jutottak, hogy a joghurt nem pusztán emésztéskönnyítő hatásából adódóan segíti a fogyást.

Mitől lesz probiotikus a joghurt?

A Magyar Élelmiszerkönyv leírása alapján élőflórásnak vagy probiotikusnak az a termék nevezhető, amely legalább 106/gramm jótékony hatású baktériumot tartalmaz.

A legismertebb ilyen baktériumok a tejsavbaktériumok - legismertebb törzseik a Lactobacillusok -, valamint a Streptococcusok és a Bifidobadteriumok.

Probiotikus joghurttal az elhízás ellen

A Granadai Egyetemen végzett kutatás során 30 napon át adtak a kísérleti patkányok étrendjéhez probiotikumot: Lactobacillus paracaseit, Bifidobacterium brevét és Lactobacillus rhamnosust. Ezen probiotikumok mindegyike tökéletesen alkalmas emberi fogyasztásra is.

Megakadályozza a zsír felhalmozódását

A spanyol kutatás szerint a probiotikum fogyasztása megakadályozza a zsír felhalmozódását a májban, csökkentve ezáltal az elhízás, illetve az azzal járó egészségügyi problémák kialakulásának kockázatát. A probiotikus joghurtok fogyasztása tehát segít megelőzni a nem alkoholos eredetű zsírmáj kialakulását. Természetesen, ha joghurttal szeretnél fogyni, illetve megőriznéd egészséged, fontos, hogy megválogasd az étrended összetételét, és kalóriatartalmát is helyesen számold ki.

Még mire jó az élőflórás joghurt?

Azáltal, hogy a probiotikus élelmiszerek jótékony hatással vannak az emésztésre, nemcsak az elhízás kialakulását segítenek megelőzni, de számos más egészségügyi szempontból előnyös tulajdonsággal is bírnak.

Érzelmek logikája - Hogyan vannak jelen az érzelmek a logikus gondolkodásban?

A Femina Klub novemberi vendége Dr. Mérő László matematikus, pszichológus lesz, akivel Szily Nóra, az estek háziasszonya az érzelmek és az elme bonyolult viszonyáról beszélget. Körbejárjuk, mit jelent valójában az érzelmi intelligencia, megismerjük az érzelmek szerkezetét, és hogyan alkalmazhatjuk a felismeréseinket mindennapi problémáink megoldásában is.

Pontos részletek az estről itt olvashatók: femina.hu/feminaklub

Jegyek kizárólag online érhetőek el, korlátozott számban.

Időpont: 2023. november 6. 18 óra

Helyszín: Thália Színház

Promóció

Így például a rendszeresen visszatérő Candida-fertőzés esetén is segítséget nyújthat az élőflórás joghurt. A benne lévő baktériumkultúra ugyanis segít kordában tartani az antibiotikum-szedés vagy stressz hatására elszaporodó Candida gombákat. Erről többet is megtudhatsz korábbi cikkünkből.

Ezt is szeretjük